Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křižovatka u Muzea

Od: novada* odpovědí: 12 změna:

Měl jsem málem potyčku na křižovatce.. Jedná se o křižovatku u muzea. Před křižovatkou je chytrácky nainstalována tabule se změnama směru.. Když jsem tudy jel, tak tam byly směry oba. Jak rovně, tak taky do prava. Takže zde nebylo co řešit. Svítila zelená šipka doprava a červená rovně a pro tramvaj ty dvě tečky, jako že může jet rovně. No a já chtěl jet rovně, tak sem zastavil na té červené a vzadu za mnou byly auta, co "asi" odbočovaly a za autama tramvaj (v jednom pruhu). Tramvaják začal zvonit jak podělanej, auta zamnou začaly troubit a týpek zamnou už už chtěl vylézt! tak sem tam kopl blinkr do prava, burnout jako ve hře a rychlo sem to projel do prava abych nedostal přez držku a pak sem se musel zase vracet, abych se mohl vůbec dostat tam, kam jsem chtěl. Pro ilustraci přikládám fotky z google street view. Kde byla chyba? Na fotkách je přesně vidět, co jsem viděl i já.. díky

doplněno 30.05.14 18:00:

Oprava.. jedná se o křižovatku u divadla..

Křižovatka u Muzea
Křižovatka u Muzea #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není mi jasná jedna věc, jak může mít tramvaják na volno, když zleva jedou auta, která mají pravděpodobně zelenou. Dále se domnívám, že ti za vámi asi chtěli, abyste si, pokud chcete jet rovně, stoupl na koleje a umožnil těm, co chtějí doprava, jet na tu zelenou šipku. To je ovšem proti zákonu :))

Logicky by měly při zelené šipce doprava, být čočky pro tramvaj také šikmo doprava. Chtělo by to si tam stoupnout a chvíli pozorovat cvrkot:)) A pak případně poslat podnět fy ELTODO.

erikch*
Aloisb tramvaje tam maji volno rovné poněvadž tam jedou linky pouze rovne-ve směru od divadla Dale po nábřeží a žádná z linek tam vpravo neodbocuje proto tam není signál volno vpravo...stejné tak kolmo(od Národní na most) tramvaje jedou pouze rovné...koleje sice umožňují odbočení ale stejné tak i z/na Národní svítí pro tramvaje volno pouze primo...Takže světelná signalizace je vporadku a není zapotřebí dávat jakékoli podněty na Eltodo...
novada*
Diky vam za odpovedi. Kazdopadne me to donutilo zamyslet se nad tim ;)
hop®

Hlavně, celé Eltodo je mašinérie řízená magorátem (pardon, překlep, magistrátem) podobně jako Městská. Takže veškeré stížnosti na funkčnost pražské dopravy podávejte na Magistrátu anebo na Lampárně. Doporučuji tu druhou možnost, tam Vám na férovku řeknou, že nezájem...

hodnocení

1x

Tahle znacka prikazaneho smeru je promenliva. Obcas ukazuje rovne i doprava, obcas jenom doprava.

Nevim, podle jakych podminek se to meni, ale je moze, ze tehdy ukazovala pouze doprava, cehoz ste si nevsiml a proto na Vas troubili, ze stojite a nebo se zrovna precvakla, kdyz uz ste byl za ni, ale to pochybuju, ze by to bylo tak blbe.

doplněno 30.05.14 18:16:

I v tech google mapach je to videt. Kdyz skocite do protismeru, tak je to fotka z jine doby a je tam prikazany smer pouze doprava.

novada*
No to jo no. Ale na mou dusi tam byly oba smery

Na mou dusi, na psi usi...

Tak ste je mel ignorovat a pockat si na zelenou. Co k tomu vic rict.

Axus na to přišel. Značka o přikázaném směru je proměnlivá, a proto jsou také na tom sloupku dva semafory - každý pro jednu verzi té příkazové značky.

hop®
hodnocení

0x

Občas tudy jezdím, ale dovolený směr rovně jsem zde ještě nepotkal. A ani ho nijak nepotřebuji, bývá lepší se vyhnout světlům a projet Divadelní ulicí a pak se na nábřeží zase (stále s předností) napojit.

Ale kdybych měl čisté svědomí, že byl značkou přímý směr povolen, mohli by mi všichni vlézt na záda...

hodnocení

0x

Příteli, pleteš si Museum s Národním divadlem !

doplněno 30.05.14 19:40:

Omlouvám se, nevšiml jsem si doplňku otázky:))

novada*
Proto jsem se opravil :)
erikch*
Jedna se o Smět.nábřeží u Národního divadla a vesměs ve všední dny a denní hodiny je tam přikázaný směr vpravo...zelené se ani nedockate(v tu dobu) rozsvítí se pouze šipka vpravo...pokud zde potřebujete jed rovné musíte jet divadelní ulici a to odbočit u Geotheho institut ještě před samotným Národním divadlem mírné vpravo,ne to ostrou vpravo ale jakoby rovné...A tramvaj a auta na vas trobily(zvonily) bohužel správné,protože prosté rovné tam ofiko v tu dobu proměnlivého prikazaneho směru jízdy vpravo nesmíte...jízda rovné je umožněna az tak asi od 20.00 hod.ale je to stejné naprd,poněvadž Dale musíte dat přednost zprava pravé TEM co obejdou ND zprava a napojují se na nábřeží,takže jsou tam stejné kolonky...Pravdou je ze pro lidi jedoucí tam prvně je to trošku neobvykle a to takovyhle špeku máme po Praze víc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]