Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvícená světla - Fabia I

Od: zman* odpovědí: 6 změna:

Hoj, koupil jsem Fabii 1.2, htp, benzín, r.v. 2005. Přední světla v noci docela špatně svítí. Jsou vysvícená a také mírně špinavá. Prostě taková zašlá a už z dálky to je docela dost vidět... Ale přes STK to prošlo bez problémů. Nevíte, co by se s tím dalo přesně dělat?

Nemám servisní knížku, takže ani kloudně nevím, jak se dostat do světla, protože jsem to nikdy nedělal.

Existuje nějaký dobrý čistič na ty světla? Čím bych to mohl vyčistit? Stačí voda a hadr nebo do vody přidat ještě něco? Nebo jen přímo koupit nějaký preparát?

Díky moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Nejlepším řešením by byla výměna světlometů za nové. Dá se sice koupit přípravek na vyleštění skel ale to neřeší zašlá zrcadla.Zkus se podívat na Aukro,Bazoš a podobné portály,kde by jsi mohl sehnat světlomety novější třeba z bouračky,pokud nechceš kupovat fungl nové.

olaf71*
hodnocení

0x

dá se to rozleštit, ale údajně se to nevyplatí. koupil bych nové

stonek*
hodnocení

0x

Vypadá to na zašlý plast světlometů. Řeší se to rozleštěním, svépomocí to asi nebude mít zdaleka takový výsledek jako od odborníků, používá se na to několik hrubostí a druhů past, leštěnek, různé nástavce na vrtačku a kdo ví co ještě. Cena je přibližně 600-1000Kč za pár, většinou se světlomety nedemontují. Některé automobily mají takový nešvar, že plast asi vlivem UV záření zežloutne nebo až skoro zahnědne (třeba staré Mondeo co měl Fox Mulder), tohle poškození je v celém oběmu plastu a proto nejde rozlešit.

Pane v tomto pripade hor sa na Slovensko ku mne ja vam to spravim za tych 600-1000KC velmi rad aj ked kurz euro--CK je pre mna nevyhodny.Stoji to 2 eura a robil som to doma sam.A este som sa tu docital ze "za par kacek do skodovky"to spravia odbornici.V tom pripade sa pasujem za profika.Jedna sa o blbost ktoru je mozne opravit za 20 min./ 1 svetlo a to sa povedzme ze flakam.

Chce to prebrusit vodnym papierom 2000 zrno .Nezabudat na dostatocny prisun vody a stale brusit az kym svetla neostanu matne a dokonale hladke.ten zvetraly povrch zide.Vysusit a pouzit lestenku na baze silikonu (nepouzivat TEMPO ani XERAPOL tieto rozleptavaju) a lestickou rozlestit.Otacky nastavit na cca.500-800 a lestit.Tento dotaz tu uz bol myslim ze som to tu daval aj s fotkami.

Pristup na internet mate tak hor sa hladat.

Do youtube zadat: "how to restore headlight lenses"

Pozrite sa po opravnej sade od 3M.Pracu zvladnete aj sam.Je to spolu aj s navodom.Cena je vyrazne mensia ako v servise

Ja som volil najlacnejsiu variantu (vid hore-pokus/omyl a vyslo to) a svetlomety drzia odvtedy 2 roky a len teraz som ich zalestoval pred tyzdnom znova ale len lestenkou.Vplyv UV ziarenia je tam poznat po tych 2 rokoch uz to nieje tip top ale stale lepsie ako pred prvym lestenim.

hodnocení

0x

Vnější čirý plastový překryt jde vyleštit a svítivost je pak o hoooodně lepší,pkd je ale vysvícená parabola ,leský vnitřek,tak jsou světla po smrti.Jsou dvě varianty budto koupit na vrakáči lepší ,nebo dát obnovit odraznou plochu-pokovit tam kde to dělají,kdysi když jsem měl P405 s vysvícenými,tak jsem to chtěl udělat ale nakonec jsem sehnal za hubičku lepší,pokovení je cca za třetinovou cenu nového a funguje to! Pozor na odraznou plochu,pkd s tím budete chtít něco dělat at to nepoškodíte pak byste určitě musel měnit!

pavelhor
hodnocení

0x

Nechápu, proč by tazatel měl kupovat nové světlomety? :D První možnost je, že si zajedeš např. do Škodovky a necháš si za pár kaček vyleštit světlomety ( budou jak nové a ušetříš X stovek ) a doporučuji koupit nové žárovky s větším výkonem.

druha možnost je, že si demontuješ světlomety a vyčistíš si je sám, budou svítit o něco lepé, ale stejně bych byl pro první možnost, ten rozdíl pak bude hodně viditelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]