Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybíjení baterie renault laguna 2

Od: mh23® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , co může způsobovat úplné vybití baterie v mém autě? Z ničeho nic se mi začala vybíjet baterka. Dal jsem jí nabít , ale asi jsem měl špatnou nabíječku a tak jsem si půjčil cizí. Po nabití jsem jí dal do auta a v pohodě nastartoval.

Jenže druhý den jsem už auto neotevřel , jelikož byla ůplně vycuclá. Jak se tak rychle může vybít a ještě k tomu když auto stojí na ulici. Světla jsou vypnuté a ani vevnitř nic nesvítí po zamknutí auta. poradte mi prosím.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

To múže dělat spousta věcí, předně je nutné zisit jestli se jedná skutečně o vybíjení, tedy nejspíš stálý odběr nebo jestli nede o špatnou funkci dobíjení, či vadu v baterii samotné. Nejhůře se přichází na ten odběr, je třeba postupovat podle el. schéma, odpojovat pojistky, měřit a měřit až se dostat na konkrétní větev a hledat seklá relátka, zoxidované konektory nebo spínače atd... Setkal jsem se např. s konfortní jednotkou která bez zjevné příčiny do týdne vybila baterii k nenestartování, kupodivu ale fungovala normálně. No nezávidím Vám to.

hodnocení

0x

Zjisti, jesli se vybíji tím, že připojíš mezi kabel a baterku ampérmetr. Neměl by ukazovat více než 0,2 A. Pokud je to více, je potřeba hledat zdroj vybíjení. Pokud to více není, je možné, že akumulátor vlivem stáří nebo poškození už nedrží během odstavení kapacitu, přestože jej nabiješ. Vybíjení může být také způsobeno zkratem, nikoli jen zapnnutým osvětlením.

hodnocení

zkusím sehnat tan ampermetr , a baterie je varta tuším že rok 2012 74 ah (to je na štítku) Jestli ten ampermetr neseženu zkusím jinou baterii - co to s ní udělá. Auto potřebuji prodat , ale takhle mám smůlu.

200mA je hodně, většinou je to kolem 25mA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]