Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás a potřebuji radu. Jezdíme Felicií combi, spokojenost s velikostí kufru ale bohužel má 13 let a tak přemýšlíme o novém autu. Hlavně potřebuji velký kufr na inv. vozík a eventuelně ještě dětský kočár. Vybrala jsem Citroen Berlingo 1,6 , myslíte si, že je má volba dobrá nebo máte lepší nápad. Cena nového vozu max. 400 000,-Kč. Dík za radu.
Berlingo je totéž co Peugeot Partner. Je to sice původem dodávka, ale i s tou plechovou verzí se mi jezdí velmi dobře. V pětimístné verzi máte opravdu prostorný vůz. Hlavně ty nové verze už nemají zadní nápravu s torzkami, což byla věc, která se u starších modelů po cca 200-250 tkm opravovala. Jen pro info - ve firmě jich máme tuším 6 a polovina z nich už má najeto přes 400.tkm bez nějakých zásadnějších problémů. Jistě, pár věcí se najde - mě třeba docela rozčílilo, když jsem ve sněhové břečce mordoval rezervu z pod auta, jelikož ten závěsný šroub totálně zarezl a nemít hasák a siky, tak to nevyndám. Jenže to je zase o tom, že je to původem dodávka a tak je to dělané tak, aby se nemusel vyrabovat celý zadní prostor, když chci vyndat rezervu. Pomůže to pravidelně promazávat.
Můj názor je ten,že pro vozíčkáře bude asi opravdu lepší berla nebo partner než dáčka ,ať již starší MCV nebo novější Doker!
To Promon- s tou rezervou máte pravdu,již by to PSA mohlo vyřešit také lépe! Na to je nej 2x ročně vyšroubit a pořádně máznou vazelinou!Tuhle jsem to musel odřezat abych ji mohl vyjmout,navrch jsem pak navařil hlavu s kolového šroubu a nyní OK!(ne na berle ale na xantii)
doplněno 28.06.14 20:21:Je to sice OT,ale já tam mám normální běžný závit nic speciálního a jak píšu pravidelně mážu. Má to jen jednu výhodu.máte-li plný kufr, nemusíte při defektu vyložit celý kufr,ale na druhou stranu jak často kdo má defekt?!
Když oni tam ti francouzský humoristi udělali ten horní díl z nějaké slitiny hliníku, spodní hák je ocel, cáká na to slaná břečka a aby to stálo za to, tak ani ten závit není normální, je to něco jemného. To fakt střízlivý nevymyslí
Moc děkuji, tak to Berlingo nejspíš vyhraje.
doplněno 01.07.14 20:23:Díky všem, dnes jsme obešli prodejny a Berlingo je jisté, sice bych si uměla představit i líbivější vůz ale na ten zase nemáme a sem se pohodlně naloží nesložený inv. vozík i dětský kočár, zadní sedadla jsou pro dvě autosedačky + 1 dospělý dostatečné, místa na nohy mohlo být i více. V prodejně měli k odběru pouze bílé a tak se barva musela objednat. Děkuji za rady.
A co dacia Logan MCV? Známý jí á jako užitkáč a nemůže si jí vynachválit. A cena je celkem rozumná.
Bohužel jak manžel slyší Dacia má kopřivku, líbila se mi ale ta neprošla.On uvažuje o Zafiře ale do té se mi hodně špatně nastupuje, to Berlingo by mi vyhovovalo víc.
Dacia šla od svých začátků kvalitou hodně nahoru. Už to není tak hrozné jak to bývalo a má super poměr cena/výkon.
MVC 1,5 dci je fajn auto s malou spotřebou.
Nebo mrkněte na nový Dokker, ten má navíc zadní dveře jako šoupačky a to by se Vám mohlo občas hodit
Bohužel jak manžel slyší Dacia má kopřivku, líbila se mi ale ta neprošla.On uvažuje o Zafiře
Já se zase panu manželovi tolik nedivím. Dacia je v podstatě ,,ošizený Renault. A Renault sám o sobě je naprosté synonymum nespolehlivosti. Už jsem to tu psal - měl jsem několik služebáků Renault ,,díky´´ této geniální značce jsem přišel o hromadu peněz - prostě jsem x-krát nedojel k zákazníkovi. Ač jsem kliďas, po nedlouhé době jsem chytl nerv a zavolal vedení, že jestli dostanu ještě jeden Rencek, tak jdu pryč z firmy. No, dostal jsem Partnera, sice měl namotáno okolo 300 tkm, ale bylo to HDI a jezdilo to spolehlivě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.