Nejste přihlášen/a.
Ahoj jsem holka a je mi 16 let
chci si poridit motorku a netusim jakou
hodne se mi libi Honda XL 125V Varadero nebo Aprilia RS 125
vas nazor?
pripadne dalsi navrhy
Dekuji
Ahoj, už jsem sem dlouho nepřispíval, ale myslím, že zde mohu trochu poradit.
1) Vyhni se dvoutaktním motorům, sice se výkonostně nedají s 4T srovnat, ale náklady na provoz a údržbu jsou v nájezdu kilometrů minimálně dvojnásobné. Tedy NSR, RS, TZR, DT apod.
2) 50ccm nemá vůbec smysl.
3) Skůtr je pro vocasy co chtějí jezdit na ryby.
4) Ze 4T se nabízí jen pár strojů, jen je nutné držet se Japonské výroby! Žádnou vyčmouzenou čínu, thaiwan nebo koreu!
5) Na CBR 125 budeš vypadat jak vosa na bonbónu je to hrozně mrňavá motorka, to už lépe vypadá YZF R125
Závěrem, dle specifikací, které požaduješ si vyber pár strojů, jeď se na ně podívat a svez se na nich. To co ti nejlíp sedne si pořiď. Vykašli se na pindy o skůtrech a nerožváznosti mladých, jdi si prostě za tím co ti bude nejlépe vyhovovat.
Dobry den, jsem rada ze aspon na muj dotaz jste odpovedel je to asi zatim nejlepsi odpoved
tedy dala mi zatim nejvice info
na CBR mam stejny nazor
jinak YZF R125 vubec neni spatna ( tedy vzato vzhledove
) Jde mi take o to ze mam omezene financni prostredky a musim si koupit ojetinu
a z toho mam nejvetsi strach...bojim se ze pak budu travit vic v opravne nez na cestach
jak uz jsem psala drive
skutr u me nehrozi
kvuli tomu nechodim do dvou praci
ano, chystam se k par prodejcum, ale bojim se toho co si nakonec vlastne koupim
Chápu, že rozpočet je omezen, ale je důležité si uvědomit jednu věc. Peníze ušetřené při pořízení stejně investuješ do případných oprav. Tím nechci říct, aby jsi kupovala nový stroj, tam je bohužel velká ztráta za přechod na ojetinu. Každopádně je lepší připlatit třeba 5.000,- za stroj v lepším stavu. Rozhodně si s sebou vezmi někoho, kdo má povědomí o technice, závadách a ví kam a na co se podívat! Snaž se vyhnout všeljakým překupníkům, nejlépe pořídíš přímo od majitele, který to vlastní od novoty!
Já jsem motorky měnil úměrně s příjmy. Zatím poslední je Yamaha YZF R1. Přítelkyně ZAČÍNALA na Yamaha XJR 1200, mtorka co má 275 kg, přes 100 koní a to v podstatně vyšším věku.
Je to celkem jedno na co sedneš. Problém je v Tvém mládí. A proč?
1 - Těměř žádný pud sebezáchovy. To není Tvoje vlastnost, to je vlastnost všech mladých a ani já jsem nebyl jiný.
2 - Ctižádostivost - opět problém téměř všech lidí, nejen Tvůj, ale ty jsi v tom věku, že chceš zaujmout. Proto si kupuješ motorku, aby ses odlišila. Líbí se Ti to. To je vlastnost všech motorkářů.
Těch bodů bych mohl vyjmenovat daleko víc. Ale všechny mohou být zanedbatelné, pokud to máš v hlavě srovnané.
Najdi si na YouTube videa s tématikou "bikercrash", "crashmoto" atd atd a dívej se. Hledej chyby řidičů, abys tušila, co Tě může čekat na silnici a jak s tím naložit.
Motorka je úžasná věc, krásná, nejde ničím nahradit. Ale záleží především na Tobě, jak ten Tvůj život půjde dál. Motorka je taky zbraň a to velmi nebezpečná. Přeji Ti hodně krásných zážitků, a pořád, jak my říkáme "kolama dolů".
