Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Mám opel astra g 1.6 8v 55kw r.v.98 a auto má nepravidelný volnoběh a cuká při rozjíždění. Měnil jsem svíčky,zapalovací kabely,palivový filtr,čistil sání,...
Kontrolka motoru se nerozsvicuje ale vyblikáním závad jsem zjistil tyto závady:
0105 Nesprávný signál z čidla tlaku MAP
0200 Poškození/porucha v obvodu vstřikovače
0505 Porucha v obvodu/systému regulace otáček volnoběhu
Chyby se po odpojení autobaterie přes noc nesmazaly,nebo se při další jízdě zapsaly. Zkoušel sem jiný MAP senzor,ale chod motoru byl pořád stejný.
Není divný že by byly tři věci KO a ani kvůli jedný se nerozsvítila kontrolka?
doplněno 16.06.14 21:24:Chyby z ŘJ se nesmazaly ani po ujetí pár stovek km
doplněno 16.06.14 22:22:Takto vypadají svíčky. Dvě vlevo sou světlejší než další dvě vpravo.
Jsou tak světlé protože teď jezdím na ethanol,ale ty problémy jsem měl už když sem jezdil na benzín.
Tak zkuste vyměnit onen MAP senzor a pak ještě snímač otáček klikového hřídel.Při jízdě se zaávady ani evymažou u některých odpojením AKB na dobu min 30 minut,u některých se musí vymazat na diagnostice.
doplněno 17.06.14 09:13:Konkrétně na autech citroen BX a Xantia,P405 a asi i 406 (další nwn ale jistě vozy stejných roků výroby-ZX-306,309-205...) se odpojením závady vymažou ale pkd závada či porucha trva,tak se zase po chvíli provozu zapíše do paměti !
Zkusím sehnat hodnoty snímače otáček na klice a pokud je dobře přístupný,tak zítra proměřit.
Někde sem četl že může způsobit i klepání motoru (mě motor za studena klepe) tak snad to tím bude
Tak na snímači otáček klikové hřídele byl nános,ale po vyčištění je volnoběh pořád stejnej,po el. stránce je snad taky vpořádku (jinak by to vyblikalo v závadách si myslím)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.