Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit, chtěl bych si na přední nápravě vyměnit kotouče. Mám tam chlazené kotouče vzduchem.
Je možné tam dát i kotouče nechlazené vzduchem prostě kotouče vcelku? Nebude to vadit na STK či nějaké problémy při výměně?
Je to vůbec možné tam takové dát?
Děkuji
Zdravím, originál na mé vozidlo jsou nechlazené kotouče. Z důvodu, že je možno namontovat chlazené pro silnější verze, tak jsem je namontoval (samozřejmě třeny nutno vyměnit). Auto má sice výkon nula nic, ale nechlazené bych nechtěl ani omylem. Bude to hůže brzdit. Protože mohou být potom při výměně třmenu, což by bylo nutné, možná menší průměry pístků. Takže za mě na bzdách směrem dolů na výkonu nic nevymýšlet, opravdu se to nevyplatí. Brzdy a řízení jsou hlavní řídící prvky, tak bacha! STK to možná jedno je, ale na brzdě se to pozná.
Pokud vybíráte značku, tak ideálně např. ATE a koupit komplet i desky od ATE (nebude problém např. s různou tvrdostí). Na Starline se raději ani nedívejte, budou za chvíli křivé a brzd. obložení se odlupuje od nosné kovové desky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.