Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání při točení volantu

Od: burbulec* odpovědí: 8 změna:

dobrý večer všem...mám renault scenic 1.6 16v...při řízení a otočením volantu slyším takové lupání (vrzání)..snažil jsem se u přední nápravy vše promazat ale nic platné..slyšel jsem ,že je to dost běžné..nevíte někdo kde je zakopaný pes prosím?a čím by to mohlo být?..děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Nejpravděpodobněji vyschlý čep(protrhla se manžeta a voda vymyla mazivo,tak to vrže) nebo občas to dělá samotná převodka řízení(ty klouby) nebo horní uložení tlumičů případně ještě hřídel volantu někde pod palubkou

erikch*
hodnocení

0x
Jestli to jakoby lupne( a.verze k tomu) při zataceni-bude to s velkou pravděpodobnost i horní uložení tlumiče...zajedte za nějakým mechanikem a svezte se s nim,on vám řekne přesné...

elm*
hodnocení

0x

Navštivil bych nejbližší autoservis.Než polemizovat co to je?

olaf71*
hodnocení

0x

to záleží také na tom, kde to lupe. může to být i zavzdušněné servo

doplněno 08.06.14 09:21:

samozřejmě pokud je hydraulické

trtr
hodnocení

0x

Zdarvím, u pedálův dole, je gumová manžeta a prochází jí hřídel volantu. Tak si zkuste očistit od prachu a trochu namazat něčím, co není agresivní k pryži, trochu namažte i za límec kudy prochází hřídel. Třeba to pomůže, mně to tam vrzalo.

majco
hodnocení

0x
Nastirkat olej na vsetky silentbloky capy ramena a urcite dostat olej aj do ulozenia tlmicov tiez mi to robievalo ulozenie ked som na mieste tocil s volantom tak to praskalo po naolejovani to prestalo.
trtr

Zdravím, takto určitě ne, možná to přestane, ale bude to za chvíli zalepené prachem a navíc na silentbloky žádné mazadlo nepatří! Pokud mazat, tak čepy(šrouby které prochází v pouzdrech), ale to je spíše na vazelinu.

milan23*
hodnocení

0x
Homokineticky kloub, nejspíš máte delší dobu prasklé manžety na poloosách.Jestli je načatý už nic nepomůže, bude to jen horší.Na felicii se s tím dá jeztit klidně dalších 75tkm u Renaulta to bude tak 10tkm *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]