Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí dobíjení?

Od: pop* odpovědí: 8 změna:

Zdravim prisel jsem do auta nastartoval jsem a zacalo svítit dobíjení,tak jsem demontoval altík dal ho do opravny a dal ho tam zpatky ale furt to svítí nevim si rady diky za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
To ze svítí kontrolka dobíjení ještě neznamená ze je Altik k.o...začal bych v podobné situaci kontrolou,očistou a ošetřením(např.Kontaktolem) všech spojů,svorek apod.a to od baterie az po ukostreni,VC.startéru...

bambula*
hodnocení

0x

Přeměřit kolik dává, z nouze postavit proti zdi a zapnout světla, přidat ubrat plyn musí být vidět změna

martinhajek*
To funguje jen u stodvácy a podobných kočárů. U většiny moderních aut ani omylem.
Především je třeba změřit napětí. Pokud kontrolka svítí, alternátor pravděpodobně nevyrábí proud, nebo to z kontrolky někam teče (zkrat a podobně).

hodnocení

0x

a pokud altík odpojíš tak kontrolka po otočení klíčku zhasne či stále svítí?

pop*
hodnocení

Když odpojím ten hnedej konektor tak kontrolka zhasne.ale jak ho zapojim tak se rozsvítí.

řek bych že se repas nepovedl co vše ti měnily? já to typuju na nákou diodu zkus měřit napětí na baterii při volnoběhu s puštěnejma světlama a pak to samý při cca 2-3tisících otáčkách a napiš hodnoty

hodnocení

0x

Tak to je dobrý opravář, zřejmě ho nezkoušel, protože jinak na to musí přijít. Ale někdy může i na zkušební stolici při malých otáčkách dobíjet, ale při vyšších "vypadne". bývá to na sto procent vadným rotorem. Přerušeným vinutím, které při nzkých otáčkách vykazuje normální funkci, ale při roztočení se odstředivou silou roztáhnou přerušené dráty a přestaně dobíjet. Jakmile se ubere, zase dobíjí. Je třeba ho i na stolici točit kolem 10000 otáček, Je na to stavěný.

pop*
hodnocení

Oni mi rekly ze je to v cajku v opravne tak sem tam volal jako v pohode ze to znovu prondou ale nevim proc to neudelaj poradne :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]