Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v autě

Od: emanuel4 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám problém - v octávce se mi v kufru vylil ananasový džus s dužinkami když jsem dopoledne přišel a otevřel auto, dostal jsem takovou facku smradem, že jsem se málem poblil otevřel jsem kufr, bylo tam na místě trochu vylito, tak jsem to utřel, jenže smrad tam byl pořád. Vyčistil jsem to vanishem na koberce (pěnou), povysával to a nechal usušit. Rozdíl je znatelný, ale ještě pořád když si vlezu do kufru, tak to jde ještě cítit, každopádně je to velký rozdíl. Mám pocit, že jak jezdím a větrám tak je to lepší a lepší, ale pořád to v tom "koberci" v kufru je. Máte nějaké nápady jak ten zápach dostat ven, nebo jak to ještě jinak vyčistit? Nějaké rady jako když mi byl porazen, že mám vyčistit strop auta přípravkem na sklo a ono to vážně fungovalo.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Před časem jsem měla stejný problém. Na zadním sedadle nového auta jsem vezla košík a v něm momo jiné i rozdělanou krabici mléka. Samozřejmě - sklácelo se to a vyloli za sedačky. Byl to smrad, jako když se tchoři žení.

Kdosi mi poradil koupit si v drogerii přípravek, který zápach nepřebíjí, ale absorbuje. Jmenuje se to DEOX OdorZero, stojí asi 70 korun. Je to italský výrobek, v plastové světle modré nesouměrné nádobě s rozprašovačem.

Vystříkali jsme postupně 2 nádoby /s přestávkami/ a zápach je pryč. Opravdu mi to pomohlo, byla jsem s tím spokojená. Jaga.

emanuel04
hodnocení

Mnohokrát děkuji za tip, zítra ho frčím kupovat :) jen bych se chtěl zeptat - jakým způsobem jste to čistila? na internetu v popisu produktu je psáno, že to stačí nastříkat a nechat zaschnout. Pokud byste měla ještě nějaké podrobnější rady jak to vyčistit, byl bych vám vděčný :)

Žádné složité čištění to nebylo, prostě to nastříkat a nechat. Docela příjemně to vonělo. Mezi aplikacemi jsem dělala přestávky - asi 1 den, nakonec jsem nechala všechny dveře otevřené.

Není to tak dlouho a dneska by nikdo v autě zkažené mléko necítil. Také jsem tehdy žádala na Poradně o radu. Ale tento přípravek nám nakonec poradila prodavačka v drogerii a měla pravdu. Dobrou noc. Jaga.

Je to výhodné hlavně tam, u těch částí, které nelze z auta nijak vymontovat. Ono je prima to vyndat na beton, vystříkat, vydrhnout Vanišem, ale když to nejde z auta vyndat, opravdu pomůže jen tento absorbent.

Jestli chcete, zítra tu pikslu mohu vyfotit a dát sem na Poradnu, abyste věděl přesně, jak to vypadá a co koupit.

Zápach v autě

gumidek*
hodnocení

1x

Já koberce demontuji, pložím na dlažbu, proleju vodou z hadice, potom poleju tekutým mýdlem na ruce a vanišem na skvrny na praní, kartáčkem vydrbu a pořádně vypláchnu hadicí a pověsím na sušák.

V létě za teplého počasí je to za 4 hodiny suché a vyvoněné jako nové :)

emanuel04
hodnocení

gumidek: to jsem měl taky původně v plánu, akorát mi to v místech, kde je jakoby kloub sedadla drží jakoby plastové nýty a nerad bych je vyrval. mám octavii I..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]