Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem zdejším rádcům.
Chystám se na změnu pojiˇšotvny povinného ručení a nechci čekat na výročí smlouvy, tak jsem to vymyslel takto (opravte mě prosím, pokud se v něčem mýlím).
Auto zaparkuji někde na svém pozemku, vemu značky+ papíry a jdu na úřad, značky uložím do depozitu. Následně na původní pojišťiovnu pošlu žádost o zrušení + potvrzení úřadu.
Za dva dny na to, si vyřídím novou pojistku, s novou zelenou kartou půjdu na úřad, kde si zančky vzvednu a jezdím...
Raději bych se ale zeptal:
1. pojišťovna neprovede formální zrušení asi hned v den mé žádosti a já bych chtěl značky co nejdříve zpět, kontroluje si ona, že jsem auto opět přihlásil, apod. nebo mohu hend na druhý den zřídit nové pojištění + vyzvednou značky?
2. stačí, že je auto na mém pozemku nebo tento pozemek ještě nemůže být veřejně přístupný?
Děkuji všem!
já to dělala nedávno - když uložíte značky do depozitu, na registru vám udělají kopii velkého TP pro pojištovnu... no a nic nebrání tomu, abyste hned vzápětí značky znovu z depozita vyjmul...
doplněno 29.06.14 07:16:
já tuto "transakci" dělala v souvislosti se stěhováním, takže žádná změna vlastníka... vyřizovali mi to v kanceláři té nové pojištovny, takže mi hned dali zelenou kartu a hned jsem mohla odjet...
taky jsem toto využil když mi poj.nechtěla vyjít vstříc,nejdříve jsem odevzdal značky do depozita 100kč s kopií velkého technického prukazu jsem zašel do pojištovny ukázal tam velký techničák (kopii) oni následně pojištění zrušili s tím že případný přeplatek mi pošlou,pak jsem šel domu a na netu jsem si sjednal povinné ručení s novou pojištovnou,pak už je jen potřeba počkat až příjdou poštou nové dokumenty od pojištění (zelená karta,kdo má tiskárnu vytiskne si zelenou kartu hned) a hurá se zelenou kartou pro značky,za vyzvednutí značek se nic neplatí,je to opravdu jednoduchý.
Taky to tak v pripade noze delam. Kdyz je clovek sikovnej tak se to da vse stihnou za 1 den.
Ještě k původnímu dotazu.
Vím, že tento postup je mnoha lidmi osvědčený, ale kolega z firmy mě před tím varoval.
Nevím, zda dělal jen kupní smlouvu na oko nebo depozit, ale po nějaké odbě mu přišel dopis z pojišťovny, že nedošlo ke změně vlastníka, tudíš pojištění pokračuje. Pokud značky do depozitu a poté jej vyzvednu zpět, tak také nedojde ve výsledku ke změně vlastníka, ne?
1) Obchodní zákon je již zrušen.
2) Psát kupní smlouvy na neznámé lidi z obchodního rejstříku a ještě je dokládat na pojišťovnu?
Máš rozum? Jsou jen 2 možnosti. Buď je smlouva pravá a vozidlo tedy patří náhodně vybranému člověku. A nebo není a takové jednání může naplňovat i tretný čin či přestupek a ty ještě dodáš sám na sebe důkaz, který bude na pojišťovně ležet řadu let.
Přitom stačí postupovat přesně dle zákona. Pojišťovně stačí věc oznámit. Nic nepředkládat. Prostě jen postupovat dle zákona.
Ráno prodám vůz sousedovi a okamžitě ruším pojistku. Pojištění zaniká ohlášením změny majitele. Bohužel, soused reklamuje "zkrytou vadu", vozidlo mi vrací (odpoledne) a já musím vůz pojistit - no tak si najdu jinou pojišťovnu no...
Co na tom je špatně? Žádosti on-line bez poplatku a lítání po úřadech, nic špatného nedělám, je to v mezích zákona!
Pokud jsou v pojišťovnách tupci a hájí si své příjmy donucovacími prostředky, tedy tak že nelze kdykoliv měnit pojiš´tovnu, pak musí počítat s tím, že si český človíček najde způsob, jak to obejít. Syn to tak také provedl, dokonce v pojišťovně kde mu nechtěli zrušit stávající pojistku mimo výroční datum, přímo oznámil, že to tak udělá, vyhrožovali, že pojistku nezruší. Zrušili a nic nedosáhli. Jednou jsou reg. značky v depozitu (proč jsem je tam dal je jen a jen můj důvod a pojišťovně do toho nic není) a pak nemá pojišťovna právo trvat na placení pojistného. U nás musí být značky v depozitu do druhého dne (přes noc).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.