Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jet z autem, když není moje?

Od: manotek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, můžu jet z autem do Polska a Nemecka pokud je psané na dědu i zelená karta?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
Můžete,jen je lepší s sebou mít sepsanou smlouvu např.o půjčce auta v AJ a tu s razítkem CzechPointu,úřadu apod...Věřte ze ve chvíli důkladné německé jako ze náhodné policejní kontroly budete děkovat bohu ze ten papír mate...ušetří vám to x hodin trceni na odpočívadla při jejich lustraci(opravdu policajti nikam nespechaji)...
doplněno 09.06.14 09:17: ...jednou jsem takhle kdysi ve Švýcarsku se známým a jeho autem(ovšem napsaného na pův.majitele) absolvoval náhodnou kontrolu a v tu chvíli bychom dali nevím co za podobný papír...lustrovali nás asi PET hodin a to bylo podobné léto jako ted-fakt nic moc...vše samozřejmé bylo vporadku jen tamější policie opravdu nikam nespechala,prosté na autě byly CZ značky a věřte ze zapadne od nás se porad na cechy kouká jako na podřadné cizince,proto i ona "náhodnost" podobných kontrol,štaci si vzpomenout i na medializovane německé polic.kontroly co někteří absolvovali,kdy se museli naši az svlekat apod...prosté preventivne podobný papír MIT sebou a mate vetší klid...
manotek*
hodnocení

a jak to že tady vám stačí mít jen zelenou kartu, a mit t.k? a auto není psaní na vás, jako v ČR... trochu nespravedlivé

I v cizině nemusíte mít problém. Je to taková jistota, že kdyby něco se dělo...

Zde je určitě stovky řidičů, kteří byli v cizině s cizím autem a nic nepotřebovali. Já jsem přesvědčen, že i vy nic nebudete potřebovat.

Začalo se říkat, bylo by dobré, kdybyste měl papír, že Vám majitel půjčil auto. Pak se říkalo, že to musí být ověřený podpis, já tvrdím, že nemusí!

Kdopak musel někdy překládeat v cizině tento papír?

manotek*
hodnocení

tak já si ho radčí nechám napsat, ze sim tam nemužu

honzav88*

Já jezdím do německa docela často (půjčeným autem) a nikdy jsem nic nepředkládal resp. ani nic nevozím, je pravda že mě ještě nikdy policie nezastavila, tak by to mohlo být i tím :)

buss
hodnocení

0x

Nic vám nebrání, pokud policista, celník nebude chtít doklad, že to máte půjčené a ne kradené - plnou moc. Co třeba nehoda? Pochopitelně ověřený podpis + platná STK. Platí zvl. pro Polsko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jet autem

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]