Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlikvidovat Felicii

Od: kejikl® odpovědí: 14 změna:

Moje Felicie 1.6 r.v.1996 dosloužila. Chtěl bych ji prodat kamarádovi na náhradní díly.

Bohužel netuším jak na to. Platí se eko-poplatek a tomu bych se chtěl vyhnout.
Napadlo mě zkusit sehnat doklad o ekologické likvidaci bez fyzické likvidace, to by stačilo ne?
Potom bych auto normálně odhlásil, vrátil značky a hotovka.

Napadá vás ještě nějkaká možnost?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsou dvě možnosti-podvodně,za úplatu atd sežeňte protokol o ekolikvidaci a prodejte soubor náhrdních dílů (poté co na úředu trvale vyřadíte z evidence nebo legálně (pro vás)- prodejte,sepište KS že prodávate..., s orv a tp na úřad odhlásit na kamaráda a předat mu doklady,on at si s tím dělá co chce (uschovat KS,pkd možno udělat kopie dokladů!),nebo ještě varianta 3- dát rz do depozitu ,zbytek prodat a ono to nějak posléze dopadne (Varianta 2 a 3 -nekdy v budoucnu by tato auta oficiálně zanikal bez přičinění majitelů ale u varianty 2 hrozí případné vymáhání od CKP,tak si vyberte !

DP prohledat fórum -je to na toto hejno názorů a rad.

doplněno 15.06.14 15:43:

Takže polopatě-1.seženete protokol,dojdet na úřed odevzdáte RZ a vyřadíte TRVALE z provozu- seberu RZ a ORV,do TP vyznačí zánik! Zbytek auta prodáte!

2. sepíšete KS že prodáváte oa fe...(popis auta) cena atd -kamarád podepíše,zaplatí a vezme si auto, Vy dojdete na úřad s ORV a TP ,nahlásíte změnu (zahájí se převod), úřad odejme ORV a vydá nový na kamaráda a do TP zapíší jeho do polopřevodu,pak předáte ORV a TP kamarádoví a on at si s tím dělá co chce!

3. Dáte RZ do depozitu- vezmet opět doklady na úřad a oni uloží RZ a ORV u sebe do TP zapíší dočasné vyřazení,auto prodáte kamarádovi jako soubor ND!

1- o nic se nemusíte starat a vše OK max vyříznout VIN a to asi budou chtít při vydání protokolu o likvidaci.

2 -CKP může po Vás či kamarádovi vyžadovat poplatek nebot se nebude plati PR (Uschovat KS!) kamarád - sehnat svědky a doložit CKP že neprovozuje! Auto ale bude papírově na úřadu existovat, při nedokončení převodu někdy v polovině příštího roku zanikne (papírově) Jinak nehrozí žádná pokuta za nedokončení převodu neboť lhůta je na nahlášení změn a to jste udělal a na dohlášení lhůta není!

3- Vše ok ale auto pořád bude pro úřad existovat ,ael totéž co v 2 - někdy v půlce příštího roku papírově zanikne!?ale CKP se nebude zajímat-je v depozitu!

Stačí?

betaraybill*

Ohledně možnosti číslo 2 jsem někde slyšel, četl, že to bude nějak odložené o nějakou dobu. Nevíte o tom víc? Jinak tak nějak budu taky řešit svoje auto. Je v polopřevodu a jelikož eko je 3000+800 a auto takovou hodnotu nemá tak ho prostě dojezdím do doby platnosti toho paskvilu co chtějí schválit a pak šlus. Auto bude bez papírů díky nim legálně a já ho prodám na díly nebo do kovošrotu to je už fuk.

hodnocení

Doufám že jsem tu první možnost pochopil správně.

Tzn.

1)Seženu si doklad o eko-likvidaci
2)Na úřadě trvale vyřadím auto z evidence (tady budou asi chtít vrátit značky?)
3)Tady už nechápu jak dál, píšete "s orv a tp na úřad odhlásit na kamaráda a předat mu doklady,on at si s tím dělá co chce"

Pokud auto vyřadím, vrátím značky tak už nemusím na kamaráda nic přepisovat ne? A ani nemůžu, auto právně neexistuje.

hodnocení

Tak jsem obvolal známý a bez fyzické likvidace mi nikdo potvrzení nedá.
Napadlo mě zkusit to jako "zánik z důvodu jiného využití" Třeba jako sklad nářadí. To je prý bez problému, jen se to musí písemně doložit a nafotit.

