Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr motorky

Od: trolllllllllkin odpovědí: 2 změna:
ZdravímJe mi 16 let a rozhodují se mezi motorkami simson enduro a mezi nějakým skutrem co by jste mi poradili?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

V 16-ti? Jednoznačně bych šel do Endura.
Simíci jsou dobré stroje - samozřejmě v rámci možností a obsahu. Skútr je jen silnice. Je mi "o něco víc" než Tobě, ale Simík by jednoznačně vyhrál. Až mi bude přes 50 let, tak možná budu přemýšlet jinak, pohodlně si sednout, mít před nohama kryt, abych nechytil revma. Ale ve Tvým věku jsem to revma chytal, byl jsem magor - ale to není o výberu motorky...
S Endurem můžeš lítat po polích. A na poli když si nabiješ hubu, tak to bolí míň než se skútrem na asfaltu. A správnej motorkář si párkrát tu hubu musí nabít, aby zjistil co si k tý motorce může dovolit - pak je velká pravděpodobnost, že se nezabije po pár letech, až si koupí "dospělou" motorku. Nejhůř dopadaj "motorkáři", který neuměj jezdit ani na kole a sednou na litra a navic se frajeřej před holkou - podobnejch "hrdinů" jsou plný hřbitovy...
Navíc se tenkrát s Endurem nebo soutěžákem nebo "kroskou" dalo ujíždět policajtům - tohle neber jako doporučení !
Se Simsonem se dá docela dračit, pokud nevážíš metrák tak to docela i jede, proti malejm Jawám to má výhodu čtyřkvaltu.

Ale taky jde o to, kam budeš jezdit, pokud budeš mít pravidelné odpolední brigády někde pár kiláků dál, tak na pouhou dopravu bude ten skútr pravděpodobně pohodlnější...

A pak, prosím, řekni, jak ses rozhodl, dík ! :)

danys*
hodnocení

2x

ze své zkušenosti bych ti doporučil simsona...:) I po těch letech na něj nedám dopustit i když teď sedlám úplně jinou kubaturu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]