Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouračka na parkovišti

Od: majo78® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, prosím o radu, včera při couvání ni paní odřela a promáčkla dveře stalo se to na parkovišti. Vztahuje se povinné ručení i na veřejné parkoviště? Její manžel chce ať se domluvíme, že mi dá peníze na ruku, mě se do toho moc nechce, protože jim řeknu, že chci třeba 5 tis jim se to bude zdát hodně a mě třeba málo, že se mi nevleze tato cena do opravy. Před pár lety manželku ťukli dostala od pojišťovny 17 tis a já to spravil za 5 tis. Nevím co dělat poraďte z vlastní zkušenosti. Její manžel říká že ztratí bonusy, ale dle mne jak přejde k jiné pojišťovně tak bonusy možná neztratí? Dík za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Jistě že tam pojistka platí, jak víme, je to komunikace a 361 se o něm vícekráte zmiňuje! Co dělat? Jak si to necháte vyplatit, těžko budete žádat pozdějši případný rozdíl. Tudíž předložit po opravě fakturu, ale... co když se bude pak škubat? Ošetřit smlouvou! Rozhodnutí je jen a jen na vás!

tomibender*
hodnocení

0x

Dobrý den, normálně bych to řešil přes pojišťovnu. Nebo, pokud nechce přijít o bonusy, tak to opravtu a pak mu doložte cenu opravy, pokud nebude souhlasit, tak klasicky přes pojišťovnu.

paw*
hodnocení

0x

Ja bych si zjistil cenu opravy minimalne a tu pozadoval. Pokud nedaji, tak hura pres pojistovnu.

tombrava

Dneska už si to pojišťovny docela hlídaj (o bonus přijde i při změně poj. prakticky jistě, ale vyplatí se změnit, co mu při změně asi další pojišťovna nenaúčtuje, je malus) , a tak u malých škod je opravdu lepší pro viníka zaplatit z ruky, než místo ztratit 60% bonus.

Pokud na to přistoupíte a nevím jak moc hluboko je deformace, ale doporučuji zjistit a vyžadovat cenu opravy s výměnou dílu a lakováním (garážové rovnání, tmelení apod. není trvanlivé a snížíí vás hodnotu auta) + klidně NAVÍC 20-30%-40% jednak za opletačky (čas) co s tím budete mít a taky jako sichr, že bude něco špatně pod plechem (z mých skutečností se vždycky ještě jak na potvoru zničí něco "za pleche", jako třeba nevinné prohnutí blatníku způsobilo prasklinu trubky klimy, a ze škody za litr byla škoda za 5 litrů, nová trubka/hadice a zkoušění/tlakování/napouštění klimy) ve Vašem případě může (ale nemusí - podle toho v kterém místě to je) být poškozený zamykací systém nebo stahovačka okna (uvádím příklady, nemusí to tak být)

tombrava

a samozřejmě hlídat si lhůtu pro nahlášení na viníkovu pojišťovnu (předpokládám, že jste sepsali s viníkem Euroformuř o nehodě pro pojištovnu (i kdybyste to nepoužil a nechal se vyplatit viníkem na ruku)...a máte jeho kopii - euroformulář podává na svou pojišťovnu viník v nějaké lhůtě...

Nikdy vam nevemou cely bonus pojistovny. Ja mel kolizi za 20tisic a snizili mi ho ze 40 na 30%. Vzdy to resit s pojistovnou, at se pak borec neskube a nevymlouva.

hodnocení

0x

Jj Plný souhlas s Buss!

Jinak ke ztrátě bonusu- osbně jsem od ledna loňského roku měl 3 škodní události-2x výměna čelního skla (Z PR!mého vlastního) a manželka natukla fóbii ,škoda do 15 000 kč v sumáru je to (všechny 3) skoro 30 000kč a o žádný bonus jsem nepřišel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]