Nejste přihlášen/a.
Rozbili se mi ve favoritu stahovačky oken na všech oknech. Chtěl bych vědět, jestli tam můžu dát stahovačky z nového typu - ty co jdou stáhnout ař dolu. Mam r.v. 90 - staré hnědé tapecy.. Díky
No problém je, že stahovačka st. typ nesjede celá dolů k vůli systému stíracích lišt na dolní hraně okna. Nový typ stahovačky je má jako feld hladké a dovnitř, takže se dá na okno položit loket a lišta se nijak nedeformuje .
Nikdy jsem to nezkoušel prohazovat, takže netuším. Jen vím, že se měnili dveře od roku 1991 a je na nich příprava pro tapecy, které přišli na trh až s modely 93 a 94. Je tam změna u kličky otevírání (v místě kličky je plech místo vystřižené díry - viz výměna tapecov za nový typ 94 na škod panda článku is fotkama), která je v místě jako má Felda.
Jak moc do toho zasahuje stahovačka...? Toť otázka
Teoreticky to půjde a asi bych vyměnil i s podní lišty (tuším, že se jim říká pirelky) takové ty sametky.
Prakticky je to na Vás
Nový typ sathovačky jede až dolů
Starý typ stahovačky zůstane cca 20mm nad dolním okrajem k vůli vystouplým lištám. Je to dáno konstrukcí stahovačky že nepojede až dolů.
Pokud dáte nové stahovačky (nový typ) do dveří starého typu, tak sjedou okna úpně dolů (díky stahovačce nového typu), ale ten 5mm výstupek lišty (co zbude na starých dveřích) budete loktem deformovat, proto doporučuji vyměnit i lišty za nový typ s nového Favorita.
Pokud to takto půjde je jen teorie. Sám jsem to neřešil. Ale teoreticky by to jít mělo. Skla jsou stejná. Každopádně vemte se stahovačkou ještě kolejnice s pojezdy pro okna a půjde to na 100%. (samotná vlnovka a stará kolejnice ... to mě znejistilo, ale vycházím z toho, že dveře jsou stejné,skla stejná.
Sehnal bych raději vodící lišty a stahovačky z nového (tedy nové obojí). Pak je loket z okna možný.
... On je možný i u starého typu, akorát to sklo hrozně tlačí ...
Horší je sehnat pastelově zelenou. Dělala se jen do modelů 91 a jen modely 91 mají nové plechy pro tapece a stahoačky 93 -94.
A já mám dveře v rozích nahnilé a už jednou rovnané karosářem (předchozí majitel asi trochu ťukl).
Bílá se dělala furt
No dveře na Feldu, ale kufr,se klidně dá koupit (komplet osazen vším, jen demontován) i za 2500 - 3000 (je to hodně poptávané díky korozi).
Boční bych viděl za 500 jedny. Možná by se to dalo ukecat za 1000 všechny popř 1500 dle stavu.
doplněno 27.05.14 22:27:Tohle je nový typ (v místě, ke má být klička otevírání nahoře je více plechu a není tam díra jako u modelu 90)
doplněno 27.05.14 22:32:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.