Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat evidenční kontrolu?

Od: karl* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Koupil jsem auto,které je v polopřevodu již na mě a chci jej dohlásit.Problém je v tom,že auto je nepojizdné v garáži a tím pádem jej nemůžu přistavit na evidenční kontrolu,není možné zatím odstranit závadu,takže za něj akorát už skoro 3 měsíce platím pojistku a deponovat značky bez dohlášení nelze,tak nevím co s tím.Evidenčku bez auta mi dnes v době kamer na STK asi těžko udělají

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mobilman*
hodnocení

2x

Dobrý den,

Na pojišťovně udejte důvod závady,že auto je nepojízdné ...Musíte doložit důkaz např.foto+technický průkaz ... a pojišťovna pozastaví placení po dobu po kterou vy udáte ...Pojišťovna s vámi musí za každou cenu jednat a vyhovět vám ...Jinak můžete odstoupit od smlouvy...Vy udáte důvod,že nevíte proč by jste platil za něco co ani nevyužíváte ...

co to je za názor? "důkaz foto+technický průkaz" studoval jste zákon 168/1999? Tam je to napsáno, že když mám nepojízdné vozidlo, tak nemusím platit?

To myslíte vážně?

karl*
hodnocení

V tomhle máte třeba pravdu,ale dejme tomu,že má někdo třeba na vzhled auto nádherné a v pořádku a je nějaká závada například v elektroinstalaci,která nejde vidět ale může auto vyřadit z provozu na delší dobu,protože každy nemá peníze na opravu v servise kde to auto neznají a pouze začnou postupně měnit všechny součastky,které by asi tak mohly být vadné až se to vyšplhá na vysokou cenu a závadu nakonec stejně neodstraní a člověk jen platí.

kari, ptáte se na něco? Závada na elektroinstalaci, proč to dát do servisu, kde to neznají? Proč to nedat kde to umějí?

Nerozumím Vašemu příspěvku.

karl*
hodnocení

Totiž víte mám osobní zkušenosti se servisy,protože jak jsem měl závadu na elektroinstalaci,tak jsem měl auto na pěti místech a výsledek nulový,akorát mě to stálo dost peněz.Všude tvrdili,že to není problém,někteří tam vyměnili součástky,které si mysleli že můžou být vadné ale bohužel vadné nebyly a auto stále nepojízdné,takže co jsem akorát mohl udělat aby se to dále neprodražovalo bylo,že jsem auto na odtahovce dovezl domů a dal do garáže a vzdal to

chcete říci že je vozidlo neopravitelné? tomu nevěřím

ale máte na toto tvrzení právo!

karl*
hodnocení

Vozidlo je zaručeně opravitelné,jen to chce zjistit co přesně tam je vadné a u takového složitějšího auta kde je hodně elektroniky a diagnostika závady nevykazuje to není vůbec jednoduché

každá věc je jednoduchá, když víte jak na to!

mobilman*

Zákon tady v CZ je děravej ...Jednám dle poznatků a zkušeností ...

ale vypadá to, jako jedna paní povídala. tak to není. Co je děravého na tomto zákoně. Díky za objasnění!

mobilman*

Je to jednání v souladu se zákonem nebo se snad mýlím? Je to o ambiciózním typu člověka .V paragrafech jako vy se opravdu nehrabu...To bych pak nemohl v podstatě nic snad jen platit :)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

na STK lze auto přivézt odtahovkou, na vleku, zkontrolují se jen evideční znaky podle TP,bude vystaven protokol, pak auto na sebe přihlásíte a obratem uložíte do depozitu...až bude pojízdné, absolvujete emise a STK, pojistíte a dočasné vyřazení ukončíte.

karl*
hodnocení

Děkuji za odpověd.Odtahovkou jo,to vím,že by to tak šlo ale auto jsem rád,že jsem dostal po delších útrapách do garáže a je rozdělané.

celp*

Nepleťte do toho kamery.Evidenčka se běžně dělá na parkovišti před Stanicí technické kontroly.Přivezte si technika k autu.Pokud bude ochoten.

karl*
hodnocení

No nevím sice jak kde ale nedávno jak jsem byl tady u nás na evidenčce s jiným autem,tak jsem musel zajet až dovnitř kde vážne to snímala kamera tam umístěná a ještě mi to potvrdili,pry to ted už jinak nejde,tak nevím

nespokojenyurednik

po aférách z některých STK, kde auto vůbec nebylo a přesto byl vystaven protokol o kontrole je činnost STK monitorována ministerstevem dopravy, každé auto které přijede se zadá do PC databáze, do budoucna by měly být kamery všude s možností on-line monitorování...evidenční kontrolu lze teoreticky udělat i na parkovišti před stanicí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]