Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit auto?

Od: repkin* odpovědí: 15 změna:

Pro někoho stupidní otázka, pro mne docela zásadní. Předem říkám, že na bazary se moc nedívám, jelikož ty mají ceny posunuté trošku mimo moje možnosti, ale snažím se dívat na osobní prodej po inzerátech na internetu.

Dívám se především na bazoši, sauto, mobile.de, autoscout24.de a at.

Když už si najdu auto, které by se mi líbilo, vyhovuje cenou a volám na to číslo nebo píšu SMS aby mi poslali na email větší fotky a víc info o výbavě, tak mi buďto slíbí, že pošlou a vykašlou se na mně nebo mi přes SMS odpoví co bych chtěl,že je všechno v inzerátu na úplně jiné stránce, než jsem ten inzerát našel já.

Nevím, jestli jsem natvrdlý já, nebo oni? Oni přeci chtějí prodat auto a mělo by být v jejich zájmu toho potencionálnímu zájemci říct o autu co nejvíc a nabídnout mu služby přinejmenším v podobě zaslání větších fotografií na email, kdy je to stojí pět minut času a zbytek je zdarma. Z fotky 3x5cm na monitoru, která je focená proti světlu a auto je jen na půlce fotky, vozidlo je z druého konce republiky, tak se přeci nezblázním a nepojedu na základě tohoto si koupit auto na druhý konec republiky. Navíc tím, že budu mít komplet vypsáno, co to auto má, nebo nemá, tak můžu spíš porovnat, mezi jakými auty se rozhodnout. Jsem jediný, co uvažuje jako normální člověk, nebo je to naopak nenormální? Z asi 10ti oslovených lidí, mi poslali fotky a info 2 z toho jeden k úplně jinému autu, než inzeroval :(

Už fakt nevím, asi budu chodit pěšky nebo co :(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Jsou minimálně dvě rady. Zvyš cenový limit. Ono se ani nedivím pokud hodláš kupovat auto s cenou do a nebo mezi 10-20t. aby ti posílal milion fotek. Druhá rada je hledej auto poblíž domova a ne z druhého konce republiky.

Zase se na to podívej z druhé strany kolik se asi najde mamlasů co jen otravují a chtějí fotky a info a skutek utek. To vím i od sebe. Prodával jsem auto za 10t. a hned víc fotek, vše funguje?, sleva nejlépe o polovinu. Tak jsem prodal auto prvnímu maníkovi co zavolal kdy může dojet a opravdu dojel a dostal slevu celkem velkou.

Já jsem taky kupoval auto pomalu z druhého konce republiky, ale z fóra kde byl ten člověk známý takže jsem se po ranní šichtě vypravil na bus z Brna do Prahy a pak ještě dalším dál auto koupil nějak kolem 23h a domů dojel kolem 3h ranní. Občas to chce impulz

repkin*
hodnocení

No já mám strop 65.000,-Kč, jsou to hlavně jejich dané ceny. Zvýšit strop nemůžu, nejsou na to $. Problém mého výběru je především, že chci kombi, kterých v té cenové relaci není tolik. Sedanů by se našlo víc a dokonce i levnější, ale zas vylítané a bůh ví v jakém stavu.

doplněno 27.06.14 12:00:

No vyjma toho, že prodávám se "staré" auto jsem dal dneska na bazoš i inzerát co chci koupit.Ozvali se mi auto ESA, že mají zájem o koupi mého vozu z inzerátu. Tak jsem jím odepsal, že špatně čtou, že to je rubrika poptávky ne nabídky. Sháním konkrétně Škoda Octavia I, 1.9TDI, 81 kW, kombi do 65.000,-Kč z cca 50ti inzerátu jsem vytáhnul cca deset, co by mne zajímali, zatím se bohužel ozval jen jeden. Jde o to, že každému přijde ve výbavě důležitého něco jiného a tak není zmíněné všechno, jiné auto to třeba má taky, ale nezmínil to a pak se to špatně porovnává.

danys*

betaraybill:ono kdybys nebyl mamlas, tak tě nikdo neotravuje!

