Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta - jinak

Od: andris* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem koupila auto, ještě jsem jej ale nestačila přihlásit na sebe, předchozí majitel udělal už ale odhlášku na mě. A toto auto chci prodat dalšímu člověku. Musím svůj přepis dokončit, nebo lze ten minulý - ta odhláška na mě nějak anulovat?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
...anulovat lze,jen stejné zaplatíte za přepis,evidenční a připadne ekovypalne...prosté registr nezná pojem animace a vracení do předchozího stavu...nicméně prodat dal muzete-registr nemá právní váhu je jen deklaratorni...no a auto v poloprevodu podle současného stavu legislativy. vydrží do 09/2015 než vstoupí v platnost již schválena novela...jejíž platnost je zatím posunuta na to záři...

hodnocení

0x
Máš to auto v polopřevodu to se tady už několikrát řešilo. Můžeš si to snadno vyhledat. Dokončit převod před dalším prodejem nemusíš, jen si ohlídej abys měla po celou dobu co bude psané na tebe platné pojištění - povinné ručení. Co se týče eko daně to ti řeknou na magistrátu.

hodnocení

0x

Prodejte dále,ale sepište KS kde navíc bude psáno že dáváte plnou moc na dokončení převodu + časově omezenou plnou moc na tento úkon -nemusí být ověřena!

hodnocení

0x

Musím svůj přepis dokončit, NE dokončí ho další kupec.

nebo lze ten minulý - ta odhláška na mě nějak anulovat? Ne nelze anulovat - zrušit polopřevod, bude dopsán nový vlastník, stačí předložit nabývací doklad mezi Vámi a dalšním kupcem.

Zdroj:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]