Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém nejspíš s převodovkou Octavia III

Od: nasrany odpovědí: 7 změna:

Tak jsem si na podzim koupil Octu III 1.9 tdi 77kw a mám jeden problém. Když auto stojí s vypnutým motorem např. v garáži a já zařadím 1 a pak jakoby na 1 houpu s autem dopředu a dozadu než se motor dostane do úvratě, tak v motor. prostoru chrčí jak kdyby to šlo přes zuby. Se spojkou nebo na neutrál to nedělá.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A auto nejede? Neřadí?

nasrany
hodnocení

jo jezdí jak drak, ale prostě nechápu proč mi při houpání s autem jakoby chrastí v motorovém prostoru

jejdjd
hodnocení

0x
a dela to i s 2,3,4,5,6? co vse je pohaneno od motoru pri zarazenem r. stupni? hmm? patrej i tam a ne jen v prevodovce... a jen prevodovka to neni :)

hodnocení

0x

Já si myslím, že autu není nic. V převodovce, diferenciálu, homokinetických kloubech - všude jsou určité vůle, které se při tomto "hraní" si s autem projeví cvakáním, klepáním atd.

Pevodovka točí motorem proti jeho vůli, protože jde do komprese a všechny vůle mezi těmito součástkami jsou vymezeny na nulu v tom určitém směru otáčení. Najednou přijde horní úvrať, motor se přes ní přehoupne a vůle se vymezí naopak. V tu chvíli v tom zarachtí, zacvaká, motor se v silentblocích zhoupne. Je to normální. Bližší info takto na dálku nelze dát. Samozřejmě nelze zcela vyloučit závadu, ale myslím si, že tomu autu nic není.

ujendys*
hodnocení

0x

to není možný vždyt škoda je tak vychvalovaná českými řidiči

martinhajek*
Tak pokud někdo opravdu NADMĚRNĚ vychvaluje své auto, tak jsou to prakticky VŽDY majitelé úplně jiných značek...

hodnocení

0x

to auto je v záruce nééééé? co se obrátit na odborníky ze škoda auto?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]