Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám xenony a svítí mi slaběji oproti audině kde jsem měl stejné žárovky ale vyšší výkon , zde mám H7 modro bílou 55w , mohu si tam dát silnější? třeba o 20 W? Je nějaký limit?Děkuji
Tak máte H7, nebo xenony? To není totéž.
Silnější halogeny (H7) teoreticky dát můžete, ale můžou Vám nevratně poškodit reflektory (větší teplo). Taky můžete mít problém při TK, případně při noční havárii s pojišťovnou. Téměř jistě pak Vás nebudou mít rádi protijedoucí řidiči.
Nahrazovat svépomocí halogeny nehomologovanými xenony nedoporučuju. Policajti jsou na ně alergičtí.
malinko bych to poupravil, dle právní úpravy lze xenonové výbojky v automobilech použít za předpokladu automatického nastavování výšky světlometů jak tu bylo zmíněno a nutnost mít ostřikovače světlometů. Ale o čočkách není nikde řeč. Např. Citroen C5 první řady s xenony čočky nemá a je pro provoz na silnici schválený a nikdo nemůže proti nemu říct ani popel. Samozřejmě to mít i ve velkém TP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.