Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz benzínu v kanystru od WD40

Od: ferdik odpovědí: 8 změna:

Ahoj lidi, mohu převážet benzín do auta v 25L kanystru, kde bylo uskladněno mazivo WD40?
oleje-vazeliny-cistice.he/...

Převoz benzínu v kanystru od WD40

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Na převoz benzínu jsou určeny speciální kanistry,kde plast je naplněn grafitem,nebo měděným prachem,kvůli statické elektřině.

JABRAKA

hodnocení

2x

Klidně můžete.dle tech listu je WD extrémně hořlavý výrobek. Protože je kanistr určen na ropné ,vysoce hořlavé produkty,může být i na benzín.Odkud jste? jeden či dva bych od Vás klidně odebral!

doplněno 19.06.14 09:15:

Škoda,já jsem JH.

doplněno 19.06.14 09:19:

Ještě malý doplněk,všechny nádoby (kanistry,lahve adalší) v čem se skladují,převáží,prodávají ropné produkty,ať již WD,motorové oleje jsou použitelné na všechny ropné produkty,i naftu,benzín atd!

ferdik
18.06.14 21:44
hodnocení

Opava

ferdik
hodnocení

Tady je bezpečnostní list, ale moc se v tom nevyznám - ges.cz/...
Jde mi hlavně o to, aby mi to v autě třeba nebouchlo od statické elektřiny apod...

trtr

Zdravím, nedělal bych to. Jsou, ale i exoti, co čepujou do pet lahví a krabic od mléka.*smich* Jinak statická elektřina je sviňa věc.*stop*

tomibender*
hodnocení

0x

Ahoj, já, když převážím benzín, tak jen v plecháči k tomu určeným, plastovým moc nevěřím, ale je to jen osobní názor.

ferdik
hodnocení

Děkuji za odpověďi. Tak benzín do toho tedy dávat nebudu.
Mám celkem 10ks těchto kanystrů a marně přemýšlím na co je použít... Původně jsem je chtěl použít jako zásobníky pitné vody na chatu, kde není studna ani vodovod, ale vzhledem k použitému obsahu vůbec netuším, jestli bych to kvalitně vymyl.
Pak zbývá říznout vršek a udělat z nich květináče nebo odpadkové koše (s plastovými pytlemi uvnitř)...

Na vodu bych to určitě nepoužil. WD40 prodávané na našem trhu je jen předražená a navoněná nafta, takže benzín by do toho šel nalít vcelku bez rizika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]