Nejste přihlášen/a.
zdravim,chci se zeptat 1.při kontrole policii.stači mit u sebe zelenou kartu kopii anebo musim mit original? 2.musim mit i ustřižek o zaplaceni?diky
ústřižek mít nemusíte ten je věcí vás a pojišťovny to flojdy nebere. Originál no čemu říkáte originál. Když si založíté pojištění online tak si zelenou kartu můžete často i vytisknout a i ta flojdům musí stačit.
Vozí se obě zelené karty,doklad o zaplacenínee.Přečtěte si či vyhledejte,co se předkládá za doklady při silniční kontrole-ŘP,OP,ORV (u starších OTP,pokud ještě mmají) a zelená karta
doplněno 31.05.14 19:02:Nevím jak dnes,snad se k tomu vyjádří znalejší,ale od roku 2000? se mají vozit obě protože ,hlavně v zahraničí si údajně jednu bere (policie či další účastník? ) v případě nehody jako doklad o uzavřeném PR.Možná to není pravda,ale takto to bylo tvrzeno když jsem jezdíval do "A"!
doplněno 31.05.14 19:44:Pokud opravdu ztratíte (já teda nevím jak,leda ,že by se mi ztratilo celé auto,ale v zimě jsem jej měl skoro měsíc odemknuté a nedávno moje nechala min 4 dny nezamklé ,prostě moje značka se nekrade!) tak pojištovna vydá druhou.
Doklad o zaplacení vozit nemusíte.
Pokud myslite kopii, to znamena druhou zelenou kartu, chodi 2, s označením originál a kopie, tak predpokladam, ze ano, proc by jinak posilali 2, predpokladam, ze když člověk ztratí originál, vezme si doma tu druhou.
Pokud myslite ofocenou, radeji bych na pojistovne zazadala o novou.
doplněno 31.05.14 19:28:Omlouvám se diesel, mate pravdu, original a kopie do zahraničí, ale kdyz ten original ztratim, muzu tady jezdit na kopii?
Pane, jste-li řidič víte že:
(8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe ...c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu9),
Zaspal jste, doklad o zaplacení se vozil, když nebyla "zelená karta", některé pojišťovny ani 2 x ZK už nedávají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.