Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabourané auto vs pojištění původní majitel

Od: rocaw odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.. Včera večer se mi stala nehoda, při couvání jsem naboural do automobilu. Zavolali se policajti, vše se vyřidilo. Vozidlo není ještě přepsané na mě, ale na pána od kterého jsem ho týden zpět koupil a ten ho ještě neodhlásil, kupní smlouvu všechno mám. Zajímá mě, když já ještě nemám vyřízenou pojistu, ale vozidlo je pojištené na toho pána od ktereho jsem vuz kupoval, bude škodu hradit jeho pojištovna, nebo moje až si jí vyřidím, nebo jak to vubec bude? Policista mi řekl, že škodu mám hlásit do 15ti dnů na své pojištovně. Jsem z toho docela zmatený, s tímhle nemám žádne zkušenosti, tak se ptám a budu rád když mi poradíte, nebo objasníte danou věc. Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rocaw, není důležité, na koho je pojistka psaná, ale zdali je platná. Pokud prodejce ještě nezrušil pojištění, máte vyhráno, páč on přijde o bonus. Vy si sjednejte svoje pojištění, které jste již měl mít. Teď má Černého Petra prodejce.

Určitě prodejce nezrušil pojištění před touto nehodou?

Koukněte se zde:

danys*

Jistě jste sepsali kupní smlouvu, která je datovaná k době prodeje. Prodejce zruší pojistnou smlouvu na základě kupní smlouvy k datu uvedeným na kupní smlouvě. Vy pak škodu zacvakáte ze svého.

Bohužel jste jeden z těch ..., kvůli kterým ČKP šikanuje slušné řidiče o zaplacení příspěvku!

danys, sepíšou kupní smlouvu k datu 1.7.2014. prodejce dojde na pojištovnu 15.7.2014, pojistku mu ukončí k datu...?

1.7. nebo 15.7. nebo 16.7.?

Z nového pojištění plnění určitě nepůjde..

nezrusiii
pojisteni se na zaklade kupni smlouvy zrusit zpetne k tomu a tomu datumu neda :D nebojte se pujde to z pojistky puvodniho majitele jelikoz je stale psana na nej. mozna bude drzkovat ale jeho problem ze to nevyridil. K prepisu vozidla je zapotrebi platne povinne ruceni ktere si po odhlasce vyridite na pojistovne. Zruseni pojistky nejde udelat ze dojdu a na tady mas zdrap papiru a minulej tyden jsem to prodal a ted to rusim. je tam tusim 6 tydnu vypovedni lhuta pred koncem pojistovaciho obdobi. Jinak je myslim 2 mesicni...

buss
hodnocení

0x

Až budete mít pojistku, tak vaše pojišťovna nic zpětně hradit nebude.

rocaw
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Když se dohodnu s prodejcem, jestli by to mohlo jít přez jeho pojištovnu, která je na autě platná tak by to neměl být problém, ne?

Těžko se (ne)dohodnete, buď je vozidlo pojištěno, nebo Vás potěš PánBůh...to bude peněz..

Už jste se díval, zdali je vozidlo pojištěno?

asd*
hodnocení

0x

Asi takhle: modlete se, aby ještě bylo pojištěné. Pokud v době nehody pojištěné bylo, tak škoda půjde z povinného ručení. Pokud pojištěné nebylo, tak všechno zaplatíte vy, včetně sankcí za provozování nepojištěného vozidla. Svojí pojistku nemáte a zpětně udělat nejde. Pojistka prodávajícího pokud je tak to půjde z ní, pokud už jí ukončil tak zpětně prodloužit nejde = smůla, resp. vaše chyba.

rocaw
hodnocení

V době nehody bylo pojištěné a stále je, tudíž se jen dohodnout s prodávajícím. Já vím, moje chyba..

asd*

Dohadovat se ani nemusíte - předpokládám že máte zelenou kartu, na ní jsou údaje pojišťovny a té oznámíte událost.

rocaw
hodnocení

Ano mám, ale pojistka není moje. Zítra se sejdu s prodejcem a vše vyřídíme. Ještě se chci zeptat, když je to auto pojištěné vlastně tak se hradí veškeré opravy poškozenému a i mně?

Nikoliv, uhradí škodu jen tomu, co nic nezavinil. To by musel mít prodejce havarijní pojištění.

doplněno 02.07.14 16:20:

Prodejce se nemůže vykroutit, i kdyby se mu to nelíbilo..

Vy se doufám odměníte za ušlý bonus...

rocaw
hodnocení

Dobrá, děkuji za odpovědi :)

bambula*
hodnocení

0x

Prodejce přijde o bonus a bude se kroutit

rocaw
hodnocení

Ano, řikal, že přijde o bonusy ale, že mě v tom nenechá. Uvidíme..

asd*

Kroutit se může, ale bylo by mu to houby platné - bouralo jím pojištěné vozidlo a povinnost má ze zákona.

Pokud jste solidní, tak mu nahradíte bonusy o které možná přijde (záleží co má za pojišťovnu).

rocaw
hodnocení

Kooperativu, určitě se mu to pokusím nějak vynahradit.

asd*

Tak to chválim :) On taky mohl pojistku hned po prodeji zrušit a bylo by vymalováno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]