Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jaký je nejsilnější moped, takový aby na něj stačila pouze pojistka? tj. do r.v. 2001 a nejspíš jen se šlapátky.
Levnější cenové kategorie tak cca do 8 000 tis.
Děkuji
Bez řidičáku jen motokola.
Jinak na AM nějaká Babeta. Betka 50,Babeta 210 nebo 212 Deluxe možná i Simson skůtr
doplněno 28.06.14 23:20: Simson vlastně RZ mít musí...
Pokud jsem pochopil dotaz, jde tazateli o to, aby moped nemusel mít SPZ - nebo RZ, po novu. A to jsou opravdu Babetty, občas se tu vyskytl nějaký Steyer, případně Stella, což byla pidimotorka s motorem právě z Babetty. To jsou však spíše kuriózní vozidla, moc jich tu nebude. Stejně tak byl v našich luzích málo početný i Simson skůtr - jenže ten už musel mít značku !
Korado Maxi které se vyrábělo na Slovensku a nebo Gizma která byla dovážena z Indie. Koráda jsou rozšířenější než Gizmo a mnohem výkonnější než Babetty přestože mají jen jednu rychlost. Cca do roku 2000 se prodávaly jen s kartičkou a nepodléhaly evidenci u Dopraváku.
doplněno 29.06.14 10:06:Moped i dříve nemusel mít nutně pedály jako u kola, mohl mít i pevné stupačky a zhruba do roku 2000 mu stačila jen malá kartička.
Nejsilnější a nejrychlejší mopedy se šlapátky jsou Sachs a Hercules:
Bohužel fotku toho Herculese 50 se mi nedaří najít - většina šlapátka neměla. Vypadal podobně jako ten Sachs - klasická nádrž a tvar jako motorka. Pozná se podle motoru s hodně velkým žebrováním. Všechny tyto typy se u nás prakticky nedají sehnat.
Děkuji za odpovědi.
Takže nějaký moped Sachs, nebo jiné italské, francouzské mopedy budou výkonější než 2 rychl. Babetta?
Jde mi právě o to, aby stačila jen pojistka ale zároveň aby to uvezlo pořádného chlapa! V okolí máme dost kopců, proto bych raději něco trošičku výkonějšího. Je mi jasné, že se 50 ccm motor nedá srovnávat s něčím mnohem výkonějším. Ale hlavně aby to vyjelo prudší kopec s velkým nákladem
Máte někdo zkušenosti s babettou, zvládne i ty kopce s velkou zátěží?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.