Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozu z jiného kraje

Od: mitlrc* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mám otázku ohledně převodu auta,určitě tot u již bylo zmímeno,ale zatím jsem nic nenašel.

Budu kupovat auto,majitel je v jiném kraji než já, můžu po podepsání smlouvy s autem odjet domů a nechat prodávajícímu Velký TP pro odhlášku (popřípadě další nutné doklady, všude na internetu jsem se dočetl že je třeba pro odhlášení jak TP tak i malý TP),který by mi pak poslal třeba poštou a následně zaregistruji auto v mém okrese nebo bude lepší s dotyčným počkat osobně na odhlášení.

Dále mě zajímá, zda jsou nějaké lhuty při koupi auta,třeba co když při převozu mě zastaví Policie a budou chtít Povinné ručení apod. uznají kupní smlouvu?

Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

1.Je lépe být u odhlášení,převzít všechny doklady a uzavřít povinné ručení namístě.Kupní smlouva nenahrazuje doklad o pojištění.

2.Odjet s vozidlem,malým techničákem a zelenou kartou prodávajícího.Poslat mu doklady poštou a čekat až vozidlo na vás odhlásí a doklady Vám pošle zpět.Doma uzavřít povinné ručení a dokončit převod-Co je lepší?

26.04.09 21:02

celpe, 1*

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

nenechávejte si nic posílat poštou, buď jděte na registr vozidel v míste trvalého bydliště společně, nebo si nechte vystavit písemnou plnou moc a odhlášku na Vás si zajistěte sám...pak se do 10 dnů přihlašte v míste svého trvalého bydliště..

NÚ... taky dobrá rada, ale to musí chtít i prodávající. Jsou případy, že dal plnou moc k převedení, ale pak se kupec na to vys... a vozidlo je stále vedená na evidenčního majitele a právní majitel již dávno není, a pak je to dokola. Příspěvky z rubriky auto moto, jsou toho příkladem

nespokojenyurednik

majitel může také zvednout zadeček a dojít si na registr sám, osobně, když dotyčnému kupci nevěří, provést odhlášku na nového majitele a dokldy pak novému majiteli řádně předat, a napsat to i do kupní smlouvy...občas to lidé z lenosti nebo vlasttí blbosti neudělají, nechávají to na nového majitele, pak tady brečí že je auto psáno pořád na ně, nic k němu nemají a co mají dělat...

vždy lze najít jiné řešení, nežli zvolené.

celp*

Lenost,blbost.A co důvěra?Není to také o důvěře?Můžeme diskutovat o jediném opravdu spráném postupu.Jenže někdy narazíme,jindy ne.(To z filosofie stačí.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]