Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projdu přes technickou?

Od: zman* odpovědí: 7 změna:

Hoj, Fabie I., 1.2. htp, r.v. 2005, combi, benzín. Chtěl bych se zeptat, zda projdu přes technickou, když

1) Při opravě v servise byl zkontrolován výfuk. Prý je v pořádku a nic špatného na něm nenalezli, ale mám špatný tlumič ve výfuku, takže z toho mám poloviční "tuning". Dle automechanika to ničemu nevadí a přes Emise bych měl projít. Ono je to slyšet třeba i když si odskočím k bankomatu a během 5 min. znovu nastartuju, tak při prvním přidání plynu v kabině slyším takové zařinčení. Ale to udělá max. 2x a zase jedu ten svůj "bublák".

2) Mám přední světla zašlá a o malinko méně svítí. Nejsou vysvíceny paraboly, ale jen plast zvenčí je zašlý, špinavější.

3) Přijedu se zimními pneumatikami. Letní stojí za prd a momentálně nejsou koruny navíc k zakoupení nových.

Díky za info.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

0x

1) Záleží na koho narazíte, každopádně to nebude C závada, myslím že A, max B, takže bych to neřešil.

2) Bez problémů, má to každá druhá fabie

3) Pokud mají alespoň 1,6 mm, bez problémů.

hanher*
hodnocení

0x

1. by vadit neměla

2. postačí zakoupit leštící pastu Tempo za 60,- Kč a krouživými pohyby leštit - prokouknou a budou samozřejmě i lépe svítit. Jinak je to na zvážení daného technika

3. nevadí

hodnocení

0x

Můj názor:

1-pkd vyhoví emise -projde

2-regloskop opět ukáže zda ještě OK či ne

3- je jedno zda-li přejedete na letních či zimních! Jen musí být rozměr dle TP a hloubka 1,6mm či v zimním období zimní 4mm.

Tempo na plasty neeee.raději pkd chcete vyleštit či zkusit tak něco na leštění plastů!

asd*

STK v zimním období 4 mm je nesmysl. Stačí 1,6. STK žádné zimní období nemá, to platí až na silnici před vratama.

buss
hodnocení

0x

1. názor servisu a STK může být rozdílný, vyhláška
2. Otázka svítivosti, takových zašlých plastů je ..., mám také a vždy prošlo, nelze odpovědět, sdělí na STK, špinavý jde umýt
3. neřešit, řidič zná zákon
Jinak je dobré si počíst o STK ve vyhl. č. 302/2001.
Zda se projde na STK je na STK.

hodnocení

0x

1) přesně to posoudí jen technik, který to ušlyší, uvidí. Nikdo jiný.

2) opět jako bod 1

3) Nevadí, klidně i se zimní pneuškou.

Vyhlášku nestudujte, je to k ničemu.

doplněno 12.06.14 13:56:

Blahopřeji k úspěšné technické kontrole.

Máte pokoj na dva roky.

zman*
hodnocení

Hoj, tak technická prohlídka dnes hotová. Poznatky pro příště nebo i pro jiné, kteří by měli obdobné dotazy.

1) Tlumič výfuku. Byli tam menší problémy. Bylo to celkově už nahraně, ale emise se podařily udělat. Přijet možná o něco déle, třeba bych je ani neudělal. Záleží, v jakém stavu je výfuk a jak dlouho se tyto mé problémy projevují.

2) Přední světla mi napsal do lehkých závad. Moc se mu to nelíbilo. Samozřejmě hodlám světla rozleštit co nejdříve.

3) V pohodě. Nevadilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]