Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolehlivá, ale levná navigace

Od: nisla® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

můžete mi někdo poradit levnou obyčejnou navigaci do auta? Stačí jen ČR, ale s větším displejem (brýle na blízko) a kdyby ji bylo možné využít i při turistice. Používat ji budu jen občas.

Děkuji

Nisla

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
Sólo navigace dnes za "pár peněz" nekupovat...to raději smartphone(osobně profesionálně využívám a není problém a ani v zahraničí) ...je to podobné jako s fotoaparáty a telefon ma dnes integrovaný min.s 5 Mpix což je lepší než obyv sólo fotak a pokud chcete profi fotak,stoji od 10 000,- kacek vic...takže pro normální užití štaci je lepší než obyv fotak(navigace) a profi už holt něco stoji...

hodnocení

0x

Bohužel tvoje požadavky jsou velice protichůdné.

1. navigace je spolehlivá úplně každá. To že někdo tvrdí, že ho navedla navigace blbě, tak není chyba navigace, ale obsluhy. Uživatel si nepřečte návod a neprovede nutné základní nastavení a pak se diví.

2. pokud v navigaci nemáš nahrané aktuální mapy, tak tě navigace povede po cestách, které byly platné v době vydátí té mapy. Proto tě navigace může vést pryč z dálnice, protože ten nový úsek nezná. I proto se nemůžeš na navigaci spoléhat na 100%.

3. musíš si ujasnit na co navigaci opravdu potřebuješ. Do auta můžeš mít navigaci s velkým displejem, ale taková navigace potřebuje napájení. A protože je to navigace do auta, tak do navigace dávají menší baterii, protože máš možnost ji napájet z elektrického obvodu auta.

Naproti tomu turistická navigace musí mít dlouhou výdrž na baterie. Má menší displej, většinou je napájená tužkovými bateriemi. Cena turistické navigace od Garminu začíná na asi 6500Kč.

Auto-navigace jsou určitě levnější.

Já být tebou, tak si najdu nejbližší specializovanou prodejnu GPS a zajdu se tam bez peněz podívat. Tam ti určitě poradí a navedou tě na vhodný typ navigace. Tu si potom můžeš vyzkoušet. No a pokud ti bude vyhovovat, tak budeš vědět kolik peněz si musíš nachystat.

hodnocení

0x

Vašim požadavkům by spíš vyhovovalo PDA (minipočítač) s vestavěným přijímačem GPS. Jenže ty už se dneska těžko shánějí. Mají výhodu, že si do toho můžete nahrát prakticky jakýkoliv SW s příslušnými mapami a můžete si i leccos sám upravit podle svých představ (například mám originální komentář, který jsem si nechal namluvit od kamarádky). Já mám "ASUS MYPAL A696" a mám v tom mimo originálu od TomTom (prakticky nepoužívám) ještě IGO a turistický OZI.

Spolehlivá, ale levná navigace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]