Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna kotoučů - chlazený / nechlazený

Od: bando odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, chtěl bych si na přední nápravě vyměnit kotouče. Mám tam chlazené kotouče vzduchem.

Je možné tam dát i kotouče nechlazené vzduchem prostě kotouče vcelku? Nebude to vadit na STK či nějaké problémy při výměně?

Je to vůbec možné tam takové dát?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x
Možné to je i technicky(samozřejmé při dodržení rozměru) ale ne nadarmo automobilka dala k vaši motorizací chlazené...a cenový rozdíl není nijak velký...-o jaké jde konkrétně auto?
doplněno 29.05.14 20:41: Olaf...procpak. by to jako plovoucí trmen nezvládl...? Jaký pak myslíme ze je rozdíl mezi vetranym a nevetranym kotoučem? Vychází to cca centimetr...
olaf71*

ano, je to pouze cca. centimetr. jen mě napadá, co udělají pístky když se sjedou desky na skoro na plech. jsou dokonce dokonce i chlazené kotouče 4 cm. silné.

olaf71*
hodnocení

0x

když vezmu v potaz šířku kotouče, tak to asi brzdič s deskama nedá.

bando
hodnocení

Jde o vůz opel tigra.

hodnocení

0x

No můžeš na STK to neřeší a na tygru dělají obyčejné?

bando
hodnocení

Jen se zatím dotauji, zda je to vůbec možné pokud by prodejce nabízel, ať s tím není problém.

erikch*
Tygra co si tak vybavují byla akorát s 1.6 motorem a pouze chlaz.kotouči takže stejné není co řešit...spis aby ti "komunikovaly" kotouče s destička ideálně od jednoho výrobce a zhruba stejná rady...

ujendys*
hodnocení

0x

chlazené jsou lepší a mužete si vybrat jaký chcete stk je to jedno

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, originál na mé vozidlo jsou nechlazené kotouče. Z důvodu, že je možno namontovat chlazené pro silnější verze, tak jsem je namontoval (samozřejmě třeny nutno vyměnit). Auto má sice výkon nula nic, ale nechlazené bych nechtěl ani omylem. Bude to hůže brzdit. Protože mohou být potom při výměně třmenu, což by bylo nutné, možná menší průměry pístků. Takže za mě na bzdách směrem dolů na výkonu nic nevymýšlet, opravdu se to nevyplatí. Brzdy a řízení jsou hlavní řídící prvky, tak bacha! STK to možná jedno je, ale na brzdě se to pozná.

Pokud vybíráte značku, tak ideálně např. ATE a koupit komplet i desky od ATE (nebude problém např. s různou tvrdostí). Na Starline se raději ani nedívejte, budou za chvíli křivé a brzd. obložení se odlupuje od nosné kovové desky.

bando
hodnocení

Děkuji, dám chlazené kotouče stejnou značku jak kotouče tak desky,

hezký večer

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]