To s prijmy chapu a podle posledniho tipu usuzuji, ze budeme mit podobny vkus
YZF je krasny model
s mladim mate asi pravdu
ale uz od malicka jsem byla vedela v pravidlum, ktere se musely dodrzovat
a myslim si ze na svuj vek uz jsem dost chytra na to, abych zbytecne hazardovala se svym zivotem
Motorky me tahly uz od detstvi, ale nikdy nebyla moznost se prosadit
mam zasadove rodice
akorat mam hodne podporu tatinka
jsem jeho jedine dite a spis jsem vychovavana jako kluk
takze ohledne aut a motorek jsem se vzdy mohla obratit jen na nej, ale bohuzel na me nemel moc casu
je pracovne velmi vytizen
Takze nemam paru jako motorku vybrat
a jak jsem cetla v predchozi odpovedi, tak jsem si vyskrtla sve tipy na svou prvni motorku
jezdila jsem uz drive
s kamarady
tatinkem, ale jeste nikdy jsem zadnou nevlastnila
coz se z dotazu jasne
Youtube a dalsi stranky pro motorkare, zacatecniky ale i jen pro urcite tipy mam uz sjete
ale dekuji za radu
doufam ze muj zivot bude nadale smerovat k motorkam
jsou to uzasne stroje
ke kterym musime mit uctu a respekt
strach z motorek nemam v podstate zadny
coz je asi minus, protoze urcity strach by asi mel byt
nevim
Dekuji za odpoved
Motorka se nedá kupovat "přes internet". Prostě si obejdi pár kšeftů s motorkama ve tvém městě a zkus si na pár aspoň sednout. Ideálně najít na netu prodejnu kde danou mašinu mají, zajít, pokecat.
Na začátek rozhodně nedoporučuji silniční kapotovanou mašinu. Jsi tam předkloněná, váha na rukách, horší přehled o situaci okolo, motorka nutí víc tahat za plyn. Nějaký naháč, kroska, chopper, tam se dá spíš jet na "kochačku" a jízda je víc v pohodě, což je u začátečníka důležité. Rozhodně nebrat čínu, sice tam je záruka, ale ty motorky se doslova rozpadají a je otrava pořád jezdit do servisu. Někdy se ani nedojede když upadne něco důležitého - kamarád si koupil takový stroj "jen" na dojíždění do práce. Už se toho šmejdu zbavil.
Nazor na Aprilii me vazne mrzi, ale mockrat dekuji Nevim, CBR mi prijde hrozne male
a Yamaha XT 125 se mi vubec nelibi
Varadero jsem si uz zkusila a nebyl zadny vazny problem
akorat mi jde o zkusenosti jinych motorkaru
... jsem mala a silna :/ takze mam v tohle ohledu celkem problem :/ Tim padem jste mi vyradil moje tipy :D Tim padem jsem zase na zacatku :D ale moc dekuji za nazor a radu
moc si toho vazim
...
V dnešní době se dají najít velice krásné skůtry, které parametry řidičáku od 16 splňují. Doporučoval bych jít systematicky s věkem nahoru s výkonem. Já začínal na Babettě, potom pionýr, Jawa pérák a již 17 let vlastním MZ 150. Je to dělník s minimálními náklady.
Co se týká dotazu, nebal bych se v dnešní době již koukat po znackách Kentoya, nebo Daelim. Mají prodejny i servis a cena je také příznivá.
Třeba toto: daelim.katalog-motocyklu./...
Daelim jsou Korejci a se servisem to bude špatné, navíc jsou drahé. Kentoya dováží už jen skútry. Tedy kromě jednoho mopedu.
Zajimavá nabídka moto 125 je zde: skutry-romet.cz/...
