Nejste přihlášen/a.
Kolik kilometrů po pípnutí rezervy ještě dojedu s peugeotem 206 1.6 benzin.. r.v.2001? Dneska jsem si to vyzkoušela z Třince do Šenova.Je to nějakých 35 km lepilo mi za zadkem,že nedojedu.. neměla jsem u sebe finance takže jsem nemohla jet natankovat tak jsem se modlila ať dojedu jen nevím kolik to má na rezervu no ..
Dříve měla auta menší nádrže, po rozsvícení kontrolky šlo dojet asi 30km, dnes je to okolo 50ti km. Ale berte to bez záruky, také hodně záleží na způsobu jízdy. Navíc "chytřejší" auta mají i ukazatel paliva přes počítač a jeho informace nejsou reálné...
Příklad? Voyager, s klasickou "ručičkou", půjčil jsem si ho, ukazatel byl v půlce stupnice. Po chvíli ostřejší jízdy v Praze se ustálil na čtvrtce nádrže. Po dalších asi 100km po dálnici se vrátil těsně pod tu půlku.
A pak má člověk věřit technice. Jen podotýkám, že jsem netankoval...
Nejlepší je natankovat do kanystru a prostě to vyzkoušet, aby člověk věděl.
Já u svého auta třeba vím, že 100 km zvládne v pohodě a ještě nejsem na suchu.
U diesela není dobré dojíždět do nuly, blbě to pak startuje...
Radši u stejné pumpy natankuji plnou a zjistim stav tacho, pak zjistim stav tacho při rozsvícení hladového oka, pak zase natočím plnou. Pokud vím, kolik se vejde do nádrže, je to už jen matematika...
U diesela jasně... to bych si taky nelajzl, přesto těch 100 km mám vyzkoušených, ale tazatelka píše, že má benzín..
doplněno 11.06.14 22:50:A s tou matematikou... No... občas se divím, když do 70 litrové nádrže natankuju 71.5 litrů nafty a určitě v ní něco ještě bylo... :D
hope, Fábie má obsah nádrže 45 litrů, já tam natankuji 50-52 litrů..
matematika je k ničemu, ale přeji hezké dny..
Ve Fabii se dá docela jednoduše natankovat i do prostoru, který je určen pro odvětrávání nádrže při tankování a tento objem není započítán do objemu samotné nádrže. V okamžiku, kdy se strčí nadoraz pistole do hrdla nádrže, zatlačí se i odvzušňovací ventil, kterým uniká vzduch a uvolňuje tak prostor benzínu. To je důvod, proč se tam dá nacpat přes 50 litrů. Druhá věc je ta, že se to údajně nedoporučuje dělat. Jestli je to zmíněno v manuálu, netuším, já jsem se Fábie po 14 letech už zbavil.
40-75 km, dle stylu jízdy, opotřebení vozidla povětrnostních podmínek a spoustě jiných podmínek, od kterých se odvíjí spotřeba vozidla.
Já nejedu více kilometů na množství PHM jak synek.
Zdravím Milana:
Jinak jasně, že je to dle stylu jízdy, zda je to na dálnici, nebo ve městě s 300 křižovatkami.
Jinak se říká , že je to 50 km, a věřil bych tomu, ale samozřejmě je to i dle typu auta, taždé to má trochu jinak. Ale proč riskovat na dojezd?
Nejlepší jak někdo psal, vzít kanistr a testnout to. ( vlastně tak jak to píše MilanCukrař - na toho je spoleh )
fido, souhlas, ale já to dělal s PET flaškou. Nakoupil benzín, dal do 5 flašek po 1.5 litru, dojel do sucha, nalil, ujel pár km, a opakoval. Tak jsem dostal řesnou spotřebu na cestu do práce..to bylo u Š 120.
Dneska s Fábií tankuji do plného stavu a zapisuji...
Je zajímavé, že na cestu z Pardubic do Jaroměře je spotřeba 6-6.5litrů, zpět to je 5-5,5 litrů..
Kdo by řekl, že je to z kopce...
V peu 405 D jsem na rezrvu dojel až 200km (rezerva 8l ) u Xantie (rezerva 8l) počítám s 80km dojezdu od trvalého rozsvícení hladového oka! S Vaší bych tipl dojezd kolem 100Km!
Jinak nevím jak šestnáctistovky a popř i jiné kubatury u PSA ,ale 1,8i 16V varuje před úplným dojezdem ! Než úplně dojde benál,tak se rozsvítí "K" ,motor spadne do nouzového režimu a nechce pořádně jet!Stačí dolití alespon litru a zase je vše OK!
doplněno 12.06.14 14:06:p.Milan
Jinak jak píšete spotřebu PU-Jaroměř a zpět.Já na cestu JH-PV (200km spotřeboval v P405) 8l nafty ale na zpáteční 12l.Z5 více do kopců!
Hele jak kdy a s jakým autem. dlužno dodat, že nikdy jsem nevyjel úplně na sucho.
Ta 206 co mám (1.4 benzín 55kW), to jsem nedávno zkoušel, dal jsem 90km s lehkou nohou, pak už jsem to nevydržel.
Fabia 1G, 1.4 MPI, tam je rezerva celkem velkorysá, na 85km.
Dacia Logan MCV II, 1.5dCi tak 115km(ale to byl hypermiling)
Daewoo matiz , tam jsem si nelajsnul více jak 40km, protože rezerva je jenom 3l.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.