Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na to se zamerit pri koupe fabie

Od: petan86* odpovědí: 11 změna:
zdravim chtel bych se zeptat hlavne lidi co koupili ojetou fabii, popr seata nebo polo nebo je uzivaji a na co by se konkretne zamerili pri koupi kdyby takove auto kupovali dnes. Nekupuju auto poprve vim na co se tak zhruba podivat ale fabii neznam a otec si ji vysnil jako nahradu dosluhujici felicie. Rozpocet je jen 70000 tak budem vybirat rocniky cca 2002 az 200x nejlepe benzin 1,4 popr tu 1,2htp. dik vsem predem za odpovedi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Pokud otec měl felicii, tak Fabia 1.4MPi 8v má stejný motor, jen vylepšený.

16v je VW koncernu a 1.2HTP bych nebral k vůli poruchovosti a vůbec ty 3 válce mipříjdou divné. Třepavý volnoběh,špatné mazání, těsnění pod hlavou,...

Bral bych 1.4MPi 8v

zajixxx*

Tak tak hlavně né 1,2 HTP ... auto za trest. Zvuk, a kvalita, výkon jako čínský mixér.

karlos1
hodnocení

0x

Tak 1.4 MPI 44 kW má místo klasických rozvodu řetěz s ozubeným kolem, mění se to až když to rachtá, to je poznat na zvuku. Fabii hodně reznou ložiska a vypadávají hadičky ostřikovačů zadního okna. Klasicky kontrola tlumičů, jestli netečou. Lambda sondy, baterka, senzor úhlu natočení volantu, ložiska aby nehučeli. Gufera a podobné netěsnosti v motoru. Ale podle mne je to stejné jako u jakého koliv auta.

asd*
hodnocení

0x

Projděte fora o fabkach. Já osobně bych šel do jinýho auta, např. Focus MK1 benzín 1,6; 1,8

Ať se v obou otec projede, možná na fabku změní názor.

petan86*
hodnocení

Otec nema velke naroky na auto je mi jasne ze focus je o tridu vys tak i jizda a celkove komfort bude lepsi ale penez nema nazbyt, chce neco snadno opravitelne s levnymi nahradnimi dily, a v pripade fabie je dilu mraky i na srotistich dneska. A on je rozhodnuty ze chce fabii. chtel jsem spis radu od primeho majitele, jako ja kdyz jsem mel octavii a kupovat ji dnes podruhe uz bych presne vedel na co kouknout, v cem muze byt problem apod, i tak diky za odpovedei
asd*

Ono finančně ten focus vyjde i líp ;)

Fabky znám jen co jsem potkal cizí auta - kromě uvedeného vim o elektrice kolem dveří - stahování oken, centrál atd. HTP je paskvil, tomu bych se vyhnul (leda za dobrou cenu a pokud jde o ježdění po městě. Předjíždět se s tim nedá; jak se jede rychleji tak žere jak tank) 1,4 je lepší o hodně...

Pak ještě Ford Fusion (ten bude dražší), Fiat Punto MK2 (za 70 sežene luxusní kousek a je to celkově lepší auto než fabka). Hodně dobrá je i Panda, pokud to je do města tak nemá chybu.

hodnocení

0x

Pozri ci nehrdzavie spoj medzi prahom a prednym blatnikom,inak na vsetkych fabiach odchadzaju casto silentbloky na prednych ramenach,rozvody (retaz) hrkoce 1.4 MPi,skontroluj nadrzku chladiacej zmesi-pritomnost oleja na 1,4 MPi- odchadza tesnenie pod hlavou,alebo uz vymenene,ulomene drziaky -uchytenie svetiel, Svetlomety zozltnute-ale to ide rozlestit,Loziska predne-silne hucanie niekedy nevydrzia ani 40 000km,servo-uniky kvapaliny,senzor natocenia volantu,HTP-preskakuje retaz rozvodov,HTP-odchadzaju cievky,treba skratit vymenu oleja,iny olej 5W-50.Zatekanie do vozu cez zadne dvere (nie piate).Aj to sa da.Na youtube su videa ako tento jav odstranit,daval som to aj sem na poradte...Mal som 2 Fabie.Tolko realne skusenosti.

Jeden dobry link... zavesim.To co je tam popisane je docela pravda.

http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazdene-auto/skoda/skoda-fabia-i-6y-1999-2007-recenzia-a-skusenosti/

doplněno 04.07.14 06:28:

Pozri aj dolu prispevky.Su docela pravdive...

doplněno 04.07.14 06:31:

Ma to 5 stran,v kazdej sekcii rozoberane nieco ine.

petan86*
hodnocení

dik za vecnou odpoved

wdi
hodnocení

0x

Motor 1,4 s výkonem 74 kW není zrovna povedený. Tomu se zdaleka vyhněte. Jinak je vcelku spolehlivá. Ale u takhle starého auta se může vysypat cokoliv. Hlučnější bývají převodovky, pokud olej je plně prohřátý, řízení bývá volnější, gumy v ramou na přední nápravě. Auto je dost ojeté. Zkuste popátrat po Fabče s 1.9 TDi (74kW). Je sice dražší pojištění, ale jízdní vlastnosti jsou jinde a výbava u TDi byla automaticky vyšší, než u slabého benzínu.

novada*
hodnocení

0x

Okopíruju sem, co jsem psal v jiné diskuzi: Hlavně rok 2000.. Babka ma 1.4mpíčko a dveře rezavý, ložiska na obou kolech hučí, už stihnul prasknout chladič, po výměně se začala ztrácet voda a objevil se olej v nádobce. Začalo blbnout servo - respektive čidlo natočení volantu - servo sepne tak, že ma takový odběr, že zhasnou světla, rozbily se okna v elektrice - v jednom se vyžvejkaly lanka, v druhém odešla elektronika.. Po opravě se po čase začalo stávat, že okna po zamknutí auta sjely dolu, výfuk stačil zreznout a upadnout. Reprák ve dveřích přestal hrát. Upadl zadní stěrač. Objevila se voda na podlaze - někudy tam zateklo a nikdo nikdy nezjistil kudy. A teď se pánové podržte! Auto má najeto asi 78 tisíc kilometrů. Motor 1.4 mpi je fakt katastrofa. Jezdí stim někdy strejco, takže ho trochu rozjede aby to nezlenivělo. Půjčil jsem si fabku místo mého favorita a byl jsem z toho auta fakt zklamanej. Nejlepší jsou ty poslední fabie I gen. Třeba rok 05,06 .. Prvním se OBLOUKEM vyhnout :) . K tomu servu - odchází čidlo natočení kol. Jel jsem a zničeho nic mi v prudký zatáčce (vracečka s esíčkem) vyplo servo! Zvyklej z favorita to utočim, ale takle se to stát někomu slabšímu, třeba starýmu člověku co nemá sílu tak nevim nevim .. :D a spotřeba je vysoká na to, že jde o slaboučký motor

hodnocení

0x

já bejt tvým otcem honim fábii comby 2litr benzín bude mít kapku větší spotřebu nic tragickýho ale pojede to a motor je věčnej a pokud bys jí ještě trefil i v plynu tak neni co řešit

tomu HTP se obloukem vyhni sou to problémový auta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]