stačí dát více fotek v lepším rozlišení na nějaké uložiště a u inzerátu dát odkaz :)

repkin*
hodnocení

TO bohužel dělá málo kdo, našel jsem jednu, která to tak má, dokonce i video a lakově vypadá fakt krásně, dokonce profesionálně vyčištěná, takhle nevypadala ani když sjela z výrobní linky, ale bohužel je už nad mým finančním stropem.

betaraybill*

Kdybys nebyl de*il nekecáš a radíš. Zkoušels někdy prodat auto s cenovkou cca 10t.? Půlka lidí jsou magoři, další část cikáni a jen pár normálních. Zkus to a uvidíš. Jo a případně to zkouší na splátky a tak podobně.

buss
hodnocení

0x

Asi ten prodej není tak akutní... A proč si nedat inzerát sám, typ, stáří, PHM, hotovost ... vymínit si něco a vybírat? V tu dobu co hledám nemusí zrovna někdo nabízet.

danys*
hodnocení

0x

pokud sháním auto, tak bych inzerenty spíš obvolal a na všechny věci bych se poptal a pak požádám o další fotky, že bych měl o vozidlo zájem. Přístup prodejce hodně napoví, kontrola technického stavu vozidla před koupí samozřejmě taky..

repkin*
hodnocení

podle fotek jsem volal na jedno a do telefonu mi řekl, že má zrezlé páté dveře, což na těch mini fotkách proti slunci právě nebylo vidět, docela mne to odrazilo, ale zas měl slušnou cenu, požádal jsem ho tedy o více foto, že se na to podívám, ukážu to kamarádovi, co mi servisuje auto a eventuelně se nějak domluvíme. Souhlasil (stejně tak i ostatní na které jsem volal), poslal jsem jim SMSkou email, ale zpětná vazba žádná. Dvoum jsem to ráno psal dokonce znovu s prosbou o fotky, protože jsem byl přesvědčen, že právě z těchhle aut budu vybírat. Ale prostě mě všichni fakujou nebo už fakt nevím. Navíc auto kupuju teprve podruhé a v autech se nevyznám, proto chci porovnat výbavu a zbytek aby se na to podíval ten můj kamarád, protože on mi to pak bude případně opravovat že jo.
Taky se nechci napálit jak táta, kterej jel podle fotky, v inzerátu super stav, přijel tam a auto vypadalo úplně jinak vevnitř seno a na něm slepice. Nebo když byl domluvenej s chlapem, že dopoledne se na auto přijede podívat, přijel tam a umaštěnej chlap s plnou hubou mu řekl, že to auto večer prodal. Když mu táta neřekl a to jste mi to nemohl zavolat nebo napsat, tak mu řekl jenom "hm". To je jednání ...

hodnocení

0x

Do 65000 jsou vše staré vylítané vrány!Ať již je to kombajn nebo sedan či hatchback! ale s takovými jako jsi psal nejednat,doporučím co napsal Betarybil a taky jsem takto koupil své nynější ale za polovinu tvého stropu a dobrý,jenže já přesně věděl co chci!Citroena s hydrem-BX,Xantii nebo puga 405.A hledal jsem v patřičných vodách,na klubech příznivců daných značek i když nakonec auto bylo z aukra,ale od xantiáka!

doplněno 27.06.14 12:14:

PS s tímjednáním je to tak,taky jsem se jednou takhle ohlásil ,s tím že tam za cca 3 hodiny budu-on že OK-přijel jsem a auto nikde,on nikde pak z baráku vedle vylezla ženská a co že tam tak vyvádím-bouchal jsem na vrata. Nakonec z ní vylezlo že je matka "prodejce" a on že odjel a auto že si někdomodvezl před chvílí! Ale v té smůle jsem měl štěstí,na zpáteční cestě jsem sehnal přímo to co jsem potřeboval-kastli na kolech a přímo můj model !

repkin*
hodnocení

No jak říkám, já vím co chci, i ta nabídka by celkem +/- byla, ale prostě jednání těch lidí je napytel. A já kterej tomu nerozumim si zas nekoupim auto, přivezu ho mechanikovi a ten mi dá do ruky provaz a řekne ať si du najít nejbližší strom. To už mám za sebou.

