Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta na půjčeném autě

Od: rostas odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Dal jsem si auto do servisu a bylo mi půjčeno jiné. Zstavila mě s ním hlídka kvůli tomu, že nesvítilo potkávací světlo. Bohužel v zapůjčeném vozu nebyla vesta, ani žárovky. Nelíbili se mu hlavně kola, nevím, co konkrétně. Chtěl mi udělit blokovou pokutu, s kterou já jsem ale nesouhlasil, protože já nemůžu přeci vědět, jaké kola na tom autě být mohou a které ne. Takež půjdu so správního řízení. Chci se zeptat, udělal jsem blbost? Co říci ve správním řízení? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rosto, do správního řízení určitě nepůjdete za to, že nevíte jaká tam mají být kola, popřípadě že se policii nelíbila kola. Něco Vám napsal do zápisu, co to bylo?

To že nebyla v autě vesta je problém, který můžet eventulně řešit s půjčovnou, ale viníkem jste vy. Žárovka lze přeci opravit, pokud to nezvládnete, tak volat servis,

Takže nějak tuším, že to asi proběhlo jinak..

rostas
hodnocení

Žádný zápis nemám, odmítl jsem mu ho podepsat. Psal tam něco o kolech, o tom, že chybí vesta, žárovky, pojistky a že nesvítilo světlo .To bylo vše.

OK, že jste nepodepsal Vaše věc, co když tam najednou bude...

...chybí vesta, žárovky, pojistky a že nesvítilo světlo ...a odmítl se podrobit dechové zkoušce...

hodnocení

0x

To byl tedy prasácký servis, když Vám předali auto, u kterého nesvítily potkávačky (prasklé vlákno žárovky) a navíc ještě tam asi byly pneumatiky, které tam nepatřily. Ty pneumatiky Vám asi správní orgán zohlední, to světlo můžete tvrdit, že když jste vyjížděl, tak svítilo, ale tu povinnou výbavu jste měl zkontrolovat. Postih bude minimální!

asd*
hodnocení

0x

Za tyhle přestupky odpovídá řidič = pokuta je oprávněná a ve správním řízení by to mělo být dražší.

Povinnosti řidiče, u cizího auta minimálně dotaz jestli je všechno jak má být - doklady, výbava, stav pneu a světel. Kontrola při převzetí - předání je taky vaše ochrana před falešným obviněním že jste z vozidla něco sebral, poškodil atd. a zároveň ochrana servisu před vykukem (který si půjčí auto, sebere výbavu a vrátí bez ní - to mohl udělat ten který měl auto půjčené před vámi, nebo ještě někdo před ním - policejní kontrola mohla být první kontrola výbavy po dlouhé době...

Policie jednala správně - nesvítí mu světlo = zastavit a nechat na místě vyměnit žárovku (bez sankce, po odjezdu bude svítit jak má). Nemá žárovku = problém. Nemá vestu = problém. Odmítá zaplatit na místě - tak holt půjde do správního.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]