Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák v zahraničí

Od: tazatelka1 odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
když si udělám řidičák v zahraničí (např. v USA), bude mi platit i v ČR?
Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Asi jenom 3 mesice. Pak si ho musis vymenit za cesky - viz paragraf.

lmgify
hodnocení

0x

Take si uvedom, ze neexistuje neco jako "USA ridicsky prukaz". Kazdy z 50 statu a DC ma svoje zakony, svoje ridicaky a svoje definice toho, jake skupiny existuji a co do nich patri a stejne jako v EU, kde neexistuje "EU ridicsky prukaz", si je Americani pri prestehovani z jednoho statu do druheho museji vymenit. Stejne to je i Kanade. Tam ma taky kazda provincie svoje zakony, skupiny opravneni a ridicaky.

lmgify
hodnocení

0x

Zajimave take je, ze zadny z tech ridicaku (koukal jsem na par statu - zde je treba Jizni Dakota, ale v jinych to bude stejne) neodpovida pozadavkum na ridicsky prukaz podle smlouvy ze Ženevy 1949, protoze nema mimojine ten napis ve francouzstine a tedy nemuze byt rovnou vymenen za cesky, jak pozaduje zakon.

Pokud by jsi tedy neco takoveho chtel provezt, musel by jsi si v USA nechat vydat mezinarodni/... a ten pak zde v CR vymenit za cesky narodni.

lmgify

Tak jsem se prave docetl, ze ten americky meiznarodni ridicak si jde udelat i ze zahranici (kdyz je clovek mimo uzemi USA).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]