Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneu - sjetý vzorek

Od: brunhilda odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat kolik asi zhruba mají vydržet zimní pneu než se sjede vzorek? Mám na nich najeto zhruba 25tis. km a když jsem chtěla auto přezout, v servisu mi řekli, že je vzorek už moc sjetý a že mám zimní pneu teď tzv.dojet a na zimu koupit nové. Vím, že se ten vzorek dá přeměřit, ale jde mi spíš o to, jestli je opravdu možné, že už je natolik sjetý za těch asi 25tis.km? Díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

na zimu by měl být vzorek 4 mm, jinak klidně ojet až do 1,6mm. Kolik kilometrů najedete na pneumatikách záleží jen na Vás, druhu silnice, starosti o ně a mnoho dalších aspektů!

maxwell*

Přesně tak, zimní pneu mají měkčí konzistenci oproti zimním, proto se rychleji sjedou. Hodně záleží na značce... no spíš na materiálu z kterého je daná pneu udělaná, resp. ono magické složení výrobce. Občas je lepší vydat více peněz při koupi a nekupovat ty nejlevnější. A hodně dělá i styl jízdy a také počasí. pokud 50% v zimě jezdíte na sněhu tak se skoro nesjedou. Problém je že u nás v ČR, mimo vysočinu skoro ani zima není a jezdí se pořád na suché vozovce. Za ty karamboly totiž nemůžou pneumatiky ale styl jízdy řidiče.*bezim*

hodnocení

3x

Já bych zimní gumy v létě nedojížděl, Jsou měkké a v určitých momentech pěkně plavou a čím je větší teplo tak je to horší, hlavně v zatáčkách vás to víc vynáší. Já používám Good Yeary a jsem spokojen.

gomanek*

Tady je krátný článek o tom proč přezuvat na letní pneu:

www.kirkuk.cz/let/...

;)

a co tedy s nimi? vyhodit nebo v létě dojezdit? domnívám se že to tak není: čím je větší teplo tak je to horší, hlavně v zatáčkách vás to víc vynáší

alf*

já jsem pro dojetí, člověk na to myslí podobně jako ví že tam v létě na letních má něco co má třeba jen 3 mm tak nepojede v dešti jak ...

Na jednom autě mám stále zimní protože přezouvat na těch pár km kolem komína nemá cenu a funguje to už nevím kolik let. Jen z těch posledních mi poslední dobou ubývá vzduch tak nevím zda nějak prořídly nebo vyschlo to co mazají na disk při přezouvání.

maxwell*

Záleží jak dáma jezdí. jestli na dálnici a agresivně nebo město a v klidu... No to nejde zrovna moc dohromady*smich* Město a v klidu*smich*

Každopádně pokud pojedete na dálnici tak bacha. Já si myslím že je můžete klidně dojet. Jen na to myslet že tam jsou zimní pneu. Pokud máte 3mm na dojetí k drážce, tak bych to nepřezouval. stejně to za chvíli sjedete a pak budete muset dát letní. Měkčí sice jsou, ale až zas tak moc to plavat nebude, neznám tedy výšku pláště. Maximálně to bude víc hučet ale zas nějak moc taky ne.

doplněno 28.04.09 00:56:

No s tím vynášením to taky nevidím nijak tragicky, Měkčí pneu = lepší přilnavost. Proto se u F1 zahřívají aby byly horký. Jenom se halt brzy ojedou.

cacab*

Tak to je trochu out to co si napsal, směsi u F1 jsou trochu jiný. Zimní guma v létě plave jak prase. A paní nebo slečna včera psala,že podle drážek jsou gumy ještě dobrý. Já bych je schoval na zimu, protože lepší malej vzorek na zimních než novej na letních.To díky těm směsím.

celp*

Nevím jestli zrovna Continentálky ,ale Good Year a Pirelli vyrábí pneu ze směsí které se dokáží přizpůsobovat změnám teplot.Tak si myslím ,že dost záleží na lamelování zimní pneumatiky.Na teréním autě používám All-Wetter pneumatiky a jsem celkem spokojený v zimě i v létě.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Když si koupíte levné zimní pneu značky Debica v Tescu, nebo celoplošné protektory u odborníka, který Vám k nim zdarma přidá povídání o jejich kvalitě, vydrží Vám podle stylu jízdy a počtu ujetých kilometrů asi jednu sezonu. Pokud píchnete, jsou některé pláště tak měkké, že současně s pneu pokaždé zničíte i disk, pokud k defektu nedodse při popojíždění do garáže - z garáže...Kvalita a značka nemusí být ale vždy to nejdražší...

brunhilda
hodnocení

Jsou to pneu Brum Continental, tak mám pocit, že je to docela dobrá značka. A v zimě jezdím po sněhu dost, jsem z hor. Asi si je ještě dám přeměřit někde jinde, jestli si v servisu nemysleli, že si u nich koupím nové... Děkuji všem za odpovědi.

nespokojenyurednik

se značkou Barum nemám dobré zkušenosti, dělaly se na nich boule, stačilo najet na větší nerovnost, nevydrží nic...letní firestone mi vydržely 70 tisíc km, zimní mám 2 sezony a jsou pořád jako nové, a nebyly drahé...

celp*

Když jste dívka z hor a jezdíte často na sněhu tak vůbec nepřemýšlejte o hloubce pod 4 mm .Navíc životnost pneumatik záleží i na technice jízdy.

hodnocení

0x

Nic si nedavejte premerit a podivejte se na kontrolku na pneumatikach. Ohnout se a kouknout zvladne kazdy. Nebo vemte posuvku a zmerte si hloubku vzorku sama. I pouhym odhadem se to da urcit. Kazdy snad vidi, jestli na behounu nejaky vzorek jeste je, nebo uz neni, ci je minimalni.

25t neni moc, ale ani malo. Takovy nizsi stred. Na snehu klidne muzete jezdit celou zimu, ale pokud je snih posypany sterkem, tak je sjedete za sezonu.

Se zmenou znacky toho moc nenadelate. Tim tak vylepsite treba jizdni vlastnosti, ale pokud jezdite po spatnych cestach, tak i sebelepsi sebedrazsi pneu odejde stejne rychle...

maxwell*

Já mám Firestone Multihawk také od minulého jara, a nepozoruji za těch asi 15-20 000 km že by se nějak rapidně sjely.

Nehučí, drží jak přibyté, a byly celkem za babku. Asi koupím také i zimní.

brunhilda
hodnocení

a kde je prosím kontrolka na pneumatikách? Mě právě na pohled přijdou dobrý, vzorek OK...

maxwell*

V drážce po obvodu kola jsou takové gumové výstupky. Je to uvnitř té drážky a od nejhlubšího místa té drážky vymezují právě maximum ojetí které by se nemělo překročit.

maxwell*

tady to jde vidět, je to nepatrné ale je to tam*smich*

doplněno 23.04.09 15:21:

No a až se ojede pneu až na ty drážky, tak je v podstatě po pneumatikách.

doplněno 23.04.09 15:21:

Pardon ne drážky ale výstupky

Zimní pneu - sjetý vzorek
brunhilda
hodnocení

Tak jsem koukala na ty drážky a výstupky v nich a vzorek tedy zdaleka k těm výstupkům nedosahuje. T.j. myslím, že je opravdu ještě dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]