Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych si zprovoznit klimu na Renaultu laguna II ,kolik si kdo veme když zjistí kde je problém?
1x
Těch problémů může nastat spoustu.Doplnění je nejlacinější.Může být někde díra-trubka hadice... Kompresor a to už nějaký tisíc stojí.Včera zrovna jeden chtěl doplnit klimu,po naplnění jsem chtěl odzkouše a nešla zadřený kompresor. Pokud ti jde jen málo chladí tak to bude jenom málo chladiva.
1x
Ctěl bych se podělit o mou zkušenost..samotné naplnění+promazání a zjištění netěsností stojí opravdu od cca 600,- tak do 750,- Kč.U mne nastal problém v tom,že přístroj na doplnění média a měření těsnosti pracuje při zjišťování netěsností s podtlakem. Mně takhle třikrát náplň unikla vždy do rána následného dne,přičemž soustava vykazovala na přístroji 100% těsnost. Háček byl nakonec ten,že při podtlaku se netěsnost neprojevovala a při naplnění média pod tlakem vždy došlo tomuto úniku.Prorezlý držák nádobky vysoušeče se totiž vždy při podtlaku na trhlinku přisál a při naplnění odtáhl.Trvalo opravdu tři dny,než se tento problém podařilo zjistit,protože nikoho v servisu to nenapadlo..byla to taková perlička.
doplněno 10.06.14 15:28:Jinak cena byla potom o 1100,-Kč větší právě o nádobku.Takže pokud bude přeba soustavu přetěsnit nebo vyměnit nějaký díl je cena vyšší o ten díl + práce, ale velmi často klima neběhá jen proto,že chladící médium časem vyprchalo a v soustavě není tlako,takže ve většině případů stačí doplnit a klima jede ![]()
Čichač nepoužívali-drželi se jen tištěného protokolu co vytiskla ta mašinka. Ani barvivo ,co je v náplni se neukázalo..ona ta nádobka je dobře ukrytá za plast.podběhem a od motoru nebyla vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.