Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nizsi pneu, nez v TP

Od: jakepneu odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

v TP k autu mam predepsany jediny rozmer pneu a rafku a to 185 / 65 / R15. Koupil jsem si pneu 185 / 55 / 15. V pripade nehody mam problem, nebo to pojistovna muze zkusit s regresem, ale mel bych se z toho dostat?

Diky za radu,

P.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte problém tak či tak, i pouhá kontrola policistů Vám může zavařit.

au1

proč? copak policajti hlídkující v provozu vědí co má dotyčné vozidlo zapsané u povolených rozměrů pneumatik ve velkém TP?

fik

Tak přísný to zase není,policajti kouknou jestli to má stejný rozměr v palcích a víc je nezajímá. i pojišťovna snad ne,i když tam pozor,ti udělají cokoliv aby mohli zkrátit pojistné plnění-i když je blbost že by pneumatiky o číslo nižší mohly nějak přispět k nehodě,to ať mi nikdo netvrdí,ale pro ně by to mohla být dobrá záminka

jakepneu
hodnocení

No ja se prave bojim, ze to, ze to tvrdi "nekdo" pojistovnu, potazmo soud vubec nezajima a ze je bude zajimat jedine zprava znalce, nebo potom dovozce aut / pneu, ze tam jsou nejake typove tabulky a ze to musi projit zkusebnou, ne ze to tvrdi nekdo od stolu v hospode, nebo zavodnicky fanda, kteremu se na tom dobre jezdi.

Tak premyslim, jestli mi to za ty potize stoji, nebo koupit radsi jine pneu.

hodnocení

1x

Jestli je, nebo není auto schopné jezdit bezpečně na gumách, které nemá napsané v TP je jedna věc, co ale udělá pojišťovna v případě havárie (řekněme kvůli smyku) je věc druhá. Spolehněte se na to, že udělají všechno, aby nemuseli platit a neschválený rozměr pneu je přímo lahůdka, které dokážou využít ve Váš neprospěch.

jakepneu
hodnocení

No prave, tyhle udaje u sebe policajti nemaji, ale ocekavam problemy treba na TK a pak v pripade te nehody. Asi by se z toho dalo vysykat treba s posudkem, zda maji ty pneu nejaky vliv na nehodu, ale je otazkou, jestli neni levnejsi ty pneu prodat a koupit spravne, nez potom platit znalce, atd.

Sice policie neví jaké to které auta má povoleny pneu!Ale pkd to bude aktivní blbec co daný model auta trochu zná může zavařit-není problém prolustrovat na silnici a do ani ne 5 minut ví o autě vše co je v registru!
V případě nehody se pojištovna může zkusit cukat ,důležité je zda-li bude nehoda v souvislosti s jiným rozměrem pneu!

doplněno 09.06.14 21:14:

To Novada-pleteš si smrky z borovicí!

165/70R13 a 175R13 nejsou alu či plechové disky!Jsou to dba různé rozměry pneu.Rozdíl 1cm v šířce pneu!

doplněno 09.06.14 22:34:

To Niovada.nejsem pan dokonalý ,ale sere mne když kdekdo napíše mám disky 165/70R13 apodobně!Pkd byste naspal mam na plechačích v TP 165... a na litých kolech 175,...,který není v TP ,tak bych Vás neopravoval Stačí?

Projděte si prosím annoci,bazoš aukro a další kde se prodávají nd na naleznete tam od "znalců" hejno inzerce znějících jako Váš popis!

