Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej Total do Citroenu?

Od: tesnost* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, jaký olej je lepší: TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W40, nebo Total Quartz 9000 5W-40, je to do auta Citroen Xsara Picasso r.v.: 2001, 2.0 HDI 66kw-90koní, najeto 150 000 km

doplněno 29.06.14 10:56:

Dále ten Total Quartz 9000 se vyrábí s označením Energy nebo bez tohoto označení, ten Energy je o pár kaček dražší.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jeden z těch tří co máte u Vašeho předchozího dotazu ( poradte.cz/... ) .odkaz na str. dp.olejů : total-dnk.lubricantadviso/... . Záleží co tam máte nyní,a dle toho dát další ,pkd ještě 0W40 a nebaští oil,tak 0W40 , pkd baští tak dejte 5W40 ,matně tuším,že jsem někde četl že INEO je nový druh oleje a Quartz je starý,oba identické parametry,ale INEO je nový a dražší!Pkd chcet o citroenech více tak zkuste třeba citroenclub nebo citroeny.cz!

Jinak systém PD (čerpadlo-tryska) používá jen VW ,ostatní používají CR common rail.

radim3*

C4 coupe.Jednoznacne total quartz 9000.Bez označeni Energy.

tesnost*
hodnocení

V krámě jsem se dozvěděl, že je lepší total quartz 9000 než ten Total Ineo, prý ten Ineo neobsahuje některé látky kvůli filtrům pevných částic a že ten 9000 tudíž lépe maže

hodnocení

2x

energy by mělo být pouze označení pro francouzský trh.

za kolik ho hodláte kupovat?

autodily-cardo.cz/...

tesnost*
hodnocení

označení Energy je pro aftermarket, bez Energy dávají výrobci

ujendys*
hodnocení

0x

od výrobce TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 já měl 6let citroen xantia 2.0Hdi 80kw a dával jsem právě tento olej a bez problému,celých 6let jsem s motorem neměl problém

tesnost*
hodnocení

ještě jsem si teď všiml že prodávají Total Quertz 9000 ENERGY, je o pár kaček dražší než ten Total bez označení ENERGY, nevím v čem je rozdíl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]