Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevřené auto na ulici

Od: moxa* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, na ulici jsem si všimla auta s otevřeným okýnkem a evidentně majitel není nikde na dohled, jen ho zapomněl zavřít. Mohu ho nějak upozornit, aby toho někdo nevyužil? Např. zavolat strážníkům, budou s tím něco dělat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Strážníci se pokusí okéno zavřít a dveře zabouchnout, pokud to půjde, jinak ho budou hlídat..

doplněno 12.06.14 13:50:

skye, to že tomu nevěříte je jen Vaše věc. To, že nevíte jak by si počínal v této situaci, Vás omlouvá.

Jak byste se zachoval Vy, jako strážník, který má chránit majetek ostatních?

Do doby zabezpečení vozidla ho pohlídá..

skye*

To jako vážně? Tak tomu tedy opravdu nevěřím. Třeba majitel odjel na dovolenou a to u něj bude 14 dní stát strážník? To těžko.

danys*

zkusí dohledat majitele lustrací vozidla. pokud bude vozidlo psané na firmu nebo majitele nedohledají, pokusí se okénko zavřít, vozidlo uzamknout. Pokud se to nepodaří, nikdo u toho stát nebude. pokud by tam byla kamera, zaměří se na to kamera, pokud ne, zaměří se na to i další hlídky.

hodnocení

0x

Zavolat je můžete, ale co podniknou to je případ od případu. Ani moc možností nemají, stejně jako vy.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je tam to auto delší dobu, tak ty strážníky klidně zavolejte. Mohou zjistit majitele auta, kterému možná chybí. U nás takto stálo auto, které zde odložil zloděj nebo někdo, kdo se chtěl jen autem povozit a pak ho odstavil. Zdravím!

doplněno 12.06.14 11:28:

moxa - už jen to, že jste projevila zájem a ne lhostejnost, by měl někdo ocenit. Bohužel, musíte si potřást rukou sama. Ale, já Vás chválím.

danys*

můžete zavolat kdykoliv i když tam vozidlo bude stát chvíli. možná tím někomu ze sousedů zachráníte auto před vykradením, odcizením, popř. nalezení odcizeného vozidla.

fido*

Berte to ale z druhé strany. Je horko, odcházim od auta na pulhodky do Tesca, v autě nemám nic co by stálo za ukradení a s autem neudjedete i kdybyste se pokakali, protože starého žigula, byste museli hodně proštárat, než zjistíte kde je co odpojené.

Zavřete mi okýnko, což já budu považovat za zásah do mého soukromí. Nebot zákon mě chrání, když říká, že věci které nejsou vaše nesmíte vzít.

Takže příjdu k autu a budu akorat "nasratý, bo je tam horko, bo nějaký blbec se mi sral do auta"

.

To byla jen uvaha. Zkuste projít vesnicí a upozornovat kazdeho vesničana, že má odemknutou branku k domu, v baráku klíče a otevřenou garáž. Pošlou vás akorat "někam", a mají pravdu, je to jejich soukromá věc.

danys*

fido u vás na vesnici to možná tak je, ve větších městech je realita trochu jiná.. a ne každý se může pyšnit žigulem za zenitem, jehož hodnota je mínusová..stejně jako vaše "rada".:)

Jinak tím zásahem do vašeho soukromí jste mě opravdu pobavil...:)

fido*

Pořád na to koukáte pouze ze strany toho, že CHCETE pomoci. Zkuste zapojit IQ, a zapřemýšlet nad tím co píšu:

Má to dva pohledy, ten Váš ( správný) a ten můj (správný), že pokud já to chci mít otevřené to okýnko, je to moje právo !

Chápete? To je jako bych já chodil k Vám do bytu zavírat okna, co kdyby tam vlezl zloděj?

fido*

.. a samozřejmě, že nejspíše to někdo zapoměl a v 99.9% vaše pomoc bude přínosná. Já jen poukazuji na to, že né každý to zrovna v tom horku zapomene, ale že někdo to nechává schválně. To že jsme národ zlodějů, je druhá věc... ale to o nás ví celý svět. A to, že automaticky myslíme na to, že nás někdo chce okrást, je předsudek .. opět ale bohužel správný.

.

P.s. co budete dělat, když uvidíte stát u Václaváku můj kabriolet se staženou střechou? Také mi tam vlezete a budete mi tam něčim točit, abyste mi stáhli střechu, protože co když jsem to jen zapoměl a mohli by mi to ukrást? Ostatně, když Vás tam chytnu, je to na rozbití huby. Protože jak předpokládám, nemáte se se stahovaním střech velké zkušenosti a strážník s IQ 80-105 také ne, navíc s jeho zemědělskou nebo jakou střední školou, občas i s maturitou ze sázení zeleniny ( viz slavní ostravští strážníci s maturitami se zehradnické školy - ještě že nás chrání tak zdatní a inteligentní ochránci, co mi pak lezou do auta a ulomí mi kličku ) moc inteligence, krom omíláni několika paragrafů nekolika zákonů, nemají.

danys*

fido, ty budeš asi jeden z těch, co má právo v MHD sedět že? :)

Ale tvoje příběhy mě opravdu baví, sice rada žádná, ale story dobrá..:)

moxa*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Bohužel momentálně nemám funkční telefon a než jsem nějaký sehnala, auto už tam nebylo, takže doufám, že nebyli tak rychlí zloději :)

Na vesnici nikoho na branku neupozorňuji, ale tohle bylo mezi domy v Praze, někam jsem šla a všimla jsem si ho a pak tam bylo i po cestě zpátky, takže to nebyl jen odskok, ale holt nemám to funkční spojení, tak mi to chvíli trvalo.

Nám se kdysi něco podobného stalo a určitě bych byla ráda, kdyby býval někdo na to upozornil, takže jsem jako nechtěla jen tak projít a nechat to. Volala jsem pak známému strážníkovi a ten mi potvrdil, jak jste tu už říkali, že by se pokusili majitele dohledat, případně auto zavřít a poté se na něj zaměřit při pochůzkách. A říkal mi, že teď v těch vedrech mají jen na jejich okrsku deset takových případů denně.

virgill
hodnocení

0x

nezabezpecene auto ma policie povinost odtahnout na zachytne parkoviste. nebo jeste tak pred rokem tomu tak bylo..

virgille, jáký předpis to loni nařizoval? Poučíte mne, prosím?

Hezký víkend

buss
hodnocení

0x

Minulý týden jsem nechal otevřené okno přes noc, nikdo nic neukradl, nikdo nehlídal, i když MP sídlí v ulici (bez kamery). Též před nějakým rokem neuzamčené na Stodolní v OV. Není to snad ještě tak zlé. Je OP, P hlídací agentura? Co by na to vlastník řekl, kdyby na jeho náklady auto odtáhli na zabezpečené parkoviště?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]