Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám motocykl DErbi Senda R50ccm, jeto enduro, terení a má to světla i blikry funkční. JEdiný problém je v tom, že když zapnu blinkr(jakykoliv) tak začne blikat až po nějaké době. třeba až po 4 - 5 vteřinách. Baterii mam novou, koupenou v obchode v CB.Prosím poradte, ted v kvetnu budu mit ridicak na A1 a chtel bych jezdit. Díky moc.
To vypadá na relé směrových světel. překontroluj kontakty, ale asi mu halt trvá než sepne. Pokud to trvá pět sekund a pak se to rozbliká, zkus hned přehodit na směrovku druhé strany. Jestli začne blikat ihned bez toho zpoždění tak je asi to relé špatné. Než začneš zhánět nový tak zkontroluj ukostření. Jak relátka tak blinkrů a všech propojených částí motocylklu a baterie. Mohla by to dělat i špatná kostra. Pokud to nepomůže tak buď sehnat nový relátko nebo ho skusit spravit. Pokud to půjde, mám pocit jestli tam není jen bimetalový blinkr na bázi ohřevu a vychladnutí. Resp. v tom relátku. Dnes se používají tranzistorové a bimetalové se používaly kdysi.
Nevím jak na motorce, ale možné to je že by se to dalo rozdělat a trošilinčičku - fakt jen strašně málo, přihnout a zkusit jestli to půjde dřív. ovšem asi to pak bude blikat trochu rychleji.
Nejdřív ale zkontroluj kostru a kontakty.
OK, díky moc, když bliká jeden a pak hned přehodim na druhý, tak ten se rozbliká hned. a to rele je umisteno kde? ja se v te eletrice moc nevyznam. diky
Jo tak k tomu ti poradím akurát kdo hledá ten najde. Já motorky nemám. Ale jdi po káblech které jdou z páčky blinkru.
ty musejí někam jít. Buď je to za palubovkou, jestli to nějakou má nebo někde pod sedadlem či co. Mělo by to být schovaný proti dešti a podobně, takže to bude někde zašitý.
Jestli to má někde pojistky, jako že by mělo mít tak se podívej tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.