Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co kdyz pojedu bez predniho narazníku

Od: manotek* odpovědí: 7 změna:

Co kdyz pojedu bez predniho narazníku?

doplněno 12.06.14 18:26:

a co to znamena, kdyz je to ohraty na 85stupnu jako voda v aute, rozviti se mi mazani a olej tam je? Mam 1.7 D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

0x

Nic, autu to nevadí, ale jedná se o vozidlo nezpůsobilé k provozu (ostré hrany).

a) je promítnut do skutkové podstaty přestupku, kterého se dopustí ten, kdo řídí vozidlo, které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích tak závažným způsobem, že bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Za tento přestupek se podle zákona ukládá pokuta od 5.000 do 10.000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Současně se jeho pachateli zaznamená v bodovém hodnocení 5 bodů. Takový přestupek nelze projednat v blokovém řízení, vždy o něm tedy musí být vedeno správní řízení před obecním úřadem obce s rozšířenou působností.

doplněno 12.06.14 18:23:

Případně:

Aby mohl být řidič postižen za výše uvedený přestupek, musí mu být prokázáno, že v důsledku technické závady došlo k bezprostřednímu ohrožení ostatních účastníků silničního provozu. Jestliže k takovému ohrožení nedojde, jedná se o jiný přestupek, za který se ukládá pokuta 1.500 až 2.500 Kč, v blokovém řízení rovné 2.000 Kč, a za který se nezapočítávají body. Pokud si policista není jistý rozsahem závady (a tedy příslušnou právní kvalifikací), platí, že věc musí vždy postoupit správnímu orgánu, aniž by i projednával v blokovém řízení.

doplněno 12.06.14 18:31:

ad2) Máte tam olej podle normyx? Kamarádovi to dělal v horku příliš řídký olej.

manotek*
12.06.14 18:32
hodnocení

10w 40

hodnocení

0x

to co popisuje tomi, je ta horší klasifikace, já bych to viděl na pokutu 2000Kč na místě.

doplněno 12.06.14 18:27:

teď to doplnění je již OK.

doplněno 12.06.14 18:42:

to že tam je olej, neznamená že to maže..

manotek*
hodnocení

moje zena mi ho rozbila

ujendys*
hodnocení

0x

to je asi problém já jel trabantem a na nárazníku mu chybělo to zakončení nárazníku,prý má vozidlo ostré hrany dostal jsem pokutu 1tis

manotek*
hodnocení

mě tam chyby to lízatko, polovina

hodnocení

0x

Jde o fiata? Změřit nebo nechat změřit tlak v mazací soustavě! Pkd je to italská 1,7D tak tam odcházel náhon oilčerpadla a vypadalo ,že maže ale nemazalo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]