Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servisní kniha pro dovezená auta

Od: fluor odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat zda je možné nějak dostat informace o autě dovezeném ze zahraničí. V bazaru mi nabízí auto s čistým technickým průkazem a ze servisní knihou ( není v ní ani čárka). Prodejce mi tvrdí že je to normální u dovezených aut. Prý se dají informace volně najít na stránkách automobilky. Mohu mu v tomto věřit. Nerad bych se zbavil peněz a pat zjístil, že jsem koupil něco co není zase až tak zcela v pořádku. I inzerátu i osobně mi tvrdí že je to auto ze servisní knihou.

Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

v zahraničí je normální, že se provedený servisní úkon zapisje do servisní knížky...u aut servisovaných ve značkových servisech lze zjistit provedené úkony podle 17-místnho čísla VIN...čistou servisní knížku seženete na netu za pár stokorun...dovezte si auto ze zahraniočí sám, dostanete k němu i vyplněnou servisní knihu...legendám prodejců nevěřte...

celp*

Prázdná serviní kniha to není dobré.Auto s najetými kilometry by mělo mít pár zápisů třeba o vým.oleje o nějaké gar.prohlídce.Měl jsem vozy z Německa a Rakouska a pár zápisů i srazítkem servisu v knížce bylo.

macach*
hodnocení

0x

Já vozím auta již nějaký čas z Německa, a vždycky jen se servisní knihou - a né! čistou.Občas zavolám i do servisu, kde auto bylo servisováno častěji, a poptám se.Vždy mi ochotně tam ochotně poradí.Pouze když tu přihlašuji auto (dovoz) dostávám čistopis velkého techničáku.Takže tam jsem jako rádoby první majitelka.Ale je tam kolonka, kde je napsána první registrace v SRN a že se jedná o dovoz z té s té země.

Prosím, nenechte sse nachytat.Já když vozím auta, tak jen po 1. majiteli, takže nemusím kupovat jinou servisku.To u nich pravděpodobně nefunguje, tam těch majitelů bude pravděpodobně víc.

A dokonce mohu říct, že zrovna v Německu jsou auta většinou pravidelně servisována.Takže se koukněte na net, a vyražtre třeba s nějakým kámošem do zahraničí sám.Ušetříte si nervy a zbytečné výlohy.

Hezký den a hodně štěstíčka při hledání autíčka přeje Marcela

mobilman*

Zajímalo by mě jak si můžete být tak naprosto jistá,že kupujete jen auta po prvním majiteli ...O tom těžce pochybuji ...Auto může být koupené stejným způsobem jako to děláte vy a je třeba až ze španělska atd...A vy to ani nepoznáte ...

macach*

protože nejsem blbá kráva :)a nedělám to tejden :) PA

doplněno 27.04.09 12:43:

jo a když je kupuju rovnou od majitele, který to auto kupoval jako první maj. - tudíž nový vůz, nechám si ukázat kupní smlouvu! a jelikož vozim auta, do max.stáří 2-3 roky, na tyto auta se ještě většinou vztahuje záruka, a proto si lidičky schovávají smlouvičky :)) :)

nespokojenyurednik

Historii auta lze lehce zjistit, a že bylo auto reexportované z jiné země do SRN také, od toho jsou registrační místa, od toho jsou elektronické registry a spisy vozidel, také regostrační doklady.Když je auto vyrobeno v roce 2000 a v SRN bylo registrováno v roce 2005,je ajsné že předchozích 5 let bylo někde jinde.

mobilman*
hodnocení

0x

Auto si sám prohlédněte ...Hlavně skontrolujte štítky s datumi na oknech ,na pásech,a pokud možno se pozastavujte nad novými díli apod...Na servisku se v žádném případě nespoléhejte je to jen pro laiky ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]