Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babeta 210 - zrezlá nádrž zevnitř

Od: babeta* odpovědí: 8 změna:

Chci se zeptat, sehnal jsem babetu, ale nádrž je zevnitř zasviněná a zrezlá. Na internetu jsem našel, že stačí do ní nalít kyselinu citronovou a nechat odstát. Můžu tam dám i kyselinu citronovou pro potraviny v prášku? Díky

Nebo jak jinak lépe odstranit rez a špínu zevnitř nádrže?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já jsem vyřešil silně rezavou nádrž na pístu vymontoval,dal do ní půl litru nafty a kuličky ložisek a štěrchal a štěrchal až byl vnitřek čístý,pak jsem několikráte důkladně vypláchnul,namontil nový výpustný kohout a instaloval z5 do rámu.Ovšem bylo riziko že opět zreznecož se ale dalších cca5 let než jsem jej prodal nestalo a nový majitel s tím také neměl problém a další? kdo ví toho již neznám

PS měl jsem ho od novoty,rv78 či 79?

trtr

Zdravím, normálně se to dělá tak, jak píše kolega, ale ruční třepání není moderní, tak se používá stavební míchačka. Nádrž se musí ale dobře zabalit do starých hadrů a buben vycpat. Pak se to nechá chvíli točit a kontroluje se. Pokud nemáte kuličky, tak se davají např. staré matice. Raději tělíska menší a více. Kamení bych rozhodně nedával, i když už jsem to také slyšel.

babeta*
hodnocení

Dobře, díky za odpovědi. Udělám to s těma matičkama a šroubkama.

hodnocení

0x
Stačí klasika štěrk a Jarova voda.nebo ocet,nasypat, nalit a třepat nádrž je jak nová

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
nejjednodušší způsob odrezení a vyčištění nádrže je nalít do ní obyčejný ocet. Pokud ji naplníte až po víčko, toto uzavřete a po 1-2 dnech ji vždycky převrátíte, máte vyčištěno po cca 1 týdnu bez další práce. Po vylití octu nalejte do nádrže směs vody se sodou a tou ji vypláchněte - tím to neutralizujete. Při dobrém provedení nebude nádrž zevnitř ani dále rezivět. Ale pro jistotu bych doporučil ji po vyčištění aspoň částečně naplnit směsí benzinu a oleje (poměr udávaný výrobcem) a protřepat. Tím konzervujete stěny mastnotou - olejem.
Ocet nejenže odmašťuje, ale i odrezuje. A co by neodmastila kyselina octová, odmastí soda. Ale pozor - ocet je kyselina a umí z rezavých (ale i nerezavých) povrchů sundat i barvu.

hodnocení

0x

Po očištění bych pro jistotu osadil filtr.

Babeta 210 - zrezlá nádrž zevnitř
trtr

Zdravím, ano to je dobrá připomínka. To je samozřejmost dávat i u veteránů filtr in line. Lze jej koupit v každé mototechně.

babeta*
hodnocení

Vyřešeno, starej krám BABETA prodaná. Nikdy to už nechci v baráku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]