Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat zda je možné nějak dostat informace o autě dovezeném ze zahraničí. V bazaru mi nabízí auto s čistým technickým průkazem a ze servisní knihou ( není v ní ani čárka). Prodejce mi tvrdí že je to normální u dovezených aut. Prý se dají informace volně najít na stránkách automobilky. Mohu mu v tomto věřit. Nerad bych se zbavil peněz a pat zjístil, že jsem koupil něco co není zase až tak zcela v pořádku. I inzerátu i osobně mi tvrdí že je to auto ze servisní knihou.
Dekuji
v zahraničí je normální, že se provedený servisní úkon zapisje do servisní knížky...u aut servisovaných ve značkových servisech lze zjistit provedené úkony podle 17-místnho čísla VIN...čistou servisní knížku seženete na netu za pár stokorun...dovezte si auto ze zahraniočí sám, dostanete k němu i vyplněnou servisní knihu...legendám prodejců nevěřte...
Já vozím auta již nějaký čas z Německa, a vždycky jen se servisní knihou - a né! čistou.Občas zavolám i do servisu, kde auto bylo servisováno častěji, a poptám se.Vždy mi ochotně tam ochotně poradí.Pouze když tu přihlašuji auto (dovoz) dostávám čistopis velkého techničáku.Takže tam jsem jako rádoby první majitelka.Ale je tam kolonka, kde je napsána první registrace v SRN a že se jedná o dovoz z té s té země.
Prosím, nenechte sse nachytat.Já když vozím auta, tak jen po 1. majiteli, takže nemusím kupovat jinou servisku.To u nich pravděpodobně nefunguje, tam těch majitelů bude pravděpodobně víc.
A dokonce mohu říct, že zrovna v Německu jsou auta většinou pravidelně servisována.Takže se koukněte na net, a vyražtre třeba s nějakým kámošem do zahraničí sám.Ušetříte si nervy a zbytečné výlohy.
Hezký den a hodně štěstíčka při hledání autíčka přeje Marcela
Zajímalo by mě jak si můžete být tak naprosto jistá,že kupujete jen auta po prvním majiteli ...O tom těžce pochybuji ...Auto může být koupené stejným způsobem jako to děláte vy a je třeba až ze španělska atd...A vy to ani nepoznáte ...
protože nejsem blbá kráva a nedělám to tejden
PA
jo a když je kupuju rovnou od majitele, který to auto kupoval jako první maj. - tudíž nový vůz, nechám si ukázat kupní smlouvu! a jelikož vozim auta, do max.stáří 2-3 roky, na tyto auta se ještě většinou vztahuje záruka, a proto si lidičky schovávají smlouvičky )
Historii auta lze lehce zjistit, a že bylo auto reexportované z jiné země do SRN také, od toho jsou registrační místa, od toho jsou elektronické registry a spisy vozidel, také regostrační doklady.Když je auto vyrobeno v roce 2000 a v SRN bylo registrováno v roce 2005,je ajsné že předchozích 5 let bylo někde jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.