Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci jet na několik měsíců do Švýcarska autem, které není zaregistrované na mé jméno, ovšem pojistku platím já..může např. při nehodě nebo nějakých komplikacích být nějakým způsobem postižený vlastník auta?Popřípadě jestli potřebuju nějaký dokument, ve kterém majitel auta souhlasí se zapůjčením vozidla na cestování do zahraničí.Děkuji
já byl ve švajcu cizím autem v roce 2008, přejížděli jsme několikrát hranice, do francie 2x, rakousko 1x, německo 4x, a žádnej problém nebyl. sice chvilku čuměli do papírů a cosi žvatlali francouzsky, já jim ale nerozuměl, tak sem to neřešil jinak určitě není na škodu mít tu plnou moc nebo smlouvu o zapůjčení vozidla.
Nejspíš se bavili jaká je pravděpodobnost, že jde kradené auto které vezete z ČR do Francie a ještě přes Švýcarsko
Odpovědnost za nehodu jde na řidiče, pojistka jde za pojistníkem. Za vlastníkem by mohly jít přestupky neřešené na místě (pokud by se začalo s vymáháním z jiného státu).
Souhlas s užíváním vozidla je dobré mít sebou (v jazyce země nebo v angličtině, ověřený podpis).
vyhledej na googlu dokument o zapujceni vozu a nech podepsat, vim na 100% ze nemusi byt uredne overene, jen podepsane a nech si to i v Aj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.