Nejste přihlášen/a.
.. ještě dodám, že byste mohla dostat další pokutu, krom nehody, že jste si výjezt nezajistila ... Jste tak povinna učinit, vždy, když vyjíždíte do prostoru kam nevidíte, zvláště pokud couváte.
Z praxe: v autech to nedělá nikdo Ale bohužel... leda ... že byste už byla vyjetá napůl, a ted jste třeba něco hledala v kabelce nebo vám "chcíplo" auto. Tak jste minimálně pulminutu tvořila překážku a viník by byl jinde, ale tobyste nesměla být v pohybu. Asi to bude na Vás, ale říct, že VZDY je viník ten co vyjíždí nelze takto explicitně ...
Cože? Při výjezdu z parkovacího místa, jaká přednost z prava?
Toto pravidlo přece platí v místech, kde se kříží či sbíhají pozemní či účelové pozemních komunikace a pravidla tam nejsou upravena dopravním značením.
Parkoviště je účelová komunikace a parkovací místa jsou po jejích krajích.. Když vyjíždím od krajnice, tak taky nemám žádnou přednost z prava..
Nebo ne?
doplněno 12.06.14 14:00:A abych odpověděla tazatelce, tak ano, za nehodu může tazatelka. To, že nevidíte, kam jedete, není omluva.
V tom případě byl ten policista buď podplacený, nebo totální trotl a měl by si přečíst předpisy (pokud umí číst). Při vyjíždění z parkovacího místa vyjíždíte z místa mimo vozovku a musíte dát přednost všem, co po té vozovce jedou (je jedno z teré stany).
doplněno 13.06.14 15:58:jarda63 - Jaký je rozdíl mezi tím jestli parkujete podél chodníku, nebo kolmo k chodníku? Máte snad při podélném parkování při vyjíždění přednost před vozidly jedoucími po komunikaci? Nemáte. Musíte dát přednost každému, kdo po silnici jede. A nemusí tam být vůbec žádné značení, ani značka.
příště? vy to plánujete opakovat? nebylo by lepší se poučit? pokud přivoláte PČR, pak na místě strávíte několik hodin a navíc zaplatíte pokutu... vaše volba.
VY jste udělala chybu, VY jste porušila co jste mohla, VY jste druhému poničila auto a VY si dovolujete ještě vyskakovat?
A jak se dostanu s vozikem plneho nakupu do kufru když tak fajne zaparkuji na parkovišti kde je plno aut?
kovpale, pokud nedokážete vyřešit takový drobný problém, musíte se někoho optat, jak se to dělá, nebo zajet popředu a při couvání dodržet zákon (zabezpečit bezpečné couvání)
Já couvám do parkovacího místa vždy, a nemám problém s uložením nákupu do kufru vozidla.
Hezký víkend
Teď se musím zastat já kovpala. Na některých parkovištích je opravdu problém s přístupem ke kufru auta po zacouvání na místo. Auta například stojí velmi blízko sebe a za nimi je trávník s obrubníkem. S vozíkem plným nákupu se tam nedostanete.
doplněno 16.06.14 11:48:Milancukrar - "si každý vybere co mu vyhovuje"
Mám jiné zkušenosti. Například IKEA na Černém mostě - kolikrát jezdíte i 5 minut dokola, než se uvolní parkovací místo a obsadíte ho dřív, než podobně kroužící konkurenční auto. Podobné to někdy bývá i ve Zličíně. Totéž garáže v TESCU u Edenu. Taky se mi to už stalo u Hornbachu na Černém mostě. Kolem Vánoc pak i u Kauflandu v Michli. A když bych si kousek vyjel, abych se dostal s vozíkem za auto, nikdo by zbývající uličkou neprojel.
Pardubice...
Kradec Králové a okolí,..a kde vy?...
Magdone, klidně se zastaňte kohokoliv , jen já když se rozhlédnu na parkovišti u přecpaného Globusu, tak jsou místa kde je volno. Jsou třeba vzadu, ale to je na každém, jak se rozhodne. Já občas taky nemůžu s vozíkem dozadu za auto, tak povyjedu z parkovacího místa a pak naložím...
je to stále lepší, jak vystrkovat zadek (nebo jako i předek), ...kam nevidím, jako tazatelka.
Jelikož je možnost si vybrat parkování, tak si každý vybere co mu vyhovuje..
doplněno 16.06.14 12:07:Magdone,
Mám jiné zkušenosti. Například IKEA na Černém mostě - kolikrát jezdíte i 5 minut dokola, než se uvolní parkovací místo a obsadíte ho dřív, než podobně kroužící konkurenční auto. Podobné to někdy bývá i ve Zličíně. Totéž garáže v TESCU u Edenu. Taky se mi to už stalo u Hornbachu na Černém mostě. Kolem Vánoc pak i u Kauflandu v Michli. A když bych si kousek vyjel, abych se dostal s vozíkem za auto, nikdo by zbývající uličkou neprojel.
Neznám Vaš místa, nemůžu soudit, o vánocích je všude narváno, páč je tu hojnost trhu, což se popírá v jiné diskuzi,
proto píšu, každý si vybere co mu vyhovuje.. nejezdím do Prahy na nákupy, parkují předkem k výjezdu..
Hezký den.
Ja Ostrava kaufland karolinka, pernamentně přeplněne parkoviště.Tuhle vymoženost se dostala aj k nam.
Hezký Den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.