Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1.8 20V - zkušenosti?

Od: miky* odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vás...

Uvažuju o koupi vozu Škoda Octavia ročník 1998 a obsah 1.8 a 20 ventil...Jaké máte zkušenosti buďto Vaše nebo Vašich známých s tímhle vozem? Jde mi hlavně o jízdní vlastnosti a o výkon motoru...Úmyslně nechci 1.6 protože to je na tak těžké auto opravdu dost málo (nějakých 55kw)...

Díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

a kterou s turbem nebo bez? Doporučuji s turbem, má prý menší spotřebu a 110 místo 92 kW,ale i těch 92 je dobrých.

Mám bez turba, jízdní vlastnosti, no oktávka, nestěžuji si, výkon motoru dnes odpovídá letům a kilometrům které má za sebou, ale stále jede dobře. Fakt je, že doby závodění mám tak nějak za sebou. Spotřeba, takový dlouhodobý průměr bude kolem 8 litrů, jezdím dlouhé trasy, silnice I. třídy někdy za 6,7 někdy za 8, ale pokud se jede tak zhruba podle předpisů (do 110) tak je 7,2 celkem normální. Po zavedení bodů beru tu strašnou spotřebu jako plus :)

Jinak krom brzd (kotouče) a dalšího "spotřebáku", ramen na předku, předního a zadního skla je vše původní. U hatchbacku pozor na to zadní sklo, prasklo mi v zimě při prudkém zabouchnutí, prý se to občas stane.

Nevím co dál, ptej se klidně na něco konkrétního. Ta 1,6 no jel jsem s tím, jede to, ale je to na pohodovu jízdu, to jsem měl v jedné felicii, to bylo žihadlo, ale kolik felda vážila. Pro auto jako oktávka si myslím je opravdu rozumné něco od 80 kW.

miky*
hodnocení

Díky za odpověď...Takže říkáš spotřeba okolo 7-8 litrů, když budu kombinovat...A při hodně ostré jízdě se nezvedne moc? A ještě bych se chtěl zeptat ohledně toho zadního skla? Nějak jsem to nepochopil...*nevi*

alf*

zadní sklo, je to docela plocha a to sklo celkem leží a když se s tím pořádně bouchne tak se prolomí. Není to zas tak, že každé oktávce při trošku silnějším zabouchnutí praskne, ale když mi ho měnili tak říkali že se to občas stane. Já s ním celkem silně občas třísku a nic, jen tenkrát v mrazu se to rozsypalo. Kombíka bych ani nechtěl, kufr je téměř stejný, ale zadní sklo věčně špinavé, pořád se natahovat pro roletku, tady se plato zvedne samo, sklo je čisté.

Při ostré jízdě se právě u neturba spotřeba zvedne, když si chceš užít ten motor tak pod 9 nepůjdeš, právě tak když pojedeš 140 na dálnici s rodinkou a něčím v kufru. Ne že by u torbo verze klesala, ale zvýšení spotřeby prý není takové.

Tak jsi mě donutil kouknout do tabulky kam si asi dva roky píšu spotřebu, za těch 64988 km to dělá 8,09, mám to zpracované po měsících tak nejlepší měsíc byla spotřeba 6,008 nejhorší měsíc 9,329. Jezdím tak 50% město, 20% krátké trasy 10-50 km. Jsou ale měsíce kde je to právě opačně. Nezávodím, ale jezdím tak nějak mírně svižně, na I. třídě do 110, dálnice 120-130. Rekord, pokud si pamatuji mám spotřebu asi 5,6, ale to je jízda, no takové kochání se krajinou, musíš předvídat obce, kopce ... Někdo to dokáže i za tři litry, nechápu jak.

jardasladek*
hodnocení

0x

Ten benzin 1.8 je furt lepší než stoletej 1.9 chrocht chrocht dízl...nicméně koupit 11 let starý auto je docela risk, možná bude stát 30-40 tisíc ale připravte si peníze na servis, odejít může úplně všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]