Ne toto jž NELZE šlo to ale jen do konce loňského roku!Pkd neseženete protokol tak varianty 2 a 3 jinak nelze!Holt jsou zase pocitví lidé tretsá´táni za pár lumpů co nedokázal nebezpečné kapaliny z aut vypustit a odevzdat ve sběrnách a lili do půdy!Popř nechávali rezavějíci vraky kde je napadlo,takto nutí občany mnohdy zadarmo zlikvidovat (byť s malou cenou) svůj majetek,nemoci s ním nakládat dle svého dobréhomuvážení!

To Betaraybl- mně se vyplatilo u xantijky to eko 3000 zaplatit!I když,zpětně si říkám,že jsem tenkrát měl využít ZTP, dokud to šlo!ale to je už jedno,pkd budu nucen přejít na "neekologické" auto ( nějaký dehet od PSA) tak přepíšu na známou ZTP a až do konce možností,ať již osoby nebo auta!

doplněno 15.06.14 16:54:

To Solenza to je opravdu dobrý nápad,ale tak pepíčka z první pomocné!Velmi nevhodná rada a navíc v rozporu s pravidly!

doplněno 15.06.14 17:47:

Jen blbec se nepta a jedna a pak je neštastný! raději se zeptat a být OK,ptát se na něco co nevím není vymýšlení kravin!

betaraybill*

Taky mám xantii, ale právě ono se to eko zaplatit nevyplatí. To auto je opravdu ve stavu dojezdit a zahodit. I nedávnou stk jsem musel přes známého, protože jinak to bylo bez šance a cpát do auta s kupní cenou 8t., přepis 4t. a případné další díly na opravy. Kdepak. Kdyby to bylo něco jednoduchého, ale to jsou bůhví jak tisícové investice.

Například je potřeba vyměnit zadní díl výfuku. Normálka by to bylo v pohodě, ale nějaký šikula zavařil trubku pod autem s koncovým tlumičem. Pod autem je jen trubka od svodů/turba až ke koncovému tlumiči (1,9td bez katu).

Další věc je, že z toho teče olej pomalu proudem a netuším kde. Na netu jsem viděl obrázky místa kde by to mohlo unikat, ale nemám odvahu do té změti šahat. Někde pod nalévacím hrdlem to teče. Je to tam nejvlhčí.

Trhá se guma na jednom kulopéru a nevím kde ho sehnat. Citroen i Bob z Hulína cena kolem 5t.

Koroze na zadních lemech. Přitom u levého byla zátka v pohodě. U pravého nevím proč vůbec.

Omluva zakladateli za plevelení.

fik
hodnocení

0x

Od kud jsi,já o jednom vrakovišti kde ti vystaví papír o EKO vím. z pochopitelných důvodů nebudu jmenovat,aby po nich nešli,ale je to na vysočině. adresu bych ti poslal až na email pokud budeš mít zájem

Musel by jsi mít,vyřízlý ten kus karoserie s win kódem,všechny štítky a doklady.za 1000kč ti vystaví papír o eko likvidaci,auto si normálně můžeš nechat na díly nebo na cokoliv co s tím chceš udělat

S papírem už to normálně odlásíš trvale z evidence a bez problému

yago

Měl bych zájem o kontakt na eko likvidaci ...díky ;) kupto13@seznam.cz

solenza*
hodnocení

0x

A co nahlásit krádež?

doplněno 15.06.14 16:57:

To diesel Za to si může stát sám. Nemá vymýšlet kraviny.

blahacek*
hodnocení

0x

Mohl bych taky poprosit o ten kontakt na ten vrakál, kde ti udělají tu ekodaň za 1000 Kč? Díky Zdenek. zdenekablaha@tiscali.cz

jmlc*
hodnocení

0x

Dar hasičům - oni si pak udělají tréning a použitelné ND si můžete odvést..

odpis auta standardně jako při zvrakování, prodáte nebo dáte známému jen některé ND, papíry, SPZ atd se odevzdají na úřadě - dostanete zpět odhlášený TP.

Vydělat na tom nemůžete...

A hasiči dají protokol o EKO likvidaci? Co mám zúprávy tak ne a je potom problémek!

jmlc*

převod - darovací smlouva nepojízdného vraku na dobrovolné hasiče - oni si poradí... vč. odhlášky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]