Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoke otacky pri jizde

Od: hlidac odpovědí: 9 změna:
Dobry den potreboval bych poradit mam audi a4 2.6 qwattro a pri 140 km mi auto toci skoro 5ooo otacek nemuze byt chyba v ridici jednotce dekuji knapek

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikož je motor přes spojku, převodovku, rozvodovku a hnací hřídele pevně spojen s koly, určitě nemůže řídicí jednotka za vysoké otáčky. Máte pravděpodobně zařazený nízký převodový stupeň, prokluzuje spojka, nebo špatně ukazuje otáčkoměr.

doplněno 17.06.14 15:35:

díval jsem se na videa s A4 2.6 a při 140 točí něco přes 5000 na trojku, na čtyřku necelých 4000.

au1
hodnocení

0x

zkus tam dát 5ku :)

ovczaak*
hodnocení

0x

Audiny neznám,ale zeptám se-není vyměněná převodovka? Přesně takto se mi chovalo vento tdi,do kterého jsme dali převodovku z benzínové bory (jiná nebyla po ruce). Auto zrychlovalo jako raketa,řadil jsem 1-3-5,jen maximálka spadla někam na 120km/hod...

hlidac

ne prevodovka je origo i motor tak nevím zkusím diagnostiku jestli neco ukaže ale dost pochybuji v servise mi rekli ze by mohl byt skrat v cidle na otackomer ale to jse mi zda taky blbost:( no jeste jsem to vcera projižděl a pri 210 jsem byl za hranicí 7000 otaček tak nevím

Otáčky poznáte i podle zvuku motoru, ne? Pokud by to byl zkrat a místo 2tis otáček by tam bylo 5tis,tak zvuk řekne jak to je ve skutečnosti. ;) je to manuál nebo automat?
hlidac

je to manual v klidu jde motor normalně jen při vyších rychlostech točí moc asi bude nekde skrat a proto ukazuje blbě

hodnocení

0x

Nevím jak s touhle kubaturou, mám podstatně slabší jen 1,8i16V-81kW a točím cca3000 a jedu kolem 100 při dálniční jizdě 130 točím kolem 4000 takže mi to přijde OK ale něco mi říká, že na tu kubaturu by to mělo být jinak!

VW polo 1996 55kw, na dálnici při 3700ot. 150km/h nějaké divné :)
erikch*
...obecné castym problemem koncernovych strojů jsou tištěné spoje budiku pristrojovky...a hlavni problém to nepozná s zda skutečné motor točí pet či necelé tři tisíce otacek...? To se mi snad ani nechce verit...zkonfrontovT to co slyším s tim co vidím(otackomer) by mel i Zak autoškoly...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]