Ceny dobré, kvalita jde a při záruce 24 měsíců není co řešit.
spíš jde o to jak ti to na motorce jde.. jestli nemáš problém tak bych se raději díval po silnějších... pokud to s tebou ještě "mává" tak raději nějakou tu 125ku na vyježdění a třeba si ušetříš pár modřin.. 125ky jsou malé a lehké, na naučení ok.. když dostaneš do ruky nějaké 600kilo a výš tak je už trochu problém s manipulací.. tam stačí trochu zazmatkovat a vybulí se to na tebe jak nic...jinak o výkon motorky v podstatě nejde.. jde o to jakým stylem hodláš jezdit.. jesli jako prase tak je fakt rozumné začínat od malých výkonů pokud se nechceš hned zabít... já jezdil na fichtlech pak na čz 150 kolem baráku a nakonec jsem si koupil 600kilo a bez problému... když s tím jezdím na pohodu tak mi v pohodě stíhá i 175ma s 11kw akorat rozdil je v tom že on to drtí a já šolichám...
doplněno 06.07.14 13:19:jinak té hondy bych se nebál.. nebo NSR se ti nelíbí?
Jo, tak to nic, to je z ruky... Z toho, co píšete je vidět, že prostě preferujete silničky. A jediná (pokud je na vás teda CBR drobný) je fakt použitelná pak Yamaha YZF. Aprilia RS a NSRko jsou dvoutakty, na ty se opravdu vykašlete. Avšak já bych teda 125ku silničku nedoporučil. Za prvý si to hraje na něco, co to není a za druhý, ten podstatnější důvod u vás- jak píšete, jste mladá holka bez zkušeností= nějakej byť menší pád vás asi čeká a na takové celooplastované silničce uděláte dalekovíc škody, než na každej jinej motorce. Já být váma, tak si koupím nějakej motard. Je to takovej kompromis mezi Endurem. Když to spadne, není tam tolik plastů, takže vás to tolik mrzet nebude a je s tím daleko větší sranda- zvládne to i lehčí terén a daleko víc vás to naučí. Silnici si kupte až třeba po pár letech a nasbíraných zkušenostech třeba R6ku Yamahu, to už pak vážně jede, ale takhle je to zbytečný. Osobně bych ze všeho nejvíc doporučil Blatu Motard, je to fakt motorka, která na 125 naživo opravdu nevypadá a ani nejede. Je to uplně jiná liga než všechny ostatní 125ky, co jsem jel a může to padat od rána do večera a nějak extra to tomu vadit nebude (
Zásadní otázkou je, kolik peněz můžeš do motorky a jejího provozování vložit. Od toho se mohou teprve odvijet ev. úvahy.
A na řeči i přičouzených výrobcích neber vážně. Oni ti přičouzení dělají spousty věci kolem tebe, třeba i PC, foun, televizi. Vždy je ovšem trochu problém si správně vybrat. Mám hejno motorek včetně velkého půllitra a pár let jsem měl k tomu jako pojižděčku Číňana od Jinchengu a nedám na ni dopustit, teď mám pojižděčku z Indie, ta je také výborná. Dělá přesně stejné služby jako bych na ni měl japonskou nálepku a za hubičku. Jincheng přes 20 let vyrábí pro Japonce a teď má i fabriku v jižní Americe kde dělá celé skútry Aprilie. Tak je to u všeho. Občas to čtu na Motorkářích, borec si koupí ojetou látru která dosloužila v Německu nebo jinde a okamžitě ohrnuje nos nad čínou. Nechci to paušalizovat, motorkář je životní stylu a lásky k motorkám a ne okázalost. Znám skutečné motorkáře kteří mají jen Jawu nebo i Fechtla, ale i lidi s motorkou za mega kteří jsou jen prázdní zbohatlí snobové.
