Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Délka šroubů litých kol

Od: novada* odpovědí: 4 změna:

Otázka spíše pro gumidka. Jedná se zas o fáčko. Mam origo šrouby z plecháčů v litých kolech. Zdá se mi, že ty šrouby jsou OK.. myslím, že centimetr přesahuje. Můžu je používat? Nejsou moc mělce ukotvené? Jakože aby se to nevymlelo. Na samotnym bubnu závit neni ne? Starý bubny mají pod sebou podložku - takovou tu, jak je uchycené ložisko. Tudíž musí šroub projít skrz buben do té podložky se závitem.. poradte.cz/... .. Bojim se, aby mi kolo nedrželo jen za buben a pak mi upadlo. Nemyslím, že je kolo chycený "naprasáka"na třech závitech. Možná je to origo litý kolo vymyšlený tak, aby tam pasovali origo šrouby z plecháčů. Jinak tam mam jeden bezpečnostní a ten je o kapánek delší :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Mám letitého Formana a když jsem na něj dával hliníkáče, musel jsem použít delší šrouby o cca 10.mm.

Je to dáno tím, že ty elektrony mají v místě díry daleko větší tloušťku, než plecháče. Tedy alespoň tak tomu bylo v mém případě.

Doporučuji jediné. Prostrčit šroub plecháčem a změřit, kolik vyčnívá. Pak totéž udělat u toho hliníkového. :)

host*
hodnocení

0x

Na litá kola u Felicie (a možná i u Favorita?) jsou delší šrouby než na plechová. Dá se to najít, možná to někdo najde dřív..?

novada*
hodnocení

Je to divný. Nikde jsem nic nenašel ale vzhledem k tomu, že sou to origo dobová litá kola atiwe, tak by tam měli jít ty origo šrouby z plecháčů.. měli by mít i stejný kužel.. Dal jsem je tam a jeví se to v pořádku. Šlo to normálně přitáhnout. Jede to normálně.

gumidek*

Z liťáky zkušenost nemám. Jen mohu potvrdit, že pod bubnem je takový kříž se závity na koncích a středem je náboj s ložisky. Na tom celém je buben. A starý favorit do roku 92 má rozteče šroubů 98mm a novější až po Feldy má 100mm.

Slyšel jsem, že musí být delší pro alu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]