Nejste přihlášen/a.
Tak 1.4 MPI 44 kW má místo klasických rozvodu řetěz s ozubeným kolem, mění se to až když to rachtá, to je poznat na zvuku. Fabii hodně reznou ložiska a vypadávají hadičky ostřikovačů zadního okna. Klasicky kontrola tlumičů, jestli netečou. Lambda sondy, baterka, senzor úhlu natočení volantu, ložiska aby nehučeli. Gufera a podobné netěsnosti v motoru. Ale podle mne je to stejné jako u jakého koliv auta.
Ono finančně ten focus vyjde i líp
Fabky znám jen co jsem potkal cizí auta - kromě uvedeného vim o elektrice kolem dveří - stahování oken, centrál atd. HTP je paskvil, tomu bych se vyhnul (leda za dobrou cenu a pokud jde o ježdění po městě. Předjíždět se s tim nedá; jak se jede rychleji tak žere jak tank) 1,4 je lepší o hodně...
Pak ještě Ford Fusion (ten bude dražší), Fiat Punto MK2 (za 70 sežene luxusní kousek a je to celkově lepší auto než fabka). Hodně dobrá je i Panda, pokud to je do města tak nemá chybu.
Pozri ci nehrdzavie spoj medzi prahom a prednym blatnikom,inak na vsetkych fabiach odchadzaju casto silentbloky na prednych ramenach,rozvody (retaz) hrkoce 1.4 MPi,skontroluj nadrzku chladiacej zmesi-pritomnost oleja na 1,4 MPi- odchadza tesnenie pod hlavou,alebo uz vymenene,ulomene drziaky -uchytenie svetiel, Svetlomety zozltnute-ale to ide rozlestit,Loziska predne-silne hucanie niekedy nevydrzia ani 40 000km,servo-uniky kvapaliny,senzor natocenia volantu,HTP-preskakuje retaz rozvodov,HTP-odchadzaju cievky,treba skratit vymenu oleja,iny olej 5W-50.Zatekanie do vozu cez zadne dvere (nie piate).Aj to sa da.Na youtube su videa ako tento jav odstranit,daval som to aj sem na poradte...Mal som 2 Fabie.Tolko realne skusenosti.
Jeden dobry link... zavesim.To co je tam popisane je docela pravda.
doplněno 04.07.14 06:28:Pozri aj dolu prispevky.Su docela pravdive...
doplněno 04.07.14 06:31:Ma to 5 stran,v kazdej sekcii rozoberane nieco ine.
Motor 1,4 s výkonem 74 kW není zrovna povedený. Tomu se zdaleka vyhněte. Jinak je vcelku spolehlivá. Ale u takhle starého auta se může vysypat cokoliv. Hlučnější bývají převodovky, pokud olej je plně prohřátý, řízení bývá volnější, gumy v ramou na přední nápravě. Auto je dost ojeté. Zkuste popátrat po Fabče s 1.9 TDi (74kW). Je sice dražší pojištění, ale jízdní vlastnosti jsou jinde a výbava u TDi byla automaticky vyšší, než u slabého benzínu.
Okopíruju sem, co jsem psal v jiné diskuzi: Hlavně rok 2000.. Babka ma 1.4mpíčko a dveře rezavý, ložiska na obou kolech hučí, už stihnul prasknout chladič, po výměně se začala ztrácet voda a objevil se olej v nádobce. Začalo blbnout servo - respektive čidlo natočení volantu - servo sepne tak, že ma takový odběr, že zhasnou světla, rozbily se okna v elektrice - v jednom se vyžvejkaly lanka, v druhém odešla elektronika.. Po opravě se po čase začalo stávat, že okna po zamknutí auta sjely dolu, výfuk stačil zreznout a upadnout. Reprák ve dveřích přestal hrát. Upadl zadní stěrač. Objevila se voda na podlaze - někudy tam zateklo a nikdo nikdy nezjistil kudy. A teď se pánové podržte! Auto má najeto asi 78 tisíc kilometrů. Motor 1.4 mpi je fakt katastrofa. Jezdí stim někdy strejco, takže ho trochu rozjede aby to nezlenivělo. Půjčil jsem si fabku místo mého favorita a byl jsem z toho auta fakt zklamanej. Nejlepší jsou ty poslední fabie I gen. Třeba rok 05,06 .. Prvním se OBLOUKEM vyhnout . K tomu servu - odchází čidlo natočení kol. Jel jsem a zničeho nic mi v prudký zatáčce (vracečka s esíčkem) vyplo servo! Zvyklej z favorita to utočim, ale takle se to stát někomu slabšímu, třeba starýmu člověku co nemá sílu tak nevim nevim .. :D a spotřeba je vysoká na to, že jde o slaboučký motor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.