Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlá STK, postih na STK?

Od: burbulec* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den ..Mám dotaz..Mám osobní automobil a už rok ho mám odstavený v garáží a bez stk z důvodu opravy motoru..neměl jsem na to peníze...už ho mám opravené a chci si udělat stk...mám se bát nějaké pokuty na stk?děkuji...ps:povinné ručení jsem platil a platím

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

STK neuděluje pokuty za prošlou STK . Krom toho pokud autem nejezdíte, nemusí mít technickou. Jen na tu STK nesmí jet auto ,,po svých´´, je nutné jej tam odvézt na odtahovce, nebo třeba podvalu.

doplněno 25.05.14 23:44:

stk neřeší jak jsem se tam dostal ano?

Těm technikům je to fuk - prostě převezmou auto před vjezdem.

burbulec*
hodnocení

takže teoreticky když bych tam dojel se štěstím a policie mě nezastavila ... stk neřeší jak jsem se tam dostal ano?

jmhad*

Teoreticky ano,ale čerti zpravidla v takovém případě odněkud vyskočí.My tak jednou ve firmě potřebovali převézt T 815 15 km. Jelo se raději brzo ráno a ještě oklikou a pochopitelně,že vyskočili z poza křoví.Záleží na vzdálenosti,ale raději bych si objednal odtatovku a pokud to dlouho nejezdilo a nekoukl na to mechanik na válcích,tak by měla ta odtahovka počkat na výsledek.

betaraybill*
hodnocení

0x

Ne. Jedině pokud pojedete s autem na stk tak bacha na flojdy. Mělo by se to dovézt na podválu, ale přímo na stk jim to je jedno jak se to tam dostalo.

danys*

nějak moc bych to neřešil! mraky lidí jezdí bez platné technické kontroly a pokuta do 2000Kč je opravdu směšná. Takže za mě v klidu přejet :)

Pokud se bojíte, podvažte nohavice a pak to přejeďte..:)

buss
hodnocení

0x

NE! Jen mít odvahu tam zajet po vlastní ose, jinak naložit...

hodnocení

0x

STK je 15 km od nás. Jela jsem první, manžel s autem bez STK asi 15 minut za mnou. Oba s mobilem, po vedlejších silnicích mezi vesnicemi. Kdybych někde potkala policii, zastavila bych a zavolala manželovi, aby se tomu místu vyhnul. Možností trasy bylo totiž víc. Naštěstí to nebylo potřeba. Policie nehlídkovala, dojeli jsme do města, STK dopadla v pohodě a nic nám tam neříkali ani kvůli prošlé STK, ani kvůli tomu, jak jsme se tam dostali. Jaga.

buss

A co kdyby přiharcovali odzadu?

hodnocení

0x

Sankce od STK nehrozí, a kdo se bojí...

hodnocení

0x

někdy od 98 do 99 možná i déle jezdil bez STK,jednou mne dokonce zastavil ,ale na známku tnenkrát nekoukali.od té doby jen s STK.jen když jsem vezl na "pohřeb"ritmo (17km) tak přede mno manželka a já v těsném závěsu za ní a s piškotem na a z stk 2km jsem jel a v poho,navíc v tomto čase tam ještě nikdy nestáli!

Jenže časy se mění a je to čím dál tím horší ve všem i v kontrolách,hlavně když je hezké počasí,je-li deštivo tak ani nehrozí.

danys*

bohužel nejde jen o silniční kontrolu, které se, jak je vidno, bojí většina čecháčků! Jak jsem psal, pokuta je směšná a body žádné, takže bych měl spíše obavy z případné nehody, kdy toto může skončit i splácením do konce života. Bohužel ,náhoda je blbec. Ničeho jiného bych se opravdu nebál :)

danys, proč?

takže bych měl spíše obavy z případné nehody

ladisla
Protože pokud jedete s pošlou STK a způsobíte nehodu, tak i když máte sjednané povinné ručení, může po vás pojišťovna vymáhat vzniklou škodu
007cz

pojištovna by musela prokázat že nehoda byla zpusobena špatnym technickym stavem vozidla, takže pokud ,,svítí a brzdí,, pojištovna nemuže nic krátit

Pojištovna to může zkusit ale záleží na dotyxčné jak se umí bránit neboť auto bez technické ne vždy znamená vrak!Navíc pojištovny VŽDY zkouší ponížit plnění takže opravdu záleží jak kdo se umí bránit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]