Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia TDI - spolehlivost

Od: ondrah* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci se jen zeptat, nejlépe někoho kdo vlastní octavii tdi 66kw, popřípadě nějakýho mechanika. Chci si koupit toto auto, ale věčinou mají najeto +200.000 km. Tak, kdy se dá očekávat výměna převodovky, spojky apod. částí. Vím, že záleží na mnohém, ale určitě víte co v dílně často u těchto vozů měníte? Nebo naco tyto vozy trpí?

+ nějaký tipy naco si dát při výběru pozor, co se dá zjistit z venku, zevnitř...

Děkuji za Váš čas.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Minulý týden vyšel speciál světa motorů OJETINY je tam rozbor dvaceti nejprodávanějších ojetin v čecháh včetně charakteristik motorů a nejčastějších závad. Za 39kč je tam spousta čtení a protože škodovky jsou asi na prvních pěti pozicích žebříčku, jsou tam rozebraný dost podrobně.
ondrah*
hodnocení

Prosimtě jak se tento časopis jmenuje celým názvem a jaké je to číslo, zkusím se dnes po něm podívat v trafice. Děkuji.

ovczaak*
hodnocení

0x

1,9tdi 66kw-neskutečný motor,při běžné údržbě vydrží hodně.Kupoval jsem tato auta,na tacho kolem 200tkm,takže v reálu spíš 300tkm a vždy mi dva roky vydržela,na taxíku,takže když šla pryč,byl nájezd kolem 500tkm a ještě jela. Při 300tkm začínají potíže se startem horkého motoru,dá se to levně řešit. jen dejte pozor,at nekoupíte bývalého taxíka,to se dá poznat podle stk jednou za rok,děr po uchycení taxametru,"zbytečných" drátů kolem tunelu,vymačkaných pirelek od káblu majáku

jen tak pro moje info , je to jen TD nebo už je toTDi- PD,nebo dokonce už CR? Neznám a proto se ptám!

martinhajek*
16.06.14 22:35
Rotačka

2kedar*
hodnocení

0x

Moje bývalka toto auto kupovala, když mělo najeto něco přes 200.000,.

A za pět let vyměnila akorát spojku. Takže údržba veškerá žádná.

... Tedy abych řekl pravdu, tak musela loni koupit akumulátor. Ovšem to by se stalo i u Porsche. :)

Ten časopis se jmenuje Svět motorů a je to speciál. není to řadový číslo. V trafice budou určitě vědět o co jde.
Taky tam psali že je to snad nejpovedenější diesel který kdy škodovka měla.
Octavia TDI - spolehlivost

ondrah*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Jinak časopis jsem si koupil a jsou tam hodně dobré informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]