Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna pojišťovny přes depozit

Od: dobrman80 odpovědí: 9 změna:

Hezký den všem zdejším rádcům.

Chystám se na změnu pojiˇšotvny povinného ručení a nechci čekat na výročí smlouvy, tak jsem to vymyslel takto (opravte mě prosím, pokud se v něčem mýlím).

Auto zaparkuji někde na svém pozemku, vemu značky+ papíry a jdu na úřad, značky uložím do depozitu. Následně na původní pojišťiovnu pošlu žádost o zrušení + potvrzení úřadu.

Za dva dny na to, si vyřídím novou pojistku, s novou zelenou kartou půjdu na úřad, kde si zančky vzvednu a jezdím...

Raději bych se ale zeptal:

1. pojišťovna neprovede formální zrušení asi hned v den mé žádosti a já bych chtěl značky co nejdříve zpět, kontroluje si ona, že jsem auto opět přihlásil, apod. nebo mohu hend na druhý den zřídit nové pojištění + vyzvednou značky?

2. stačí, že je auto na mém pozemku nebo tento pozemek ještě nemůže být veřejně přístupný?

Děkuji všem!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já to dělala nedávno - když uložíte značky do depozitu, na registru vám udělají kopii velkého TP pro pojištovnu... no a nic nebrání tomu, abyste hned vzápětí značky znovu z depozita vyjmul...

doplněno 29.06.14 07:16:

já tuto "transakci" dělala v souvislosti se stěhováním, takže žádná změna vlastníka... vyřizovali mi to v kanceláři té nové pojištovny, takže mi hned dali zelenou kartu a hned jsem mohla odjet...

ujendys*
hodnocení

2x

taky jsem toto využil když mi poj.nechtěla vyjít vstříc,nejdříve jsem odevzdal značky do depozita 100kč s kopií velkého technického prukazu jsem zašel do pojištovny ukázal tam velký techničák (kopii) oni následně pojištění zrušili s tím že případný přeplatek mi pošlou,pak jsem šel domu a na netu jsem si sjednal povinné ručení s novou pojištovnou,pak už je jen potřeba počkat až příjdou poštou nové dokumenty od pojištění (zelená karta,kdo má tiskárnu vytiskne si zelenou kartu hned) a hurá se zelenou kartou pro značky,za vyzvednutí značek se nic neplatí,je to opravdu jednoduchý.

hodnocení

1x

Taky to tak v pripade noze delam. Kdyz je clovek sikovnej tak se to da vse stihnou za 1 den.

dobrman20
hodnocení

Ještě k původnímu dotazu.

Vím, že tento postup je mnoha lidmi osvědčený, ale kolega z firmy mě před tím varoval.

Nevím, zda dělal jen kupní smlouvu na oko nebo depozit, ale po nějaké odbě mu přišel dopis z pojišťovny, že nedošlo ke změně vlastníka, tudíš pojištění pokračuje. Pokud značky do depozitu a poté jej vyzvednu zpět, tak také nedojde ve výsledku ke změně vlastníka, ne?

erikch*
...v téhle situaci je řešení proste-sepisete si kupní smlouvu(nacionálně kohokoli viz.např.obchodní rejstřík) s tou navstivite pobočku své pojišťovny a ukoncite pojištění...ten den(nejpozději) si uzavrete pojištění nové...na připadnou výzvu pojišťovny,ze nedošlo ke změně v registru odpovite písemné doporučené s dodejkou,ze ano třeba ke změně v registru nedošlo,ovšem to nic nemění na faktickém stavu věci,jelikož změna vlastnictgi movite veci mezi dvěma a vice fyz.osob deklaruje jen a pouze kupní smlouva-viz.např.Obch.zákon...v tomto duchu existuji i obecné závazná rozhodnuti Nejv.Soudu. a pokud referent i pojišťovny neznají elementární znalosti platné legislativy budete muset věc medializován,což se jisté nebude líbit akcionářům(vlastníkům) pojišťovny a samozrejme v prvni rade budou probíhat personální změny pravé na jejich refer.postech...Tohle už jsem x krát řešil a funguje to velmi dobre+-oni to samozřejmé moc dobré vědí ale zkouší to po vzoru CKP...hlavně Česka poj.a Kooperativa...takže asertivne stejné jako oni jednají s námi musíme i my jednat s nimi...Navíc toto řešení nezavdava možné problémy s CKP...
ywose

1) Obchodní zákon je již zrušen.

2) Psát kupní smlouvy na neznámé lidi z obchodního rejstříku a ještě je dokládat na pojišťovnu?

Máš rozum? Jsou jen 2 možnosti. Buď je smlouva pravá a vozidlo tedy patří náhodně vybranému člověku. A nebo není a takové jednání může naplňovat i tretný čin či přestupek a ty ještě dodáš sám na sebe důkaz, který bude na pojišťovně ležet řadu let. *smich*

Přitom stačí postupovat přesně dle zákona. Pojišťovně stačí věc oznámit. Nic nepředkládat. Prostě jen postupovat dle zákona.

Kdyz si neco odlozim a pak si to vyzvednu tak to prece nezmenilo majitele.

jmlc*
hodnocení

0x

Ráno prodám vůz sousedovi a okamžitě ruším pojistku. Pojištění zaniká ohlášením změny majitele. Bohužel, soused reklamuje "zkrytou vadu", vozidlo mi vrací (odpoledne) a já musím vůz pojistit - no tak si najdu jinou pojišťovnu no...

Co na tom je špatně? Žádosti on-line bez poplatku a lítání po úřadech, nic špatného nedělám, je to v mezích zákona!

hodnocení

0x

Pokud jsou v pojišťovnách tupci a hájí si své příjmy donucovacími prostředky, tedy tak že nelze kdykoliv měnit pojiš´tovnu, pak musí počítat s tím, že si český človíček najde způsob, jak to obejít. Syn to tak také provedl, dokonce v pojišťovně kde mu nechtěli zrušit stávající pojistku mimo výroční datum, přímo oznámil, že to tak udělá, vyhrožovali, že pojistku nezruší. Zrušili a nic nedosáhli. Jednou jsou reg. značky v depozitu (proč jsem je tam dal je jen a jen můj důvod a pojišťovně do toho nic není) a pak nemá pojišťovna právo trvat na placení pojistného. U nás musí být značky v depozitu do druhého dne (přes noc).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]