Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych si zprovoznit klimu na Renaultu laguna II ,kolik si kdo veme když zjistí kde je problém?
Těch problémů může nastat spoustu.Doplnění je nejlacinější.Může být někde díra-trubka hadice... Kompresor a to už nějaký tisíc stojí.Včera zrovna jeden chtěl doplnit klimu,po naplnění jsem chtěl odzkouše a nešla zadřený kompresor. Pokud ti jde jen málo chladí tak to bude jenom málo chladiva.
Ctěl bych se podělit o mou zkušenost..samotné naplnění+promazání a zjištění netěsností stojí opravdu od cca 600,- tak do 750,- Kč.U mne nastal problém v tom,že přístroj na doplnění média a měření těsnosti pracuje při zjišťování netěsností s podtlakem. Mně takhle třikrát náplň unikla vždy do rána následného dne,přičemž soustava vykazovala na přístroji 100% těsnost. Háček byl nakonec ten,že při podtlaku se netěsnost neprojevovala a při naplnění média pod tlakem vždy došlo tomuto úniku.Prorezlý držák nádobky vysoušeče se totiž vždy při podtlaku na trhlinku přisál a při naplnění odtáhl.Trvalo opravdu tři dny,než se tento problém podařilo zjistit,protože nikoho v servisu to nenapadlo..byla to taková perlička.
doplněno 10.06.14 15:28:Jinak cena byla potom o 1100,-Kč větší právě o nádobku.Takže pokud bude přeba soustavu přetěsnit nebo vyměnit nějaký díl je cena vyšší o ten díl + práce, ale velmi často klima neběhá jen proto,že chladící médium časem vyprchalo a v soustavě není tlako,takže ve většině případů stačí doplnit a klima jede
Čichač nepoužívali-drželi se jen tištěného protokolu co vytiskla ta mašinka. Ani barvivo ,co je v náplni se neukázalo..ona ta nádobka je dobře ukrytá za plast.podběhem a od motoru nebyla vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.