Nikdy více. Měl jsem v životě dost motorek a bohužel i jednu čínskou. Jezdila styl 1jízdy=2h opravovat. Bylo to Enduro od Yuki a pokud by se používalo po fungl nové asfaltce na ježdění do obchodu, tak by možná něco vydrželo. V trošku nic extra drsném terénu však ale vydržela přesně 1 den s japonskýma o x desítk let staršíma japoncema. Začaly praskat sváry na rámu, pryžové díly konec... Obecně většinou nejsou problémy s motory, ale se vším okolo, třeba jejich prasácká elektroinstalace... Ne nikdy více. Raději klidně o deset let staršího japonce za stejný peníze než novou chinu. Známýmu na čínskej čtyřkolce ATV dokonce praskla ojnice po 2000km-měl ji uplně novou.
Nj, já zase najezdil spousty na jinchengu bez sebemenšího problému. Prostě jsi blbě nakoupil, no.., je tedy fakt, že jsem nelital v terenu, polňačky ale v pohodě. U jinchengu je ostatně škoda, že se již nedováží, pro české kolenovrty byly o pár tisíc dražší.
Před časem u mne nechal jeden spravovat dětskou motorku a čtyřkolku z číny a dnes nesmí přes práh dílny s tím šrotem, chtěl ušetřit tak koupil to levné od nějakého garážové prodejce
Ehm, s Yukinou projel borec celou čínu, asi měl nějakou lepší nebo ji uměl vyhovět.
Byla to Yuki 125 TR. Pár menších skoků, pádů a jak řikám-rám na odpis. To starý XRko Hondu, ta dostává co ji mám - od mých 16 do dnes (25) a nezná nic jinýho než tvrdej terén. I když to není výkonostně nějaká vyšperkovaná motorka ani to není crosska, tak nejde srovnat kvalita těchto strojů ani přinejmenším. Proto tvrdím, že China=Šrot a sem tam se objeví nějaká vyjimka (třeba ten váš jincheng, nevím-neznám) Ale rozhodně bych netvrdil že chiny jsou dobrý a ty nepovedený jsou jen vyjimky, to rozhodně ne. Spíše opak
A taky by mě zajímalo, jestli ty motorky budou mít takovou životnost, jako kdejaká honda co najede 20 let i víc
Yuki neznám, skončil jsem s ními po druhém skútru, prodávám ale TMEC od Motoscootu a bez problému, jednou víčka nádrže a jednou upadnutý výfuk, ale jen od povolených šroubů, kdyby si majitel občas prohlédl motorku a překontroloval tak nemůže upadnout. Hartfordy také nejsou špatné. Ostatně, dnes jsou maloobsahoví japonci stejně dělané v číně. japonci si ale dohlédnou na kvalitu. Po Evropě se prodají spousty čínanů i v bohatých státech, se šrotem by prodejce zkracoval dost rychle a v Asii jich jezdí miliony. Takže jsou všichni blbí že si nekupují japonce.
Dělal jsem servis na motorky prodávané v Makru - Yamasaki, jejich enduro byl opravdu šrot. Znám ale motorkáře který má na čínské čtyřstovce od Motorro najeto 50000 km a furt jezdí. Nechci se plošně čínanů zastávat, nelze ale házet do jednoho pytle. Hodně zkazili začínajíci dovozci protože šli po zisku a kupovali to nejlevnější. mohu si koupit boty na tržnici a za týden je mohu zahodit. Já třeba kupuji v Zemědělském nákupu nějaké noname boty dělané v číně které tam prodávají jako pracovní a jsou nezničitelné a nepotím se v nich.
Vsem vam moc dekuji za odpovedi ale motorka se nakonec tenhle rok neuskutecni
budu muset cekat do zari na vysledky z magneticke rezonance .. mam podezreni na epilepsii :/ spise to vypada na neco jinyho ale epilepsie zatim neni vyloucena ...
... jinak mi vsichni radi at jdu misto do silnicky do choppera
prej jsou tam lepsi zacatky
a hlavne pro holku
tak se chci zeptat
co rikate na Hondu Shadow 125?
bohuzel to vypada ze budu muset kvuli rodicum ustoupit a prozatim na silnicku zapomenout :/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.