novada*

Myslím, že pojišťovna bude cukat tak jako tak. Mam na FA 175/60 r13 litý disky. V techničáku jsou jen plechy 165/70 r13.. ale budiž, nikdo mě nikdy nestavěl.. V předu mam modrý žárovky!. - na technický taky problém nebyl (sice mají homologaci, ale nikdo kecy neměl). Ani když mě stavěli policajti, protože jsem vyjel - bez blinkru, telefonoval jsem, nesvítil jsem, nebyl jsem připoután.. Tak mi chtěli nafařit dva tácy za každý ořestupek. Zdálo se mi to nespravedlivý, tak sem to ujednal na sto korun a tím to haslo a kola ani nekontrolovali, chtěli jen lékárnu vidět.. Pokud policajti nejsou buzeranti, tak se dá na všem normálně domluvit. Pokud to nebude nějaký "nesmyslný" rozměr pneu, tak bych to osobně neřešil :) .. A jestli je dotyčný z Prahy, tak může být úúúplně v klidu, páč tady jsou tolerantní policajti. Tuhle jsem dojel "z hecu" až na nádvoří pražskýho hradu, projel sem kolem těch chacharů s puškou, co tam stojí v těch budkách, policajti všude okolo, tak sem zahrál divadlo, hodil za okno ceduli ala elektrikáři, cajt se otočil a šel zpátky. Úplně v cajku. :D ale tím vás nechci nabádat aby jste to zkoušeli taky :D

doplněno 09.06.14 15:44:

Tam je vjezd na zvláštní povolení KPR :D

erikch*
Jen obecne-zapsane rozměry racku a pneu v CR vychází z toho s jakými rozměry zrovna importer(výrobce) auto homologoval...takže není samozřejmé problém na tomtéž stejném modelu a motorizace MIT ofiko i kola o palec,několik palců,vetší(jako ze např.ALU ve vyšším st.výbavy)...jen je problém ze úřad zápise(sál) ty nejhorší a nejmenší slupky na kterých to ještě bude schopno jízdy...samozřejmé je v tom i otázka ceny pro automobilku- vetší průměr=vyšší cena...Přitom by stačilo zapsat -uz teda samotný akt zapisování každého.ne smyslu v CR do TP,ty největší možný...a ne jak idiot kvůli každému malinko odlišnému rozměru trávit mládi na úřadě...
doplněno 09.06.14 17:04: ...rozměry rafku... Racci jsou z jiného soudku...:)
novada*
Ale no tak.. puvodni origo plechy sou 165 na 70 r13.. sehnal sem origo litaky ktere jsou sirsi. Pasuji na ne 175/60.. 175/65.. 175/70 .. i 185/70 tam jdou ale vyrobce tam schvaluje pouze 175/70 nebo 185/70.. ja mam nizsi gumu. Nepletu si smrk s borovici hergot.. nehledejte v tom sakra detaily! Moc si to berete pane dokonaly -_- .. navic aby clovek mohl mit na Favu lity kola legalne tak si je musi nechat zapsat do technicaku jako alternativni rozmer. Vim o cem mluvim a nechci se hadat -_-
doplněno 09.06.14 22:22: Odpoved pro diesela ..

hodnocení

0x

Tady se jeden "rádce" plete, pokud tvrdí, že ve Vašem případě jde o rozdíl 1 cm v šířce pneu ! Jde o rozdíl ve výšce pneumatiky a sice máte jen 55 místo předepsaných 65%. Jedná se o procento z šířky pneu.

Doporučil bych ty nízké gumy prodat a zakoupit ty 65. Auto bude jezdit měkčeji - pohodlnější jízda ! Navíc nebudete mít potíže jak s Policií ČR, tak s pojišťovnou v případě nehody. A vo, vo , vo tom to je !

To Alois neplete se jeden rádce,jen se nechtěl rozepisovat!

Psal jsem jen a pouze o šířce pneu ne o profil.čísle!Rozdíl mezi 165 a 175 by měl být právě jen jeden centimetr!Samozřejmě i rozdíl dle profil.čísla ve výšce pneu!

asd*
hodnocení

0x

Pojišťovna to v případě nehody bude zkoušet, pokud budete mít dobrého právníka tak by uspět neměla, ale lepšího právníka může mít ona a pak uspěje.. Doporučuju dát tam rozměr podle TP.

takjan*

Může požádat zástupce výrobce o doplnění..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]