Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Airbag patrona / olej octávia 2

Od: rapid® odpovědí: 7 změna:

Doby den mam dvě otázky, první je že nevím jaký olej do octávia 2, protože mě v servisu lejou chlapy nejaký olej 5w40 do octávia 1,9 tdi 2010 ale je to prej prumerný olej kerý davaji skoro do všech naftaku spoustu let, tentokráde se chystám na čtvrtou vymenu motoroveho oleje od koupi vozu a chtel by jsem si ho už vmenit doma (už jsem to odkoukal od kámoše jak se kde co dělá když se mení olej) a to nejaký lepší olej ale nevím jaký, slyšel jsem že castrol je jeden s tech nejlepších tak sem tak pokukoval a vybral jsem oleje.cz/... nebo oleje.cz/... je možné jeden s techto oleju tam nalít pro celoroční užití? olej mením vždy po 15 000 km i když by jsem asi mohl mit i ten longlive na 30 000 km najezdim okolo 45 000 - 50 000 km ročně takže stejne mením dle KM a ne po roce. Zadalší nevím jestli když tam ted mam nějaký olej 10w40 nebo 5w40 a boužel ani nevím jestli je to syntetický nebo polosynteticky ani se v tom nevyznám takže až ten co tam je vypustím jestli mužu hned a nebo se to musí nejak vyčistit než tam naleju jinýho vyrobce atd..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zadruhé jsem se chtel zeptat svíti mi kontrolka airbagu na diagnostice me to ukázalo: Zavada: Patrona bezpečnostního pásu spolujzdce. A řekli mi že to delá pouze autorizovaný servis ŠKODA jenomže nevím kolik tadle patrona či co to má být stojí, a kolik si vezmou za praci, nevíte o tom nekdo neco? dekuji za odpoved

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

huo
hodnocení

0x

Z dotazu je patrné, že nemáte moc povědomí o olejích, proto bych doporučil forum o olejích oleje.cz/...

hodnocení

0x

odpovim ti na tu patronu řešil sem to na fábii zkus nejdřív jehlovým pilníkem očistit kontakty konektoru a prostříknout kontaktolem za čas se na kontaktech udělá oxidace zvedne se odpor a už to hlásí chybu

pokud by to nezabralo a ty bys nechtěl utrácet tak dej do konektoru 5W 12V žárovičku tkzv. celosklo a pak chybu smaž vagem a máš vystaráno

skoda-club.net/...

k tomu oleji pokud ti to nebaští olej nalej tam 5W40 a značku oleje si vyber jakou chceš já používám oleje značek Meyle a Texaco Havoline

huo

Ohledně oleje - to není zrovna dobrá rada. Není vhodné ignorovat normy VW. Do toho motoru patří ojel normy VW 505.01 v případě, že tazatel trvá na LL oleji, pak 507.00 resp. 506.01.

ty oleje co užívám tuto normu splnují a já osobně bych si do auta LL olej nedal řídím se že nafták 10000km výměna benzín 15000km výměna

hodnocení

oleje.cz/... takže tento tam mohu nalít nebo spíše tedle oleje.cz/...? a stačí když tedy tamten co tm je jen vypustím a hned naleju tedle i přesto že tam třeba nejaký drtky zustanou ted co tam je? ... Jak se dostanu k tej parone u octávky?

jhb

Odpoveď jste již dostal, který z těch olejů. Spíše nezapomeňte, že s olejem je třeba vyměnit i vložku olejového filtru, popřípadě zkontrolovat stav vzduchového filtru. Také doporučuji nový vypouštěcí šroub oleje. A hlavně nestrhněte závit - u škodovek to je raz dva. Je tam jen 30 Nm a to je hodně málo.

k tej patroně se dostaneš podobně jak k patroně na fábii viz můj odkaz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]