Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupující chce odstoupit od smlouvy

Od: renault odpovědí: 7 změna:

Zdravím, před měsícem jsem prodával auto Renault Laguna II. Ozval se mi kupující který si přijel auto prohlédnout a projet. Se škrábanci a nefunkčním el. okénkem byl ihned obeznámen na které dostal slevu z ceny ve výši 5000,- Auto si prohlédl, projel a prodávající částku jsme domluvily. V den kdy byla smlouva podepsána dostal kupující ještě slevu ve výši 3000,- na doplnění klimatizace a opravu nesvítícího brzdového světla. Vše se podepsalo, odhlásilo a tentýž den večer mi pán volal ať si okamžitě pro auto přijedu že zůstaly stát na benzínce. Svítila kontrolka EKG, s autem se nedalo odjet. Asi po půl hodině klidného stání auto opět nastartovalo ( asi jak se uklidnila elektronika ). Po domluvě zašel kupující na druhý den ke svému automechanikovi kde při diagnostice byla zjištěna závada škrtící klapky v motoru ( podotýkám že jiná závada při diagnostice nebyla zjištěna ). Odhadovaná cena opravy byla 5000-6000,- Na druhý den jsme se s majitelem domluvily že mu z ceny auta dám opět slevu na opravu klapky ve výši 7000,- ( tudíž celková sleva auta byla 15 000,- ). Od poskytnutí slevy na opravu uplynul měsíc a dnes přišel kupující s dokladem o opravě klapky v hodnotě 10 000,- s tím že chce odstoupit od smlouvy. Po výměně klapky jim z ničeho nic na diagnostice naskočila nová vada katalizátor nebo lanbdasonda což by oprava prý byla cca 20 000,- a kdoví jestli by daná kontrolka EKG zhasla a auto šlapalo jak má. Auto prý celý měsíc nejezdilo, bylo celou dobu v opravě a pán bůh ví co s ním dělaly. Samozřejmě peníze jsem investoval do nového auta a ještě se zadlužil, tudíž nemám jak kupujícímu peníze vrátit. Poradíte zda je možné se vyhnout tomu aby kupující odstoupil od smlouvy? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Renaulte, nevěřte že Vám nikdo nepopradí. To píšou jen Ti co nevědí.

Kupec měl postupovat podle zákona na ochranu spotřebitele, a vozidlo reklamovat Vám. To by dopadlo asi jinak. Příklad, koupím foťák, dám ho opravit kamarádovi a přinesu doklad na xxx peněz, aby mi to prodejce vrátil?

Tak to nefunguje.

Osobně bych mu sdělil, že měl závady reklamovat u Vás, nikoliv nechat opravit. Vždyť ani nevíte, zdali nekecá. Doporučtemu, aby dal znalecké svědectví a obrátí se na občanskoprávní soud.

Přeji hezký víken.

betaraybill*
hodnocení

1x

Jen upřesnění ono má nějaké auto EKG? Jsem myslel, že to je záležitost někoho kdo má srdce.

renault
hodnocení

Nevím přesný název dané kontrolky, ale říká se tomu EKG.

danys*
hodnocení

0x

docela dobře vás podojil.. poslal bych ho někam.. vozidlo v době prodeje bylo plně pojízdné, tak bych ho max. odkázal na občanskoprávní soud..:) žádné slevy, žádné vracení peněz.

buss
hodnocení

0x

Těžko vám někdo poradí, nový OZ není zažitý, nejsou soudní rozhodnutí podle něj. Ale počíst si v něm můžete, když dojde na lámání , tak postup bude dle něj. Začněte od § 2079.

busii, baví Vás to dávat takové (ne)rady?

doplněno 06.06.14 13:52:

busii, toto jsem nenapsal, "když víte, jak to dopadne"

ale vy si dělejte co uznáte za vhodné...

I Vám přeji krásný víkend.

buss

No tak mu běžte dělat advokáta, když víte, jak to dopadne, kdyby šli k soudu. Nepíše, že se domlouvali
On auto prodával podnikatel?

doplněno 06.06.14 13:37:

opr. Nepíše, že se domlouvali? Můžete ocitovat z toho zákona co pro tazatele platí?

doplněno 06.06.14 21:11:

Prosím o citaci z toho zákona co platí pro prodejce auta - občana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]