doplněno 27.06.14 12:25:

diesel: to ti docela závidím :( já bohužel takhle nevím na koho se obrátit a do bazarů se mi nechce, Němci mě mají taky v paži.

fotum znám jen forum.skodahome.cz, kde je jen

forum.skodahome.cz/...

a ta je vylítaná jak necky

Já bych chtěl tak těch 220-250tis. km,

ideál by bylo 4x el. okna, 4x airbag, 2x el. zrcátka, dig. klima, zámek zpátečky, přední mlhovky, výhřev sedaček, centrál s DO, tažné, střešní okno (i když to není nutností), ESP nebo ASR, ALU (ideál orig.) kola + plechy, r.v. 2000-2004, EURO III na zelenou německou samolepu, po rozvodech, filtrech a aby nebyly brzdy KO, ale to je jen můj sen, to mi říkat nemusíte :D v německu jí měli za 54.000,- vydržela tam do večera a bazar neměl koule ani na to, aby řekl, sorry prodali jsme, nemáme jí, můžeme nabídnout něco jiného? :(

doplněno 27.06.14 12:45:

sbazar.cz/...

tahle je třeba dobrá, ale není combi

doplněno 27.06.14 12:49:

sbazar.cz/...

tahle by taky vyhovovala, ale je tam vada motoru, já chci sednout a jet

asd*

Kdo hledá najde. Aut je mraky a je spíš problém vůbec to prodat. Kdo je hulvát a ani se nenamáhá poslat fotky nebo slíbí a nepošle - stejně se choval i k tomu autu a nic bych nebral. Stejně tak čerstvě vyčištěný a naleštěný, to je spíš známka "krám naleštit aťse dobře prodává", lepší je vidět reálný stav v jakém jezdilo a naleštit si to až sám doma. Hledat bych v Německu od privatu, ale dovozem se to prodraží ca o 10k.

Nečekej, že auto po velkém servisu (rozvody, brzdy, náplně) bude za levno. Sice se občas objevuje potřeba rychle se zbavit = z alevno, ale to je většinou hned pryč... V téhle ceně budeš vybírat mezi olítanýma plečkama tu nejmíň hroznou...

repkin*
hodnocení

a znáš nějaké německé stránky se soukromými inzeráty? já znám jen to mobile.de a autoscout24.de

doplněno 27.06.14 13:43:

Aha,tak to jsem skončil, protože jsem vyhledával i mezi bazary a bud je najeto 300-400 nebo je to sedan

asd*

tyhle dvě stačí. Dá se nastavit filtr "jen privat" a pozor, za privatem může být schovaný bazar, od toho nebrat - solidní němec nepodvádí = dá se čekat podraz.

asd*

Kup si jí v čechách a bude mít nejeto 150 tisíc ;) Na pěknou levnou musí být štěstí a k tomu rychlá reakce - zamluvit si to a vyrazit na prohlídku. Ale ono 400 tisíc po německý dálnici neni až tak hrozný, to odpovídá tak 100 tis. po Praze ;) A pokud průměrnej němec najezdí 30k za rok, tak to těch 300-400k prostě má.

drapal

Vyšší nájezd není takový problém, když to bude v dobrém stavu. já jsem takhle koupil mondeo s 250 000 a už má 400 000 a vše v pořádku (kromě výměny takových těch základních věcí, které se opotřebovávají u každýho auta). Našel jsem ho v bazaru taky přes celou republiku, bylo levné, vyšší nájezd, ale podle fotek vypadalo opravdu dobře. Fotky byly kvalitní a bylo jich dost, ale stejně jsem nechtěl cestovat zbytečně. Takže jsem se mrknul přes cebii na VIN kod, km seděly, žádná větší pojistá událost nebyla, takže jsem auto zamluvil a jel se mrknout. Za cestu bych totiž dal víc než těch 500 za cebii a třeba bych se ještě otočil na patě a jel domů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]